Anna Gorelova by Dance Legend | Poludnitsa


Sokszor vágyakozva nézem a DL Anna Gorelova által kitalált lakkjait, de nem mindig olyan egyszerű ezekhez hozzájutni. A Naillandnél a tavaly téli kollekció darabjai találhatóak meg, de ők is eléggé megfogyatkozva, úgyhogy amikor "csoportos" rendelésre adtuk a fejünket Petrával, úgy döntöttem, ideje, hogy ez a szépség is a kosárban landoljon, hogy aztán majd "bearanyozza" a napjaimat :) Igen, valamiért mindig az aranynál kötök ki :)

Szóval itt is van a "csodálatos" nevű Poludnitsa. Egyébként nagyon szeretem a Anna Gorelova by Dance Legend lakkok neveit, mindig találónak érzem őket, úgyhogy muszáj volt kikutatnom, hogy ez mégis mit jelenthet... Amit találtam,  ott konkrétan annyit sikerült a szegényes angol nyelvtudásommal kibíbelődni, hogy Poludnitsa egy erős, fehér ingbe öltözött női szellem volt, akinek volt egy nővére, Polunoshtnitsa. A fehér ing a szlávoknál a gyász és a halál szimbóluma. A poludnitsa szó maga a fél, középső és a nap szavakból tevődik össze, ami arra utal, hogy mindig csak délben jelent meg, a nap közepén, ami pont olyan balszerencsés időpont, mint az éjfél, ezek ördögi órák voltak, amikor az utak kb. megbabonázódtak és a semmibe vezettek, így az emberek otthon maradtak, hogy távoltartsák magukat mindenféle fekete varázslattól. Szóval ennyi lenne, nem sikerült rájönnöm, hogy a lakk ehhez a tejes fehér alapon kívül hogyan kötődik, de maga a hiedelem nagyon tetszik :) (de egyébként nyugodtan javítsatok ki, ha valami hülyeséget írtam, vagy kihagytam valami fontos részletet:D)

A lakk fehér, tejes (igeeeen, jelly) alapú, tele arany glitterekkel és apró piros csillámokkal, amik csak bizonyos szögben csillannak meg, megfűszerezve a lakkot. Hogy hány rétegben képes fedni önmagában? Az elején kb. 6 rétegben értem el a lejjebb látható fedést, most már elég 3 is, mivel egy minimálisat sűrűsödött azóta, de ha lehetőségetek adódik a beszerzésére, inkább fehér alapra kenjétek. Időt és lakkot spóroltok vele. Nem szárad fényesre, de nem is lesz matt, a glitterek sem állnak ki belőle, mindenesetre én azért javaslom a fedőlakkot lezárásképp, mutatósabb és valószínűleg tartósabb is úgy.

A kis- és gyűrűsujjamon fehér alapon, a középsőn és a mutatón pedig önmagában láthatjátok majd, önmagában azért szeretem, hogy tényleg olyannak láthatom, mint az üvegben, fehér alapon viszont mutatósabb, jobban kiemelkednek az arany glitterek. Igazából ajánlani tudom magát a lakkot, mert számomra igazán különleges kis darab, de talán egy tejes lakkal és arany glitterekkel hasonló hatást lehet elérni fehér alapon, úgyhogy kihagyhatatlannak viszont nem mondanám, vagy pótolhatatlannak. Bár én szomorú leszek, majd ha elfogy, hiszen egy másolat sosem olyan, mint az eredeti, én nem is érzem a franken lakkokat olyannak...



Önmagában és fehér alapon. Sajnos alapra kenve nem mindig sikerül úgy rétegeznem, hogy biztosan kerüljön a felszínre arany glitter, de így megbújva sem rossz.




Végül egy nyomdás manikűr vele, a Pet'la Plate Kalo leghosszabb mintáját használtam. Annyira szép és érdekes, vagy akár mondhatjuk különlegesnek is azt a mintát, hogy nyilvánvaló volt számomra, azt kell használnom. 



Nektek hogy tetszik ez a lakk?

21 megjegyzés

  1. Wow de szép! *-* eddig is karácsonyi hangulatban voltam, de ez megadta a további hangulatot. Habár a háttér sztori nem éppen ünnepi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, a sztori a név körül nem épp vidám :D Örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  2. Gyönyörűségesen szépséges szép! Tavaly a Ladát vettem meg a DL-től, mert egyes képeken fehérnek látszott. Hát nem az! De azt a halvány rózsaszínt is imádom már az arany pelyhecskékkel. De ez: tökély! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a lakk is igazán szép, kellemes, kicsit "babás", és nagyon elegáns! :)

      Törlés
  3. Nagyon szép ez a lakk! Nekem önmagában kicsit jobban tetszik. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem magában, de alapra kenve sokkal takarékosabb :) Persze 1-2 körömre kenve nem fogy belőle sok (már :D).

      Törlés
  4. Nagyon szép ez a lakk! Nekem is önmagában tetszik jobban, de a hat réteges fedés miatt biztos, hogy nem hordanám így. Ettől függetlenül fehér alapon is nagyon szép, még előfordulhat, hogy beszerzem egyszer. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak az első 1-2 alkalom vészes, utána már tényleg elég a 3 réteg, de akit nem zavar a körömvég, annak két réteg bőven elég :)

      Törlés
  5. Nagyon szép! Nekem fehér alap nélkül egy picit jobban tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemrég kezdtem el én is alapra kenni. korábban önmagában használtam, de mivel csak 1 üvegnyim van belőle, takarékoskodnom kell vele, mert egyébként nagyon szeretem sok más lakkhoz viselni :)

      Törlés
  6. Óh, ez ilyen jól néz ki?! Mondjuk nekem önmagában jobban tetszik, de kár, hogy ennyire sok réteg kell belőle. Nyomdázva is baromira mutatós <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az első pár használaton túlesve már nincs gond, elég a 2-3 réteg (kinek hogy, kit mennyire zavar a körömvég). De igen, ilyen szép, bár érdemes szebb swatchokat is megnézni róla :D

      Törlés
  7. hű de gyönyörű, igazi karácsonyi szín. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, ünnepi lakknak is kiváló, az arany remekül feldobja :)

      Törlés
  8. Fantasztikusan szép a körömlakk és szerintem megfelelő karácsonyra is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Én is úgy gondolom, az ünnep alatt is megállja a helyét, akár önmagában, akár pirossal, zölddel párosítva :)

      Törlés
  9. Jajj, nemáár, nem szabad még karácsonyi hangulatba kerülnöm, de ez a lakk nekem maga a karácsony. *-*
    Istenien szép lett a nyomdázással is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Nem állt szándékomban, még én sem estem karácsonyi hangulatba, bár annyi mindent vettem/kaptam idén, hogy nekem az egész évem karácsony volt, így akkor sem ijednék meg, ha nem is jönne meg a karácsonyi érzés részemről :D

      Törlés
  10. Nagyon érdekes és szép kis lakk ez! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Igen, az érdekes is illik rá, főleg, ha megcsillannak benne az igencsak aprócska piros csillámok, amik egészen új arcán mutatják a lakknak :)

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.