Soft & Gentle | Alumínium-mentes dezodorok


Pár hete 3, alumínium-mentes dezodort kaptam tesztelésre, a sajtóanyagos részről ebben a bejegyzésben olvashattok. A mai poszt viszont a tapasztalataim, jobban mondva a tapasztalataink elmeséléséről fog szólni, mert nem egyedül teszteltem, hanem R. is beszállt.

Nem szeretném ismételni a fent linkelt bejegyzésben szereplő összes információt, de azért jó, ha bizonyos dolgok itt is szerepelnek, mint például:
- az új Soft & Gentle izzadásgátlók nem tartalmaznak allergizáló anyagokat, parabént, alkoholt és kíméletesek még a legérzékenyebb bőrhöz is.
- alumínium származékok nélkül, a mezei zsurló és zsálya erejét felhasználva természetes módon, káros anyagok nélkül akadályozza meg az izzadást és a kellemetlen testszagot, mindezt egy modern és fiatalos spray formában.
- az új Soft & Gentle izzadásgátlókat vegánok és vegetáriánusok is használhatják.
- nem extrém melegre lett kifejlesztve, ezt jobb, ha mindenki a fejében tartja :)


"A deók, dezodorok nem tartalmaznak alumíniumsó származékokat, de megakadályozzák a szagok kialakulását, viszont magát az izzadást nem.

Az izzadásgátlók elsődleges feladata a nevéből eredendően maga az izzadás megakadályozása, és ennek következtében (mivel nincsen izzadság) a kellemetlen testszag sem alakul ki. Viszont ezt a hatást az alumínium klorid vagy alumínium só hozzáadásával sikerült elérni, amit az egészségre gyakorolt kétséges hatása miatt sokan nem használnak.

Az új Soft&Gentle izzadásgátlók pont azért újdonság és különleges nemcsak a magyar, de pl. angol viszonylatban is, mert úgy tudja biztosítani a hatékony izzadásgátló és szagmegelőző hatást, hogy nem tartalmaz semmilyen alumínium származékot! A benne található természetes növényi kivonatok (zsálya és mezei zsurló) összeszűkítik a verejtékmirigyeket, ezáltal jelentősen csökkenti az izzadás mértékét."

Kezdem a külsővel. Nekem nagyon tetszik ez a valóban letisztult és fiatalos külső, eléggé figyelemfelkeltő rajta a 0% alumínium felirat, a színek is valóban passzolnak a különböző típusokhoz, úgyhogy engem ez a része abszolút megfogott.



Amit használat közben/alatt tapasztaltam/tapasztaltunk:
Az illat az első, amit ugye megérez az egészből az ember, nekem leginkább a Care illata tetszik, a Floralé valami nem túl kellemes mamis parfümre emlékeztet, és nem is nagyon akar a háttérbe vonulni ez az illat, az Active pedig egyáltalán nem kellemes számomra. Mivel R. szinte minden nap megy dolgozni, így neki az Active-ot adtam, én pedig felváltva használtam a másik kettőt. Szokott arra panaszkodni, hogy neki  néha csípi a bőrét, nekem viszont a másik kettő szőrtelenítés után sem irritálta a bőrömet egyáltalán, így nem tudom, mitől lehet, mindenesetre lecseréltem neki a Care-re, az Active-ot pedig parkolópályára tettem - nem vette észre, pasiból van. :D Nekem a Floral és a Care csak illatban különbözött, hatásban semmi különbözőt nem vettem észre. Igazából leginkább a nem hatás, ami a közös bennük. Sajnos nekem nem igazán váltak be, sőt igazából Ricsinek sem. A kezdetekben még elvolt az Active-val, a néha fellépő bőrirritáció ellenére is, ám 1-2 hét után már nem jelentett neki sem védelmet sem az izzadás, sem a szagok ellen, pedig ekkor még nem is volt meleg. Nekem viszont a kezdetektől nem jelentett hatékony védelmet semmi ellen sem, pedig alapvetően, normális (nem izgulós, nem stresszelős, nem nyári 80 fokos) szituációban csak egy minimálisan vagyok izzadós típus, de ezzel a dezodorral még ülve is izzadtam, úgy, hogy egyébként semmit nem csináltam - ez most úgy hangzik, mintha még inkább felerősítette, vagy egyáltalán elősegítette volna az izzadást, ami valószínűleg hülyeség, de azért érdekes egy tapasztalat.

Nem tudom őket szívből ajánlani, hiszen ugye R.-nél ott volt a néha fellépő irritáció - nálam ez borotválkozás után sem volt jelen, viszont mindkettőnknél állandó probléma volt az izzadás, és a hozzá társuló kissé kellemetlen szag -  persze nem extrém mértékben, de hát nem pont ezt kellene megakadályoznia? Biztosan elhasználjuk őket egyébként, ha más nem, akkor R. (vagy a családban valaki), bár a Floralt nem szívesen adnám neki, az illata miatt, de szerintem én maradok a jól bevált dezodoromnál.

Nem azt mondom, hogy másnak ezek nem válhatnak be, hiszen nem vagyunk egyformák, másképp működünk ilyen téren, de engem nem győztek meg.

Ha úgy gondoljátok, hogy tennétek ezekkel a termékekkel egy próbát, a dm, Rossmann üzletekben és a Takemeshop webshopban megtaláljátok őket 1099 Ft-os áron :)

2 megjegyzés

  1. Nagyon köszi ezt a bejegyzést, igen hasznos volt számomra. Deovadászaton vagyok mostanában, és majdnem ráizgultam erre a családra. Annak alapján, amit írtál, kész szerencse, hogy nem vettem belőlük!
    Nem célom az alumentesség, a szagok kialakulása ellen küzdök. Sajnos, a mentesek nálam ebből a szempontból is hatástalannak bizonyultak, az alusok közül se mind nyerő erre a célra. A Rexona Maximum Protection irritációt okozott...hajh, nehéz sors ez! :D

    Most épp egy alumentes Nivea Deot tesztelgetek, ami eddig (lekopogom) meglepően jól, sőt, nagyszerűen teljesít, igaz, szigorúan szabadnapjaimra időzítettem a tesztet :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznosnak bizonyult a bejegyzés. :) Bár tényleg tartom magam ahhoz, hogy ami nekem nem vált be, másnak még beválhat, és fordítva. :) Ha mégis kipróbálnád, akkor célszerű valami kuponos napon lecsapni rá, hátha mégis beválik, de ha meg nem, akkor nem volt akkora pénzkidobás :)
      Én hosszú idő óta a Rexona Maximum Protection-t használom, de a stiftes verziót. Se izzadás, se szag, és ha extrém melegben mégis izzadok, akkor sem leszek büdi. Bár reménykedtem, hogy ez a S&G deo trió beválik, de a Rexonát eddig még semmi nem tudta kiütni a dobogó első helyéről nálam.
      Örülök, hogy a Nivea jól szuperál. :D De azért akkor az igazi, ha a szorgos, munkával teli hétköznapokon is működik :D

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.