Morgan Taylor | Stick with it & Make it last

 A mai bejegyzés a Morgan Taylor egyik alaplakkjáról és fedőlakkjáról fog szólni, név szerint Stick with it és Make it last. Ők is a kis csomagomban voltak, és nagy izgalommal vetettem bele magam a tesztelésbe. Korábban próbálkoztam már alap- és fedőlakk teszteléssel a blogon, akkor 4 napig bírtam, úgyhogy a mostani rekordnak számít, vasárnaptól szombatig (ha a vasárnap és a szombat is 1-1 napnak számít, akkor ez 7 napot jelent) volt a körmeimen a majd lejjebb is látható manikűr, amit persze a blog fb oldalán és instán is láthattatok már. Nos, hogy beváltak-e és hogyan is teljesítettek, azt mindjárt meg is tudhatjátok :) Úgyhogy szerintem kezdjünk is bele!



Elöljáróban annyit, hogy mindkét lakk 15 ml-es és az ecsetük megegyezik a színes lakkok ecsetével.

Amit az alapról írnak:
"Az új, még hosszabban tartó alapréteg soha nem hagy cserben. A körömnek erőt és hajlékonyságot ad. Nincs olyan körömtípus, ami nem imádja."
Amit én tapasztaltam:
Az üvegben enyhén rózsaszínes, barackos árnyalatú, ám ez a körmökön már nem látszik. Könnyű felvinni, talán egy nagyon minimális mértékben mondanám egyébként folyósnak, de ha odafigyelünk, akkor nem kerül a körömágyra belőle. Fényes réteget képez a körmökön és gyorsan megszárad.


Amit a fedőlakkról írnak:
"Mindenki azt akarja, hogy jó sokáig tartson. Most ez lehetséges az ultratartós fedőlakkal, amely minden körömtípuson pattogzás mentes és tükörfényes felületet ad."
Amit én tapasztaltam:
Szintén kissé folyós, de szintén odafigyelve nagyon szépen eloszlatható a körmökön. Tényleg fényesre szárad és amennyire észrevettem, gyorsan teszi mindezt, nem egy gyorsszárító lakk sebességével, de közel jár hozzá, ami nálam pozitívum. Negatívum viszont, hogy a színt néha hajlamos felszedni, és nyomdázáskor ez nem épp mókás, viszont ritkán teszi, és nem is tudom, hogy mitől függ, hogy épp el fogja-e kenni az alapot vagy sem.


1. nap

A kis- és mutatóujjamra az ILNP Iconic került, a többire pedig a Morgan Taylor La Dolce Vita, ugyanis tudni akartam, hogyan működik a saját és más márkák lakkjaival egyaránt. Látható a képeken, hogy szép fényesre szárad.



7. nap

 Igazából így felülnézetből mintha semmi baja sem lenne a lakkozásnak, izgi mi? :D Egy kicsi lenövés látható, én egyébként azt hittem, gyorsabban nőnek a körmeim, de nem :D 
A fedőlakk a fényességéből semmit sem vesztett. A körömvégi kopás mindegyik körmömön megfigyelhető volt egyébként.


És akkor jöjjön az, ami felülnézetből annyira nem látszódott... Összesen 5 körmömön volt ilyen lepattogzás, és kb. a ötödik naptól figyeltem meg, hogy megindult ez a folyamat, mert nem egyszerre és ekkora darabok tűntek el, hanem szépen apránként, szóval úgy kb. a 6 nap estéjén lett ennyire "feltűnő" a hiány. A gyűrűsujjamnak és a kisujjamnak viszont semmi baja nem volt. Mondanám, hogy a jobb kezem nem mérvadó, mert elég gyenguszok azon a körmeim, viszont egész jól fennmaradtak a lakkok, a kisujjamon és a mutatón vált fel egy kis részen ugyanígy, mint a másik 3-on. Egyébként milyen érdekes, hogy mindegyiknél ugyanazon a körömszélen kezdte el a "távozást" a lakk...


És akkor mit is csináltam a 7 nap alatt?

  • mosogattam, nem egyszer
  • hajmosás
  • aktív strandolás
  • sünketrec takarítás
  • lakástakarítás (fürdőszoba súrolás és egyéb hasonlóan kímélő tevékenységek :D)
  • lábápolás (lemosással és lakkozással egyetemben) 
  • mosás (itt leginkább azt emelném ki, hogy a mosógépünk nyitója nem épp barátja a körmeimnek... a száraz és vizes ruhák pakolgatása nyilván nem okoz kárt a körmökben :D)

Véleményem:
Egy kicsit csalódott vagyok, ha azt nézzük, hogy nekem az 5 nap hibamentesség nem tartozik az ultratartós fedőlakk erényei közé, vagy valószínűleg tovább is tartott volna, ha lenne házvezetőnőnk. És még csak a körmeim állapotára sem lehet fogni, mivel az alapot pedig minden körömtípus imádja elvileg ugye.
DE. Ha nem veszem figyelembe azt az ultratartós szót, akkor nekem simán tökéletes ez az öt nap, tekintve, hogy ilyen hosszú ideig nehezen bírnám ki gyakran lakkozás nélkül, és igazából ennyi ideig nagyon kevés lakk bírná ki a körmeimen. A körömszéli minimális pattogzást lehet orvosolni egy kis plusz lakkal, ahogy a sand lakkoknál például. 
A körmeim tényleg hajlékonyak és erősek maradtak, mindezt egyszerre, volt példa, hogy beakadtam, és nem lett semmi bajuk, úgyhogy ennek határozottan örültem.
A fedőlakk gyorsan száradó (szárító?) képessége nagyon meglepett, és abszolút pozitív tényleg számomra, és hogy végig fényes maradt, ezért is hatalmas plusz pont jár.


Hogy kiknek ajánlanám?
Azoknak, akik
  • heti kétszer lakkoznak
  • mindegy, milyen fedő- és alaplakkot használnak, pár napnál tovább nem bírja ki a manikűrjük
  • épp nyaralni mennek pár napra, de nem akarnak magukkal vinni egy halom lakkok,csak mert hátha lekopik és újra kell festeni
  • nem végeznek háziasszonyi teendőket
  • ajándékba szeretnének fedőlakkot és alaplakkot venni

Mindkét termék 2490 Ft-ba kerül és a Nail Harmony webshopban tudjátok megrendelni, ha tetszett.

(A termékeket tesztelésre kaptam, és ez semmiben nem befolyásolta a véleményemet.)


Az előző két, a márkához kapcsolódó bejegyzéseim:

16 megjegyzés

  1. Elég meggyőző. Bár idejét sem tudom mikor volt nálam utoljára 7 napig lakk a körmeimen:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Nekem is csak most, korábban kb. egyszer sem, de pont ezért jók az ilyen tesztek, mert egyből a "mélyvízbe dobjuk" a termékeket :D Nekem tetszenek egyébként, tuti el fogom őket használni :D

      Törlés
  2. Nagyon mutatós ez a manikűr! Azt hiszem, az Iconic-ot mégiscsak be kell majd szereznem. :)))
    A teszt eredménye határozottan izgalmasan hangzik és nagyon pozitív, hogy az áruk is viszonylag baráti, az MT márkától drágábbra számítottam. Így valószínű, hogy az alaplakkot hamarosan kipróbálom, a fedőlakknál ellenben maradok a bevált gyorszárító lakkjaimnál. Még annyi érdekelne, hogy rendszeres használatnál az alaplakk elszínezi-e a körmöket? Nyilván nem tudsz most válaszolni, de egy hónap múlva talán már igen. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mondd, már kevesebb, mint feléig van csak az Iconic-om... :D
      Egyébként ugye kb. 10 napja használom ezt az alapot, és nem vettem észre különösebb elszíneződést (azon kívül, hogy alapból sem a legfehérebbek most a körmeim egy ideje :D), de természetesen majd később is megírom, hogy hogy állunk, mert egy jóideig tuti nem használok más alapot :)

      Törlés
  3. Mostanában hetente lakkozom át a körmeimet kb, szóval elkezdett érdekelni a dolog. :) Viszont az áruk túl húzós ahhoz, hogy megvegyem. Ááá, vagy nem is tudom, komolyan. :D Mindenesetre tök jó a teszt, alapos, tetszett! És hatalmas gratula, hogy ennyi ideig kibírtad lakkozás nélkül! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából, ha mondjuk hetente lakkozol, akkor arra a sok hétre lebontva, ami alatt elhasználnád, nem tűnik soknak az ára, persze mindennapos lakkozáshoz nem tartom én sem ezt a típust fontosnak, de ennek amúgy is az a lényege, hogy meghosszabbítsa a lakkozás élettartamát.
      Örülök, hogy tetszett a teszt, próbáltam minden fontosabb információt és véleményt, tapasztalatot leírni róluk.
      Az első nap volt nehéz, amikor realizálódott, hogy jópár napig nem fogok lakkozni, és az utolsó nap, amikor már alig vártam, hogy lemossam. Igazából a legnagyobb problémát az okozta, hogy voltak napok, amikor más színkombinációt viseltem volna szívesebben :D

      Törlés
  4. Le a kalappal, hogy nem lakkoztál! Köszi a tesztet! :)
    Én gyakrabban lakkozom, szóval nem nekem találták ki, de van olyan (mint pl most), hogy egyszerűen tudom, hogy nincs még lakkozásra sem időm a sok tanulás mellett. Ilyenkor jönnek jól számomra ezek a termékek. :) (bár most ki sincsenek festve a körmeim- najó, alaplakk azért van.. :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyakori lakkozáshoz általában gyorsszárító fedőlakkot kenek fel, de örülök, hogy kipróbálhattam ezt :D Remélhetőleg sokaknak bizonyul majd hasznosnak ez a bejegyzés :)
      És akkor most nem is lakkozol? Kikapcsolódásképp sem? :D

      Törlés
    2. De, majd a vizsga előtt.. :D
      Szuper az új fejléc. *_*

      Törlés
    3. Köszönöm! :) És milyen lesz? Van elképzelés? :)

      Törlés
    4. Szokásos pirosas/bordós lakk. :) Mindig azt kenem fel, ha megyek, már megszokott, hogy ez után nyúlok. :D
      Essie- Dress to Kilt

      Törlés
    5. Nagyon jó színe van, szuper választás :D

      Törlés
  5. Ha keni a mintát a fedő, akkor nekem nem jó. A tartóssága szerintem rendben van. Ha majd szupertartós lakkot akarok, akkor veszek Everglaze-t, engem az az egyetlen márka győzött meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nyomdalakkal van a minta, akkor azt nem keni el, de a sima lakkokat hajlamos, de tényleg ritkán szerencsére, bár ettől függetlenül még benne van a pakliban. Az Everglaze-t még nem próbáltam, amiatt, hogy amúgy magamtól nem vettem volna tartósságot elősegítő fedőlakkot, viszont most, hogy ezt kipróbálhattam, nekem teljesen tökéletes, nem tervezem lecserélni. Bár tök jó, hogy ennyiféle fedőlakk van sok márkától, az ember bőven válogathat :D

      Törlés
  6. ez szép teljesítmény :D ennyi ideig nem lakkozni :D azért jó, hogy van ilyen is, mint írtad inkább azoknak akik szeretnek lakkozni, de nem 2-3 naponta :D nekem pl nem lenne jó, én eddig azért nem bírnám ki:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :D Így van, aki ritkábban lakkoz, nem pár naponta, annak szerintem jól jöhet :) Egyébként a Bridget-tel te is kibírnád ennyi ideig :D

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.