Ahogyan én blogolok...

Az elmúlt kicsit több, mint egy év folyamán már kialakult nálam egy blogolási rutin, ami nem feltétlenül ugyanúgy történik minden bejegyzés alkalmával, de legtöbbször így kerülnek ki.
Nem tudom igazából, kit mennyire érdekel ez, de hát a legtöbb bejegyzéssel így vagyok, néha meg belefér egy ilyen kifejtős, elmélkedős, vagy épp "bemutatós" bejegyzés is :) Olyan hosszú nem lesz, hogy kelljen a pattogatott kukorica, de azért nem is 2 perc. Csak ha gyorsan olvasol. Igyekeztem élvezhetően megfogalmazni, nem csak száraz vackot idedobni, viszont mindenféleképp csak olyanokat írtam le, amik feltétlenül szükségesek, biztos tudtam volna még blablázni, de élvezhető tartalmat akartam.... (Bár kinek mi az...)
Kezdjünk is bele...

A helyszín:
Van, hogy az ágyon írom, kényelmesen bekuckózva, párnákkal körülbarikádozva magam. Írtam már a konyhaasztalnál ülve is, ami talán még kényelmesebb, mint az ágy-párna kombó. De legtöbbször az íróasztal ad a műveletnek helyet (amit ha a hétköznapi formájában fényképeznék le, szerintem érdekesen néznétek, én káoszban szeretek "dolgozni", bár a párom ezt nem igazán tolerálja, nálunk ő a rendmániásabb :) (no de most nem csak a kép kedvéért volt épp rend! :D)A körülmények:
Nem tudok csendben írni, fotózni, valami háttérzaj nálam feltétlenül szükséges, akár tv, akár zene, akár mindkettő együtt, de valaminek szólnia kell. Nem szoktam nyugtató zenéket hallgatni közben, mindig az szól, ami az éppen aktuális kedvenc (ez és ez). Sőt énekelgetni is szoktam közben, de ez kicsit nehezíti a koncentrációt :D

A fotómasina:
Lassan 2 éve egy Sony Xperia P (LT22i) van a segítségemre, a maga 8 megapixeles kamerája elég sok jó minőségű képet képes magából kipréselni. Van a birtokomban egy Fujifilm Finepix SD1000fx is, 10 megapixeles kamerával (vele készültek a bejegyzés képei, leszámítva a PrintScreen-est), viszont ő olyan szinten zabálja az elemeket, hogy ahhoz először vennem kell majd egy brutál jó minőségű tölthető akksi-szettet - és mint kiderült, nem is az igazi ez a kis gép, legalábbis meg kell először értenünk egymást...


Az egész sztori:
Kezdetben nem is igazán tudtam, hogy miről írjak, vagy hogy egyáltalán fogja-e valaki olvasni, nézegetni a körmeimet, de végül belevágtam, és csak jöttek a bejegyzések, volt, hogy napi 2 is. Mostanra kialakult nagyjából egy rendszer, miszerint 2 naponta kerülnek ki bejegyzések, próbáltam 3 naposra növelni a posztok közti távolságot, de nagyon nem ment számomra - persze még mindig próbálkozom.
Amikor úgy döntök, hogy na most nekiállok írni, olyankor felkenem az adott lakkot, lefotózom (egyrészt ezért nincs szó 99%-ban tartósságról, másrészt pedig amúgy is csak egy napig viselek általában egy lakkot, így maximum arról tudok írni, hogy egy napig fennmarad-e, vagy sem), persze ehhez napsütés szükségeltetik általában, mert a telefonom kamerája szürkés időben már szemcsés képeket készít. Végül megszerkesztem a képeket (igen, van, amin van utómunka a keret mellett is, de ez nem gyakori) és megírom hozzá a szöveget. Sokszor több lakk is lefotózásra kerül egymás után, akár 3-4 is.
Általában nem azonnal kerülnek ki a bejegyzések, mert az esetek többségében időzítem őket, reggel 6 vagy 6:30 általában, amikor megjelennek a blogon. Így biztosan van időm többször átolvasni, kijavítani az esetleges hibákat (néha még így is marad benne, de emberből vagyok), nem szeretem a hibákkal teli blogokat, hiába igényes mind külsőleg és mind képileg, egyszerűen, ha élvezhetetlen a szöveg, akkor számomra a bejegyzés is az, akármennyire kedvelem a bloggert/bloggerinát.
Azután is formálom néha a bejegyzést, hogy kikerült, néha találok benne olyan mondatot, ami megíráskor tök jónak tűnt, aztán a 20. újraolvasásnál már iszonyat nagy baromságnak hangzik.
[A bejegyzések betűtípusa pedig a Josefin sans :) ]

A képek:
Szerkesztőnek a PhotoScape nevű programot használom, amivel keretet kapnak (Round 3) és megfelelő méretet (általában 1600-as szélesség, és ennél kisebb magasság). A fejléc 1000x200-as, mindig igyekszem évszaknak megfelelően változtatni. A körömágybőrömön szoktam segíteni egy kis homályosítással, de ezt már írtam párszor, de ha valakinek nem elég, akkor leírom majd még párszor, hogy csalok, igen, csalok. :D A hátterem nem igazi szőr, nem is igénylem, sokszor a nagypárnám és a köntösöm (pl. fent) ad hátteret a lakkoknak és a kezemnek. Hátha érdekel ez valakit :3
A képeken használt szöveg betűtípusa a Syncopate és a KiJ Eyes Wide Open (lehet az eleje nem stimmel, mert magából a betűtípusból most ezt tudtam kiolvasni :D).
Igyekszem amúgy olyan minőségű képeket kitenni, amit én is szívesen látok.A manikűrök:
Olyan időpontot szoktam általában a blogposztos manikűrök megalkotásához választani, amikor még biztosan tudom, hogy sütni fog a nap, vagy minimum kellő mennyiségű természetes fényben fogok tudni fotózni. Persze került már ki vakus kép, és a rossz idő beköszöntével szerintem több is lesz, de hát ez van :) (Viszont az álladóan és észrevehetően lámpánál készült képekkel teli blogokat nem igazán preferálom, leginkább a swatchok szempontjából, mert a sárgás fény _már akinél olyan az izzó_ eléggé elrontja a képet és a színeket.... De persze ez én vagyok és az én véleményem... A sárgás fény résszel utólag lett kiegészítve a poszt, a félreértések elkerülése végett.)
Igyekszem mindig hibátlanul lakkozni, persze ez nem túl gyakori, egy fültisztító pálcika mindig jól jön :) Manikűröket is igyekszem úgy alkotni és csak olyanokat kitenni, amit én is szívesen látnék mások kezén (ízlések és pofonok, de az igényességből alább nem adok). Nincs annál undorítóbb szerintem, mikor az előző heti fekete lakk még ott "csücsül" a köröm alatt, vagy amikor a vattáról 865 szál itt-ott beleakadt a körömbe, és ezt büszkén ki is teszi valaki - kinek nem inge.... Vette már el ilyen "manikűr" a kedvem lakkoktól...
 Nálam is volt már szöszös és hajszálas manikűr is, de szerintem ezek száma eléggé elenyésző, és ezeken is igyekszem segíteni (másnem a képszerkesztővel), szóljatok bátran, ha úgy érzitek, hogy nem a legigényesebb, amit kiteszek, ez nekem csak segítség.

A szöveg:
Legtöbbször először feltöltöm a képeket a bejegyzésbe, és utána kerítek hozzá valami mondanivalót, de előfordult már, hogy megírtam, amit akartam, és csak a végén sikerült beilleszteni hozzá a képeket. Igyekezni szoktam, hogy legyen tartalom, és ne csak két sort írjak.

A kommentek:
Nálam az általatok írt kommentek is a bejegyzéshez tartoznak, hiszen mindig az adott posztra reagáltok. Igyekszem mindig mindegyikre válaszolni, persze ez néha nem jön össze (vagy nem mindig úgy, ahogy szeretnék). Szerencsére eddig soha nem kellett moderálnom, egyedül saját kommentet töröltem, másét nem, és szeretném, ha ez így is maradna, olyan jó így ez a társaság és kellemes a légkör :)
Nyugodtan jöhetnek bátran tanácsok, észrevételek és ötletek is :)

Köszönöm, hogy végigolvastátok, és remélem, mindenki talált benne valami hasznosat, vagy ha nem is, de remélem, nem untátok :))

32 megjegyzés

 1. Nálam egyáltalán nincs napfény, olyan rossz a lakásom fekvése. Csak vakuval tudok fotózni, ami vagy hideg, vagy meleg. Sajnálom ha ez hátrányt jelent. :((

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az állandó lámpás képek leginkább a swatchoknál zavarnak, mert sajnos nem mindig lámpafénynél látjuk az adott lakkot, ezért megtévesztő lehet. Szerintem ezzel kiegészítem, mert amúgy nem célom senkit megbántani :)

   Törlés
  2. Szerintem meg nem zavaróak a lámpás képek.Télen tudsz más megoldást? Nem! Azt hozzáteszem egy profibb géppel készített képeknél fel sem tűnik a lámpafény,persze ha nem mókolsz bele a képekbe. :) Én reggetől estig dolgozok,télen sötétben megyek el és sötétben érek haza,napsütés ilyenkor nincs, más megoldás a képek elkészítésére ugye nincs....szóval nem hiszem,hogy ez hátrány lenne....Én a mellékelt szöveget is szoktam olvasni,van aki csak a képkete nézni.Sajnos!
   A bejegyzésed tetszik,én is készülök csinálni egy ilyet...persze ha lesz rá időm.

   Törlés
  3. Szerinted nem, szerintem igen :) Remélem, nem gond, hogy megvan a saját véleményem dolgokról, és nem feltétlenül szeretnék másokhoz igazodni. Egyszerűen nekem nem tetszenek azok a swatchok, ahol amúgy szép a lakk, csak természetes fényben full nem úgy néz ki. Én pedig nem azért szeretnék megvenni egy lakkot, hogy aztán csak lámpafénynél nézegessem, mert csak ott tetszik, meg "jééé, ez nem is így nézett ki", de nyilván nem csak egyetlen blogot fogok megnézni adott lakkról... Sajnálom, hogy én tehetek arról is, hogy valakinek nincs lehetősége természetes fényben fotózni, de majd keresek mindenkinek megoldást! Sőt én is lemondok a természetes fényről, mert miaz, hogy nálam meg van rá lehetőség :) Tudom, milyen érzés, mikor nincs lehetőség természetes fényben fotózni, nálam is került ki, mint mondtam is, vakus kép is, én sem tudok felhős égboltból napsütést varázsolni, meg éjszakából nappalt...
   Senki nem mondta, hogy hátrány, és egyáltalán nem kell az én véleményemet figyelembe venni, úgyhogy nem hiszem, hogy ez ennyire felháborító lett volna...

   Törlés
  4. Franciska itt nem a szépen megvilágított, természetes fotókról beszélt, amit lámpafény segítségével készítettek el, hanem a direktbe lámpa alá dugott, agyonvilágított fotókról, amik teljesen eltorzítják a körömlakk színét...

   Törlés
  5. Köszönöm Enikő! :) Amiről nem rí le, hogy lámpánál készítik, ott nyilván én sem fogom tudni, hogy lámpafénynél készült, csak amikor úgysem azt a színt látom, amit a valóságban kapnék, az bosszantó. De ezt írtam feljebb is...

   Törlés
  6. És még annyit szeretnék hozzáfűzni az egészhez, hogy el szoktam olvasni mindenkinél a szöveget, akkor is, ha borzasztó hosszú és akkor is, ha hemzseg a helyesírási és egyéb hibáktól, csak aztán be is zárom, mint aki jól végezte dolgát és nem nézek oda vissza gyakran...

   Törlés
  7. Semmi gond, csak érzékenyen érintett ez a vélemény. Én annyit áldozok időben és pénzbe is a blogomra amennyit tudok, és ezt másoknál is tiszteletben tartom.
   Ez egy hobbi nekem, és annyit fektetek bele, amire lehetőségem van. Gondolom mindenki így van vele. Remélem lesznek akik engem is olvasnak. Én nem fogom ezt véresen komolyan venni, és nem fogok véleményt és kritikát sem írni más blogokról, mert ez egy érzékeny terület. Lehet, hogy rosszul teszem, hogy nem foglalok állást. Inkább azzal törődöm amit meg tudok írni, és amihez van kedvem.

   Törlés
  8. Én is meg szoktam nézni/ el szoktam olvasni a blogod, sőt a manikűrvadászra tőled fogok választani manikűrt, már csak el kéne készítenem.
   Soha nem mondtam meg senkinek és nem is fogom ezután sem (sem jogom, sem szándékom nincs rá - szerencsére), hogy mit hogyan csináljon, az mindenki saját dolga.
   Sok igényes, lámpafénynél készült képeket publikáló blog van, egyszerűen ha swatchokról van szó, nálam a természetes fényben készült képek nyernek, konkrétan erről szólt az adott rész.
   Eszembe sem jutott senkit megbántani, ahogy még tegnap is írtam, egyszerűen leírtam a véleményem egy rólam és a blogolási módszeremről szóló bejegyzésben. Az meg természetes, hogy nem mindenki véleménye fog egyezni az enyémmel, ezzel teljesen tisztában vagyok, de emiatt nem kell egyből felháborodni, emberből vagyok én is. Én is tiszteletben tartom, hogy másnak nincs lehetősége természetes fényben fotózni, mert nincsenek meg hozzá adott dolgok, de szerintem más is tiszteletben tarthatná, hogy én mit gondolok. Ennyi az egész részemről.

   Törlés
 2. Sosem vettem észre, hogy mi van a körömágyaddal, de majd figyelni fogok :D Szépek a körmeid.
  Engem is kiborít a szöszös mani és ha látni, hogy mivel volt kifestve előtte a bloggerina körme. Eléggé lerontja az élményt. Persze, a fénykép fel szokta nagyítani a hibát és van, hogy belekerül néha egy-egy szösz a lakkba, na de ha ez van többségben, az nem túl igényes, ebben egyetértünk.
  Nem volt hosszú az írás :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :)
   Igen, fényképeket mindig jobban észrevehető, mint ott épp fotózás alatt, hogy van 1-2 vattaszál, csak amikor mindig ott a szösz..... :) Pont ezért igyekszem én is ügyelni, hogy ne legyen olyan egyáltalán, de nálam is megesik :)

   Törlés
 3. Amíg nem írtad egy bejegyzésben, eszembe sem jutott volna, hogy mobillal fotózol O_o Nekem egy Xperia T-m van, de olyan f*s képeket készít... Na jó, úgy 5%-ban csodaszépeket egy telefonhoz képest, a többi viszont értékelhetetlen. Az előző telefonom egy Sony Ericsson C905 volt, na, ő hozta egy kompakt gép minőségét.

  Ha tudtam volna, hogy Fujifilmet akarsz, lebeszéllek :( Nekem egy Fujifilm Finepix S3200-am van és utálom :( Persze nyilván maradjak csöndben és bújjak a sarokba, mert azért ez jóval több lehetőséget ad a kezembe, mint egy kompakt gép, de a hibái kikészítenek. Nálam érdekes módon pont a tölthető aksikat fogyasztja olyan gyorsan, hogy feladtam a dolgot, és igencsak elítélendő módon sima elemekkel használom (Lidl, 600 Ft 8 db, és tök jók).

  P.S. Elbizonytalanodtam. Nem nálad olvastam mostanában, hogy vett egy fényképezőgépet? Pedig emlékszem, hogy ebben olvastam, hogy eddig mobillal fotóztál, ezért is maradt meg ennyire, és a szőrmés háttérre is emlékszem, de a bejegyzést nem találom :S Ha nem te voltál mégsem, akkor most iszonyatosan beégtem :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az, hogy valaki lámpafénynél fotóz, önmagában nem zavar, mert azért be lehet állítani úgy egy gépet (ha lehet rajta fehéregyensúlyt állítani), hogy színhelyes legyen. Az viszont, amikor egy kép az a tipikus lámpafény-sárga; na az egy szinte felesleges kép szerintem. Nincs szűrő a szememben, hogy kiszűrjem a képből a sárgát :D

   Törlés
  2. Ajándékba kaptam a fényképezőt még évekkel ezelőtt, úgyhogy nem vettem, de szeretnék majd egyszer, már ki is néztem, egy egyszerű kis gépet, ami az én igényeimnek megfelel, de ez a vásárlás kicsit odébb van :D Sajnos a fényképezőkhöz különösebben nem értek, így azt veszem, amiknek tetszenek a paraméterei, a kinézete, és az ára, de mélyebben nem tudok belemerülni a témába :D

   http://www.edigital.hu/Kompakt_fenykepezogep/Samsung_DV150F_digitalis_fenykepezogep_pink-p357438.html Ő az amúgy, amelyik érdekelne, pici is, meg reményeim szerint a 16 MP-es kamerájával jóval szebb képeket lehet készíteni, mint a telefonommal :) De kíváncsi vagyok a véleményedre :)

   Ez a mostani zabálja az elemet, amit pár napja vettem, már tegnap előtt le is merítette :D (aztán fotóztam vele max 20-at :D)
   Úgyhogy sajnos nem én vagyok, aki mostanában fényképezőt vett.

   Törlés
  3. Nyilván nem azokról a képekről beszélek, ahol észre sem lehet venni, hogy lámpafénynél készült, mert ott NEM veszem észre én sem, hogy lámpafénynél készült, de igen, ahol a sárgás fény elrontja a színeket, az zavaró. :D

   Törlés
  4. Ne haragudj, akkor nagyon benéztem, nagyon ciki ez nekem :$

   Én sem értek a fényképezőkhöz sajnos, azt tudom ajánlani, hogy nézegess róluk teszteket, illetve képeket, amit ezzel a géppel csináltak (nekem is ezt javasolták). Elvileg szülinap+karácsony+diplomaosztó kombóra kapok a családtól egy DSLR gépet ^^ Én amúgy úgy csináltam, hogy egy (amúgy teljesen más témájú fórumon lévő) fórumtársamra ráírtam a fényképezőgéppel kapcsolatban, mert tudtam, hogy ő ért hozzá, és mondott olyan szempontokat is, amikről én a tudatlanságom miatt nem is tudtam.
   Nekem az aksis verzió úgy nézett ki, hogy fotóztam vele mondjuk száz képet, aztán csókolom...

   Törlés
  5. Dehogy ciki, én is szoktam félreemlékezni :D

   Ez a fórumos dolog jó ötlet, valószínűleg több ember ért hozzá ott, mint a közvetlen környezetemben :D Úgyhogy amint rászánom magam a vételre, előtte majd jól körbekérdezősködöm :)
   Egy ilyen szuper hármas ünnep kombónál meg is érdemled a szuper gépet :D

   Törlés
  6. @phoenix: a leírásod alapján az én posztomat láthattad, de nem tuti. 1 hete vettem a fehér drágaságomat és imádom. :) Rengeteg tesztet, fórumot olsvatam, videót néztem mielőtt döntöttem, bár igazából csak megerősítésre kellett, mert egyből beleszerettem.

   Törlés
 4. Ha lakkot veszek, akkor mindig több képet megnézek, mert nekem számít a lámpás kép, a benti kép meg a napfényes kép is. A munkahelyemen többnyire nappal is ég a villany, így pl. az egyik kedvenc lakkom teljesen szürkésnek néz ki, holott inkább barnás-nude. Na, így jártam, azóta hanyagolom is.
  Engem pl. nem zavar a lámpás kép, ha valaki odaírja, hogy ez nem természetes fénynél készült.
  De van, hogy tényleg nem lehet észrevenni, hogy nem nappali fénynél készült a kép. Meg ugye, ahány monitor, annyi színű a kép...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze, a monitor is eléggé befolyásolja a megtekinteni kívánt lakk színét, de számomra akkor is fontosabb a napsütéses és a nem közvetlen napfényben, de nem is lámpánál készült kép. De nem vagyunk egyformák, így nem tetszhet mindenkinek ugyanaz, és nem ugyanaz lesz mindenki számára a fontos :)

   Törlés
 5. Nekem tetszett a bejegyzés. (-: Szeretem ezeket a személyesebb posztokat is, így kicsit jobban megismerhetünk. Én is szeretem, ha van szöveg is és nemcsak képek. És az biztos, hogy a Te manikűrjeidre senki sem mondhatja, hogy igénytelenek volnának. Tényleg van, akinél látszik esetleg az előző lakk színe, vagy a körömágynál csúnya, össze van kenve stb. Mindig csodálom, aki olyan szépen le tudja takarítani, mint Te is, nekem van még mit tanulnom ilyen téren. (-: Van olyan blog, ahol a bloggerina készít képeket különböző körülmények között: természetes fényben, napon vakuval, lámpánál.. Persze ehhez szerencse is kell és ugye idő is, hogy meg lehessen valósítani.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett.
   Nyilván a fényviszonyokról senki nem tehet, én csak a véleményemet írtam le azzal kapcsolatban :) Van, aki a lelkére veszi, más meg átsiklik felette.
   Nem mindig szép az én körömágyam sem (sőt általában nem), de ahogy írtam is, azzal általában csalok :) Sajnos nehezen akar rendbe jönni, és repedezik, ezért tennem kell valamit, ha nem akarok csúnya, begyulladt körömágybőrrel villogni :)

   Igazán köszönöm, amiket írtál, nagyon jólesik! :)

   Törlés
  2. Szerintem fontos az őszinteség. Ez a Te blogod, és ami a Te véleményed azt írod le, legalábbis én is ezt tenném, ha blogolnék..

   Nem feltétlenül a bőrre gondoltam, fura módon nálam áltlában rendben van, hanem arra, hogy szépen lakkozol körülötte, nekem fültisztítóval nem sikerül normálisan letisztítani, de ecsettel sem. (-:

   Törlés
  3. Ó, ha tudnád, hányszor kenem magam össze, és milyen lehetetlenség néha kiszedni a körömágybőr ALÓL. :D:D De erre is jó a homályosítás funkció (igen, kb. ennyiben ki is merül a photoshop tudásom :D). Az jó dolog, ha rendben van a körömágybőröd, mit meg nem adnék én is ezért :D A szépen lakkozás meg idővel adja magát, van, akinek sok évig kell gyakorolni (mint pl. én), van, aki pedig hamar belejön :)

   Törlés
  4. Nem akarom "teleoffolni" a bejegyzést.. De Te legalább nem titkolod az ilyen PS-es trükköket sem. (-: És, igen.. Főleg a sötét lakkok nagyon alámennek a bőrnek, és képtelenség kiszedni. (-:
   Egyébként fura, de semmi extrával nem ápolom. Hetente kezelem a P. Shine-al, és az után Oriflame olajjal átkenem és ennyi..

   Törlés
  5. Ez nem teleoffolás, én örülök a kommentednek :) Felesleges titkolnom, szerintem elég sokszor simán ki lehet szúrni, bár ugye aki nem keresi, az nem is arra koncentrál :D Lehet, hogy az olaj tesz a bőröddel annyira jót, hogy nem is kell más egyéb kence rá :)

   Törlés
 6. Én értettem elsőre is, hogy azolyan blogokra gondolsz, ahol csak és kizárólag lámpafényben készül kép. Télen tényleg nehezebb fotózni a kevés fény miatt, de van rá megoldás. Ilyen fotósátrat kell csinálni és kész. Csak egy régi doboz kell hozzá meg sütőpapír. Google sok jó megoldást kínál erre.
  Van amikor nekem napsütésben túl sárgásak lesznek a képek. Olyankor a fehéregyensúlyt szoktam állítani a képen. Sokat segít, és a színek sem csúnyulnak el, ha jól állítod be.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is gondolkodtam már egy lightbox készítésén, de nincs akkora nagy dobozom, meg normális lámpa hozzá :D Persze amíg ezek nincsenek, addig igyekszem kihasználni a természet adta lehetőségeket :) Igen, a napfény sem mindig barát, de ahogy mondod, arra is van megoldás :) Persze telefonnal korlátoltabbak a lehetőségek, de nincs lehetetlen :)

   Törlés
 7. Nekem tetszett a bejegyzésed, lehet még több ilyen, témától kicsit elkalandozós, személyesebb jellegű poszt! :) Az igényességgel is egyetértek, nem véletlen nem vagyok körmös blogger, egyszerűen nem tud nem száraz lenni a körömágyam. A tiedet eddig viszont nem láttam annak, de most hogy felhívtad rá a figyelmet, majd jól megnézem. Viccelek. :D
  Csak így tovább!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett :) Én is élveztem az írását amúgy, úgyhogy lehet, hogy többször lesz ilyen kissé "elkalandozós" bejegyzés :) Holnap sem körmös téma kerül ki, bár nem is ilyen nagyobb hangvételű poszt lesz :)

   Törlés
 8. Többször is átolvastam a bejegyzést, de én őszintén nem értem, hogy mi volt itt a nézeteltérés oka, nem találtam kivetnivalót.
  Az átnézéssel kapcsolatban tökéletesen egyetértek, én is rengetegszer újraolvasom a szöveget, mielőtt kikerül és én is szoktam találni még olyan mondatokat, amik borzalmasak, pedig először jónak tűntek... :D
  Egyetértek, hogy ez is hozzátartozik az igényességhez és alapvetően olyan blogokat szeretek olvasni, ahol a szöveg is kellően színvonalas.
  A kép megszerkesztése szerintem nem csalás, hisz a blog nem arról szól, hogy éppen kiszáradt-e a körömágyunk vagy sem, hanem arról, hogy egy lakknak milyen tulajdonságai vannak, hogy néz ki felkenve, milyen mintával / színnel dobtad fel. Ha a kiszáradt körömágyadat mutatnád meg, akkor biztos lenne, aki abba kötne bele, sőt, szerintem több is, mint így. Szerintem a végső kép a lényeg és az, hogy a lakk színe közelítsen a valósághoz.
  Itt akkor el is érkeztünk a vita tárgyához, ha jól értem. Itt is egyetértek veled.
  A sárgás (lámpás) képek borzalmasak, sőt zavarják a szememet is. De én pl. utálom azt is, amikor gyönyörűek a képek (talán ezekre gondoltatok az agyonvilágított képek esetében), de meg sem közelítik a valóságot. Van egy külföldi blogger, akinél már tudom, hogy ha az ő képén tetszik egy lakk, akkor élőben tuti nem fog, mert köze sincs a valósághoz sajnos.
  Az igénytelen lakkozás is borzalmas sajnos, tökéletesen egyetértek ebben is. Én is utálom a lakkmaradványokat, a szöszöket és mindenféle hibát a képeken, amiket kis odafigyeléssel el lehetett volna távolítani, de szerintem az ilyen lányok a való életben sem tartoznak a precízebb emberek körébe, valószínűleg simán átsiklanak ezeken a hibákon, vagy észre sem veszik őket vagy nem is látják hibának...
  Az az igazság, hogy ettől függetlenül látogatok ilyen oldalakat (minden általad említett hibára tudnék kapásból legalább egy blogot mondani), mert valami más miatt érdekesek lehetnek, mert az illető kreatív vagy olyan technikákat használ, ami nekem újdonság. Viszont soha nem dicsérek meg egy szöszös manikűrt például, mert szerintem is rémes (és nem is értem, hogy mások miért teszik, ilyenkor érzem kicsit azt, hogy némelyik csajok - csúnyán fogalmazva - nyalják egymás seggét, mintha muszáj lenne).
  Az írással kapcsolatban érdekes, hogy én pont fordítva vagyok, én általában éjjel lakkozok és ha van még energiám, akkor írok gyorsan egy vázlatot (lehet, hogy ez a borzalmasan rossz memóriám miatt alakult így :D). Aztán igyekszem nappali fénynél lefotózni a lakkot. A téltől amúgy tartok egy kicsit, valószínűleg kevesebb lehetőségem lesz napközben fotózni, így lehet, hogy kénytelen leszek megpróbálkozni egy lightbox készítésével. :)
  Mindent összevetve szerintem szuper bejegyzés lett, érdekes volt olvasni és én nem találtam bántó részt benne.
  A megjegyzéseket is végigolvastam és itt viszont úgy érzem, hogy talán kicsit hevesebben reagáltál, mint azt a megjegyzés indokolja. Amúgy megértem, mert velem is sokszor van, hogy elsőre nagyon sértőnek érzek valamit, aztán többedik olvasatra már nem tűnik annak, és ha vártam volna, akkor másképp láttam volna a dolgokat / másképp fogalmaztam volna.
  Mindentől függetlenül jogod van a véleményedhez, pláne hogy ez a te blogod! :D
  Na, jó hosszú lett, bocsi. És sorry a sok szóismétlésért is, nem ez lett életem fő műve. :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Huhh, örülök, hogy ilyen hosszan kifejtetted a véleményed :)

   A bejegyzésben, még a legelső verziónál, úgy szerepelt az egész, hogy nem szeretem a lámpás képeket, főleg, ha nem is olyannak mutatják a lakk színét, amilyen a valóságban. És ez okozott félreértést, amit végül kijavítottam, hiszen tényleg a sárgás fényre gondoltam, de úgy érzem, ahhoz is meglenne a jogom, hogy tényleg minden lámpás képet ne szeressek... Nem vagyunk egyformák, és én nem mondom meg, hogy más hol készítse a képeit meg hogyan, más meg ne mondja meg nekem, hogy mit szeressek. Nyilván nem én vagyok mindenkinek az egyetlen feliratkozója, talál mindenki rajtam kívül is célközönséget. Igazából az okoskodás tud nagyon felidegesíteni, meg mintha tényleg én tehetnék arról, hogy kinek mire van lehetősége...
   De amit te írtál, az agyonvilágított, irtó csodás képekre is igaz lehetne (bár erre csak te vezettél most rá), volt már velem is olyan, hogy "úúúristen de csodálatos ez a lakk", felkenve meg "mi ez a szar?" kb. Ez is becsapás sajnos, de valahogy el kell adni a lakkot még ezer másik nőnek...

   Igen, talán ez volt az első, hogy nem fogtam vissza magam, de nem érzem, hogy különösebben bármi sértő lett volna a válaszomban, és kicsit gyerekesnek érzem ezt a "jó, akkor most leiratkozok rólad, mert..." dolgot, persze mindenkinek megvan a saját joga ahhoz, hogy leiratkozzon és ne olvassa a blogom, talál nálam ezer másik jobb és szebb blogot :)

   A seggnyalós részt már direkt nem is írtam bele, hátha jön egy halom valaki, és megvernek neten keresztül :D Igen, de általában ez oda-vissza megy, adok-kapok alapon, én már csak megnézem, de eszembe sem jutna kommentelni, nem azért, mert nem tudnék tanácsot adni, hanem mert valószínűleg kissé mindig ki vagyok akadva a szöszös körmök láttán :D

   Én még nem tudom, mi lesz a téllel, igyekszem kihasználni legalább a hétvége adta lehetőségeket :)

   Örülök, hogy tetszett a bejegyzés :)

   Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.