Imádom - utálom | Matt folyékony rúzs vs. Matt folyékony rúzs

Az elmúlt hetek posztjai arról szóltak, hogy mennyire imádom a matt rúzsokat. Igen, tudom, lassan már én is kezdem unni, de jelen pillanatban ezek a legnagyobb függőségeim. És hát pont volt Glamour-, és Joy-napok, szóval ezidő alatt is becsúszott 1-1 folyékony matt rúzs. Időrendileg a L'Oreal Rouge Signature matt folyékony rúzs I Rule árnyalatban és a Maybelline Superstay Matte Ink Lover árnyalatban.

Amióta láttam, hogy kapható a L'Oreal rúzs, be akartam szerezni, de hmm, ritkán adok ki ennyit egy rúzsért, viszont Glamour-napokon, fél áron nagyjából 1700 Ft-ért szereztem be. Nem volt egyszerű, mert egy nagyobb DM-ben kb. le volt fosztva, így vasárnap adtam esélyt az utcában lévő kisebbnek, és volt nagyjából minden árnyalatból, amit csak kapni lehetett ott.

Gyönyörű árnyalata van, az applikátora egész érdekes kialakítású, de könnyű vele dolgozni, egészen jó mennyiséget vesz fel. Maga a rúzs állaga nagyon jó, könnyű eldolgozni az ajkakon, és nagyjából érezni sem lehet, hogy ott van. Nem tartós, de annyira nem is érzem problémának, nem érzem macerának, ha újra fel kell vinni. Igazából, imádnám, DE. Mindjárt folytatom.


A másik, amit Joy-napok során szereztem be, a Maybelline matt rúzsa, amiből már van 4 árnyalatom, úgyhogy tudtam, ezzel nem nyúlhatok mellé. Igazából amiatt szereztem be, mert szerettem volna egy olyan rózsaszín rúzst, ami nem élénk, hanem kellemes, kicsit nude-os. A Maybelline Superstay Matte Ink rúzsok eddig nálam már bizonyítottak, tudom, hogy tartósak, jók a színek, jó a fedés.


Igazából, most folytatnám a "de" részt. Nincs túl nagy árnyalatnyi különbség a két swatch között, az egyik kicsit lilásabb, a másik rózsaszínesebb, de gyönyörűek. Viszont a L'Orealt nagyjából 2, azaz 2 alkalommal voltam képes elviselni magamon. És esküszöm, gyönyörű felkenve is, de emberek, ez borzalmas. Olyan szinten befogja az ajkakat, hogy konkrétan fáj lesikálni a neon pink árnyalatot a számról. És mikor elkezd kopni az ajkakon, akkor egyszerre foltos-lilás, és neon pink. Abszolút vállalhatatlannak érzem az egészet. Nagyjából egy percig volt a kezemen a két minta, és ennyi, pink foltot hagy maga után, és már ezt is nehéz levakarni, hát még ha tényleg valami csoda folytán órákig az ajkakon marad, és annyira beleivódik az ajkakba, hogy még másnap is pink, hiába a lemosó... (és láttam már máshol, hogy nem csak ezzel az árnyalattal történik ez). És így is sajnálok mindent forintot, amit kiadtam rá, hiába volt féláron. 



A végére pedig itt hagynék egy képet (jó, kettőt). Az egyik reggel 8-kor készült munka előtt, a másik pedig fél 7-kor, mikor hazaértem. Nem kentem újra egyszer sem a nap folyamán, ittam kávét, vizet is, ettem sültkrumplit, hamburgert, és az össze problémája az egész rúzsnak ez idő alatt az lett, hogy belül megkopott. Szóval nem tudom, hogy lesz-e valaha olyan rúzs, ami megdönti nálam a Maybelline első helyét, de jelen pillanatban abszolút nyertes. A L'Oreal meg borzasztó csalódás...


Megjegyzés küldése

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.