BPS | Soak-off gel polish Nude series #001


Bevallom őszintén, elég fura fejem lehetett, mikor a Born Pretty Store-os kapcsolattartóm rákérdezett, nem szeretnék-e gél lakkokat is tesztelni. Igazából a blogon szerintem még egyszer sem esett szó a gél lakkokról (max. kívánságlistás bejegyzésben), így kissé váratlanul ért. Aztán végül rábólintottam. 

Így került hozzám 4 gél lakk, amiből 3-at választottam én - mert 3-at választhattam, nem is értem, miért kaptam még egy negyediket, nyilván örülök, csak vannak ilyen fura dolgaik néha. :D Persze volt 1-2 "feltételem". Mivel a saját körmeimet nem akartam gél lakkal kínozni, így az egyik kérésem az volt, hogy hadd lehessen swatchsticken próbálgatni, és majd csak később emberi kézre kenni (mondjuk anyuéra). A másik kérésem maga a swatchstick csomag volt. Végül felkentem magamra is, erről majd lejjebb láthattok képeket. Tartósságról viszont sem most, sem a későbbiek folyamán nem fogok tudni beszámolni, mert nem szeretnék hetekig gél lakkot viselni és nem az alkotás, sokkal inkább a körmeim szempontjából.

A mai gél lakk a Nude szériából a #001-es számot viselő kicsike lett. Nagyon tetszett a webshopban található képen, de élőben nem azt a telt és valóban nude árnyalatot kapjuk. 5 ml van a fehér réteggel borított üvegcsében, ami sejtéseim szerint a napfénytől és minden egyéb UV-fénytől védi a benne rejlő lakkot. Az ecset jól kezelhető, olyan, mint a BPS lakkoké általában, a lakk állaga pedig a normál és sűrű között van, de viszonylag könnyű felkenni és eloszlatni.


1. réteg

3 réteg

Volt a második rétegről is fotóm, de az eltűnt az éterben... Egyébként az első réteghez hasonlóan áttetsző volt, csak a harmadik után kapott egy kis teltséget, aki kedveli az ilyen árnyalatokat, a bájosabb, visszafogott színeket, annak tökéletes lehet.

A körmeimen is igyekeztem vékony rétegekben felvinni, bár valamiért azon nem akart annyira "engedelmeskedni", mint swatchsticken, mindenesetre megoldottam. Ha valaki szereti a sheer lakkokat, annak akár két réteg is tökéletes lesz. Egy rétegben foltosan fed, így mindenképp javaslom a kettőt. Én három rétegben alkalmaztam, amiatt, mert ugye ez számomra nude-ként lett "tálalva", így nem tudok szemet hunyni a halovány fedés felett. Viszont 3 rétegben szép, egységes halvány rózsaszínt kapunk, és valóban megfelel akár hétköznapra, akár alkalmakra is. 







Az eltávolítása sem vészes - megreszeltem a legfelső réteget, majd acetonos vattát tettem rá. Rajtahagytam egy kis ideig, utána kissé "gumis" lett maga a gél lakk, és könnyen le lehetett szedni a körmökről. Nem mondom, hogy egy minimálisan nem sérült az eltávolítástól a körmöm - mármint a széleken 1-2 "szál" kiállt a körmömből (nem tudom jobban megfogalmazni :D), de inkább ez, minthogy agyon reszeljem a gél lakkal együtt még a saját körmeimet is. Nekem mindenesetre bejön, ha szükségem lenne gél lakk viselésére (alapból gyenge, megnőni sosem tudó körmök esetén pl.), akkor biztos szívesen viselném hosszú távon is, a társaival együtt, de róluk majd a későbbiekben.





Ha tetszett, akkor az alábbi linken tudjátok megtekinteni és megrendelni:
http://www.bornprettystore.com/bottle-born-pretty-nude-series-nail-soak-polish-glue-p-25212.html

A kuponkóddal pedig a szokásos 10% kedvezmény jár.


Szoktatok gél lakkot viselni? Mi a véleményetek róla?

10 megjegyzés

  1. Annyira jól mutat ez a szín rajtad! Gél lakkhoz nekem sem volt még közöm soha. A saját körmeim féltem én is. De talán jobb megoldásnak tartom, mint a műkörmöt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Igen, nekem sem annyira "mű", mint egy rendes műköröm.

      Törlés
  2. Én nem merem kipróbálni se a géllakkot, se a műkörmöt. Félek, hogy elvékonyodik a sajátom és hogy utána sokkal nehezebb visszaállítani a rendes minőségére. A színe nagyon tetszik amúgy, a manikűrért pedig odáig vagyok <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem még anno, 18-20 éves koromban volt párszor műkörmöm, amit szerettem, és jó volt, mert kb. alig volt körmöm, az is gyenge, szóval arra jó volt, hogy segítette kicsit a növekedését, de erősebb csak a különféle erősítő alapoktól lett :) Most már én sem viselnék műkörmöt, gél lakkot max. a felkenésig, de ennyi, tartósan én sem tudnám sem elviselni, sem a körmeimet "tönkretenni" :)

      Törlés
  3. Anyának rendszeresen géllakkozom a körmét (Brillbird meg néha Diamond Nails), nem hogy vékonyodott, hanem erősödött alatta az igazi körme (sajnos a pikkelysömör miatt nem tudja egyébként sem szépen megnöveszteni). Ha az ember nem lereszeli, hanem az oldószerrel távolítja el, akkor az égvilágon semennyire nem károsodik a köröm alatta. Egyébként azoknak, akikek eleve szépen meg tud nőni a körmük, én is feleslegesnek tartom. Tudnék magamnak is csinálni bármikor, de valahogy nem érzem szükségét. Szép ez a szín, jól áll neked :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anyunak a pikkelysömör miatt már beszakadnak, és akár le is esnek a körmei (persze minden fájdalom nélkül már, mondjuk a leesés ritka, de előfordult), szóval neki max. egyben tartja őket, és így legalább jól is néznek ki, gél lakk nélkül az ő körmei elég csúnyák, már nyomokban sem emlékeztetnek a régi körmeire, amik gyönyörűek, és erősek voltak.
      Max. akkor tudom még megérteni, ha az ember nem akar folyton lakkozni, de szeretne tartósan színes, csini körmöket :)
      Köszönöm, nekem is tetszett magamon, de nem akartam fennhagyni sokáig :)

      Törlés
  4. En rendszeresen hasznalok gel lakkot, igazabol a kormeim jobban megerosodtek, mint amikoe siman lakkoztam. A lemoso sem tesz neki jot,es ugye a napi lakkozas igencsak megviselte a kormeim. Igy tudnak pihengelni:)

    VálaszTörlés
  5. Ritka eset amikor gel lakk van a körmeimen, ez általában akkor történik meg amikor utazom, kirándulok. Én nekem is uton van egy pár gel lakkom a BPS-től, de olvasgattam más bloggokon, hogy nem jelenik meg az üvegen a UV vagy LED lámpa alatti tartás ideje...ami egyébként nagyon fontos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nincs rajta erre vonatkozóan információ, én mindig 3-4 percig hagyom benne az UV lámpában rétegenként.

      Törlés
    2. Valóban nincs rajta erre vonatkozóan információ, én mindig 3-4 percig hagyom benne az UV lámpában rétegenként.

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.