Kreatív ajándék (nem csak) esküvőre


Hamarosan beindul az esküvőszezon (nem mondom, hogy csak nyárra korlátozódik, mert nyilván nem, de szerintem nyáron van a legtöbb esküvő, bár javítsatok ki, ha tévednék :D). Ilyenkor az egyik legfontosabb kérdés meghívottként, hogy mit kaphatna a leendő házaspár. Nincs túl sok lehetőség, 1. megkérdezzük, mit szeretnének - nincs meglepi, 2. tudjuk, mint szeretnének - mivel szeretnék az adott dolgot, ezért számítanak rá, annyira nem meglepi, 3. boríték - ebben mind tudjuk, hogy általában mi van...

Pár éve én is meghívott voltam egy barátnőm esküvőjére, és bevallom őszintén, eszembe sem jutott, hogy valami kreatívat is adhatnék ajándékba (rákérdeztem, hogy mit szeretnének, de mennyivel jobb, ha egy kicsit az ember saját "magából" is adhat _pluszban és meglepetésként_, amivel hozzájárul a további életükhöz... én biztosan értékelném).

Nemrég lehetőséget kaptam Edittől (Kreatívajándék.hu) arra, hogy egy páros kulcstartót kreatív nászajándék gyanánt kidekoráljak. Nagyon szeretek dekorálni (még mindig), így természetes volt, hogy elvállalom, szeretem a kihívásokat, és az érdekes ötleteket. 
A páros kulcstartó már magában is nagyon jó nászajándék ötlet egyébként, de ha mi dekorálhatjuk, akkor szerintem egy kicsivel többet kapnak, hiszen energiát fordítunk, nemcsak a "díszre", hanem a leendő házaspárra is :)
Most elsőre leszögezném egyébként, hogy nem vagyok 100%-ig elégedett, mert látszódnak olyan részletek, amiket én nem akartam, hogy látszódjanak, de utólag belejavítgatni már nem szerettem volna, hátha csak elrontanám az egészet. Mindenesetre remélem, hogy kicsit tudlak titeket inspirálni így esküvői ajándék téren :)

Szóval így nézett ki "csupaszon" a dekorálásra váró kulcstartó. Még mindig nagyon tetszik ez a natúr fa, ilyen lenne az egész szoba, ha rajtam múlna. Könnyen dekorálható, sok mindennel párosítható, szóval elég könnyen kihasználható anyag.
Most is körömlakkal díszítettem és nyomda is képbe került. Na de lássuk is :)

Ilyen volt:


Ilyen lett:

A házikó kidekorálását nem vittem túlzásba, azt akartam, hogy csak és kizárólag a menyasszonyra és vőlegényre (no meg a szívre) szegeződjön mindig a tekintet :) Úgyhogy szivacsos technikával vittem fel nude és fehér lakkot felváltva, hogy azért mégse legyen csupasz a háttér, de ne legyen feltűnő és határozott sem.
A tekintetek kissé "gyerekesek" (és boldogok, ofkorsz), direkt. Nem akartam (és valószínűleg, ha akartam volna, se tudtam volna kivitelezni) műalkotást, nyilván ha valaki többre is képes, akkor lehet sokkal "emberibb", kidolgozottabb is. :)
A pasi ruháját nem bonyolítottam túl, egyszerű öltöny, csokornyakkendő meg fekete cipő került rá, mint öltözék, de a mosoly jobban öltöztet ;)
A menyasszony viszont csipkeruhát kapott. Nem túl kiemelkedő, inkább kissé sejtelmes (nem tudom, mondtam-e már, hogy én is valami rövid csipkeruhát szeretnék majd egyszer, és már ki is néztem párat... bár még várni fognak rám egy ideig :D). Magával a ruhával nem vagyok elégedett, meg a nyomda illesztésével, de nem akartam belekapni, mert ismerve magam, csak rosszabb lesz, azt pedig nem nagyon hiszem, hogy a lemosást jól tűrte volna...

Kicsit próbáltam" Ciskássá és Ricsissé" díszíteni, egyszer én is szeretnék majd esküvőt (mint legtöbbünk), hátha kicsit ösztönzöm ezzel, akit ösztönözni "kell"... :D
(ehhez két kedvenc kérdés Ricsitől:
1. ezeket akkor most hordanunk kell?
2. Neked tetszik? - Igen. -Akkor nekem is). <3 
Nyilván ezek a kérdések másnak másképp jönnek le, de én értem :D

Lezárva a személyes dolgokat, remélem, egy kicsit tudtam segíteni, ha esetleg esküvőre vagytok hivatalosak, és nem tudjátok még, hogy mit adhatnátok, mint nászajándék. Mindenesetre szerintem, ha a pasik annyira nem is (tisztelet a kivételnek), a nők többsége valószínűleg értékeli, ha valami kreatív nászajándék is lapul a többi között. 

Egyébként a webshopban találtok még többféle páros kulcstartót is, kezdve a családitól, az autóson át a macisig, amik mind-mind szuper nászajándék ötlet lehetnek, csak egy kis kreativitás kell hozzájuk (meg idő, plusz egy kis dekoráló anyag, ami nyilván nem kell, hogy körömlakk legyen :D igazából csak a képzelet szab határt :))

16 megjegyzés

  1. Nagyon jó ötlet, végre egy tényleg személyes ajándék :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik :) Remélhetőleg egy kicsit inspirálja az olvasókat ez a bejegyzés :)

      Törlés
  2. Szuper lett! :) Ricsi megnyugtatására írom, hogy a figuráknak két oldala van :D A másik oldalára még akármi mást is lehet dekorálni ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Eszembe jutott, hogy valami mást még lehetne írni, vagy díszíteni a másik oldalra a figurákon, de hogy azt is teljesen kidekorálhatnám, az már kimaradt a gondolatmenetből :D Köszönöm a tippet :)

      Törlés
  3. Hihetetlen édes lett! Nekem a csipkemintás nyomdaötlet nagyon tetszik és a kivitelezés is szuper *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) A kivitelezés azért lehetett volna precízebb szerintem :D

      Törlés
  4. Nagyon szép lett, én is örülnék neki, bár nekem még naaagyon távoli az esküvő, de szerintem szuper ajándék. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sem mostanában lesz, ez biztos :D De örülök, hogy tetszik, mind az "alkotásom", mind maga a személyes ajándék ötlet :)

      Törlés
  5. Szerintem teljesen rendben van az a ruha. :D A csipkés nyomda nagyon jó ötlet, nagyon tetszik. Háát.. Én a hátoldalra vagy hátulról rajzolnám meg őket, vagy pedig az aranylakodalmas külsőt ezzel is mutatva, hoy azt kívánom, jussanak el odáig együtt! ;)

    VálaszTörlés
  6. Ez az aranylakodalmas ötlet nagyon kreatív! :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon örülök, hogy ilyen kreatív csajszik olvassák a blogot :D

      Törlés
  7. Nagyon szép lett, a csipkeruha irtó jó! Tőlünk egyértelműen pénzt kértek. Semmi ajándéklista. Nekünk kicsi esküvőnk volt, úgyhogy nem is kértünk semmit, volt, akitől a kaja árát kaptuk, mástól tányérokat, ajándékutalványt egy lakberendezős boltba, konkrét pénzt nem. Egyik barátnőmtől tűzzománcos névtáblát kaptunk, ő készítette, nagyon szép lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!
      Én sem szeretnék majd nagy esküvőt, valahogy nem vonz a nagy felhajtás. Akiet majd meghívnánk, legalábbis a többség, nem valami kreatív, vagyis de, csak nem ilyen témában (nyilván ha hülyeségről van szó, párom haverjai borzasztó kreatívak tudnak lenni :D), de azért örülnék majd, ha lenne az ajik ( nem számítok ajándékhegyre :D) között valami hasonló :)

      Törlés
  8. nagyon jó kis bejegyzés lett :) nekem nagyon tetszik amit kihoztál belőle :)

    VálaszTörlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.