Synergen arctisztító

Úgy gondolom, hogy 1-2 másabb (tehát nem lakkos) bejegyzés után már nem meglepő, hogy most az arctisztítás kerül sorra. Alapvetően még mindig a lakkozás a fő vonal, de mellette ilyen bejegyzések (és DIY) is sorra kerülhetnek :)
Íme a mai bejegyzés főszereplője:

Még 1-2 hónappal ezelőtt úgy gondoltam, hogy mindenféleképp szeretnék valami arctisztítót venni, de csak álltam a Rossmannban a polc előtt, mint egy hülye, mert halvány fogalmam nem volt, hogy mégis mit válasszak, ugyanis nem igazán voltam elmélyedve a témában, sőt még most sem igazán gondolom úgy, hogy értenék ehhez. Gondolkodtam arcradír-arctisztító kettősben, mert ilyeneket is láttam,  de amúgyis eléggé érzékeny a bőröm, főleg az arcomon, nem akartam nagyobb "szenvedésnek" kitenni (de ez nem azt jelenti, hogy nem tervezek bőr- és arcradírt beszerezni, sőt aki tud olyat, ami nem durván szemcsés, az ne tartsa magában az információt :D), így végülis egy érzékeny bőrre való arclemosót választottam. Úgyhogy használom már egy ideje...

Amit a hátulján olvashatunk (van rajta egy kis papír magyarul, milliméternyi betűkkel...:D)
"A Synergen arclemosó gél az, amit a bőröd igazán megérdemel! Egészen a pórusok mélyére hatolva tisztít, eltávolítja a felesleges faggyúréteget és szennyeződést. A sminkmaradékot is eltávolítja. A szappanmentes összetétel nem szárítja ki a bőrt és nagyon kíméletesen tisztít. A málna- és a passiógyümölcs kivonat kellemes illatával az érzékeidet is kényezteti, így minden nap jól indul. Bőrbarát összetétel - bőrgyógyászatilag igazolt. A Synergen arclemosó gél:
- gyengéden, de alaposan tisztít,
-glicerinnel,
-parabénmentes.
Alkalmazása: Minden reggel és este nedves arcra vidd fel és gyengéden masszírozd be. A szem környékét hagyd ki, majd langyos vízzel mosd le."

Szóval... A szememet előtte le szoktam mosni enyhe szappanos vízzel, nem kockáztatok :D, és az arcbőrömet is benedvesítem, majd egy nagyon keveset, kb. borsónyit szoktam kinyomni a gélből, és ez a mennyiség bőven elég az arcomra. Mindig jól bemasszírozom, de tényleg. A tubusban halvány barackos színe van és igen, eléggé zselés, de felvitelkor már kifehéredik és kissé krémes állaga lesz.
Nem szoktam minden nap használni, inkább 2-3 naponta, és az változó, hogy reggel, vagy este.

Az illatanyagot nem értem benne amúgy, sőt nem is érzem, csak ha közvetlenül a tubusból szagolgatom, de engem akkor sem emlékeztet a málnára, a passiógyümölcsnek meg nem is tudom, milyen illata van, így fogalmam sincs, hogy amit érzek, az egyáltalán mi :D Mindenesetre feleslegesnek tartom benne.

Az arcom mindig kipirosodik amúgy, ha hajat mosok és ráfolyik a sampon, a sima szappanos arcmosástól is, és ettől is, úgyhogy ez számomra semmit nem von le az értékéből (gondolom valami ugyanolyan összetevőt tartalmazhatnak, ami ilyen reakciót vált ki nálam, de mélyebben még nem néztem utána...)

Összetevők (INCI lista):  (Mit olvashatunk le az összetevőlistáról?) 
Water / AquaEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nagyon sok,  GlycerinhEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Coco-GlucosidetiEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nincsen,  Cocamidopropyl Betaineti|euEWG Kockázat: 5, EWG Adat: Sok,  Caprylic / Capric Glucoside,  Xanthan Gumti|euEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott,  Sodium BenzoatetaEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Korlátozott,  Sodium ChlorideEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nagyon sok,  Parfum / FragranceiEWG Kockázat: 8, EWG Adat: Közepes,  Citric AcidkhEWG Kockázat: 2, EWG Adat: Sok,  Propylene GlycolhEWG Kockázat: 3, EWG Adat: Közepes,  Butylphenyl MethylpropionaliEWG Kockázat: 5.5,  Benzyl SalicylateiEWG Kockázat: 6, EWG Adat: Korlátozott,  AlcoholEWG Kockázat: 2, EWG Adat: Közepes,  Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit ExtractEWG Kockázat: 0Tris(Tetramethylhydroxypiperidinol) CitratefEWG Kockázat: 0,  Passiflora Edulis (Passion Fruit) ExtractEWG Kockázat: 1, EWG Adat: KorlátozottPotassium SorbatetaEWG Kockázat: 3, EWG Adat: Korlátozott,  CI 16035szEWG Kockázat: 3, EWG Adat: Korlátozott 



Végeredményben nálam nagyon hatásos, tényleg szépen tisztít, és azt vettem észre, hogy kevésbé zsírosodik a bőröm, aminek nagyon örülök.
A tubus 150 ml-t tartalmaz, ami ebben a használati tempóban még elég sok ideig elég lesz....
Az árára nem emlékszem, de olyan 1000 Ft lehet maximum szerintem :)

Ti milyen arctisztítót használtok? Esetleg erről a termékről vélemény?
Szép napot, Ciska :)

3 megjegyzés

  1. Nem hangzik rosszul. Lehet ha elfogynak a cuccaim kipróbálom. Én most a CV (Müller) arctisztító tejét nyúzom, és nagyon jó, majd lesz teszt, illetve még nem próbáltam de a Himalaya Herbals arcradírját kaptam karácsonyra, elvileg mindennapos tisztításra van de sokan írták Krémmánián hogy úgy szárít. Elhasználom a radíros maszkom aztán arról is beszámolok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh most látom a kedvenc blog listád, teljesen meghatódtam O.O Köszönöm szépen Ciska, ez nagyon sokat jelent nekem <3

      Törlés
    2. az arcradírra kíváncsi vagyok :) örülök, hogy sikerült szereznem neked egy kellemes pillanatot :)

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.