A nap bloggere voltam...

A facebook egyik, nem épp eldugott szegletében "éldegél" egy csodás közösség, aminek a fedőneve az MBBK, azaz Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége. Nagyon szeretek ennek a közösségnek a tagja lenni, szuper embereket és blogokat ismertem meg, mióta tag vagyok, és mikor elindult a NAP bloggere kezdeményezés, eleinte vacilláltam, majd végül én is jelentkeztem - enélkül ez a bejegyzés most nem jött volna létre. 




Bár igazából ehhez 3 "tényező" kellett. 
►A csoport maga és a kezdeményezés - ez most egy, mert összetartoznak.
►A jelentkezésem. 
►Ti és a kérdések, amiket tőletek kaptam, és wow, olyan kérdéseket írtatok, sokszor nagyon-nagyon muszáj volt gondolkodni, hogy milyen választ is tudnék írni, szóval emelem kalapom előttetek! 


De lássuk is a kérdéseket, kaptam párat. Ennyire még sosem élveztem a kérdésekre válaszolást, ezerszer jobb volt, mint bármilyen tag kérdéssorozat kitöltése.

Tényleg szoktál unatkozni?
Mostanában már nem hagyok magamnak túl sok lehetőséget az unatkozásra, igyekszem lekötni magam - legyen szó akár kutyázásról, lakkozásról, színezésről (engem is beszippantott, de élvezem), olvasásról - de a blog egy unatkozós délutánon jött létre, úgyhogy néha az unatkozás is vezet (remélhetőleg) jó dolgokhoz :)

A te blogod a beauty blogok között leginkább miért csak a lakkokra irányul?
Őszintén szólva azért, mert leginkább ehhez értek a kreatív elfoglaltságokon belül, és ehhez van meg szinte minden kellék a készletemben - nagyon sok lakkom van (bár van, akihez képest az én készletem is elég szerény méretű), imádok róluk írni, beszélni, szeretek manikűröket készíteni, így adott volt. Szeretek sminkelni is, de a végeredmény legtöbbször egy tükörbe nézés, és "áh már mindegy, jó lesz így is". :) Szeretek DIY bejegyzéseket is készíteni, de ezek szintén csak itthon megtalálható alapanyagok felhasználásával valósulnak meg, ha valamit venni kellene hozzá, akkor már inkább másra (pl. lakkra) költök. :D Imádok olvasni, de valahogy nem célom, hogy közönség elé tárjam a könyvekről alkotott véleményem. Szívesen írok személyes bejegyzéseket is, de legtöbbször úgy vagyok vele, hogy rólam nagyjából semmi érdekeset nem lehet, Áfonyáról és Szaffiról (1, 2) pedig nem tudok minden nap írni.

5 kedvenc körömlakk?
Nehéz kérdés. Az első az Anna Gorelova by Dance Legend Zolotaya Ribka (a.k.a Gold fish), ő az egyetlen drágább lakk, amiből háromszor vettem újra - ebből egy elfogyott, és van még másfél üvegnyi, szóval tényleg imádom, őt szeretném majd az esküvőmön felkenni (2017-ben 'lejárnak', khmm...), azóta, amióta csak megvan. A második talán a Sophin Macaroon kollekciós 340-es és a Dance Legend velvet 657 fej-fej mellett. A harmadik a Colors by Llarowe Hot buttered rum. Végül pedig minden franken lakk, amit valaha nekem készítettek :)

Van kedvenc lakkmárkád?
Az ILNP, Dance Legend és Sophin, drogériás szinten pedig Sally Hansen, Rimmel, Essence és Catrice. Míg az első kettőnél mondhatni jó áron vehetünk csodásabbnál csodásabb és különleges lakkokat, addig a drogériás márkák szerintem krém finisű lakkokban szuperek.

Van olyan márka, aminek nem szereted a lakkjait?
A Lora lakkokkal hadilábon állok, a blog kezdetén még vettem párat - lehet szépeket kifogni, de nekem baromi lassan száradnak, büdösek, és ezen az sem változtat, hogy a fekete alkalmas nyomdázásra. Olyan márka is van, amit a képviselői tettek számomra ellenszenvessé - pont, ahogy a kettővel lejjebb levő kérdésnél, van, amikor nem magával a bloggal vagy márkával van "bajom", hanem a képviselőjével.

Ha újjászületnél, mi szeretnél lenni?
Fogalmam sincs, de ember biztosan nem. Valami, még fel nem fedezett faj tagja szeretnék lenni, ami békességben és boldogságban él mindentől távol :) Vagy, ha mindenféleképp olyat kell mondani, amit ismerünk, akkor azt hiszem, egy boldog családban élő boldog kutyus szeretnék lenni, akit szeretnek és viszont szerethet :)

Mi a tapasztalatod a trollokkal, hogyan kezeled/kezelnéd őket?
Tipikus troll még nem járt a blogon, szerencsére - és ez most nem felhívás keringőre :). Nem tudom, hogy kezelném őket, a való életben nem különösebben érdekelnek az ilyen típusú emberek, simán lepattan a hülyeség, de a netes világban sokszor nagyon rosszul esik, ha valaki olyat ír, mond, ami ellenem irányul és egyáltalán nem valós, főleg, ha nem tudom megvédeni magam, mert nem is a "szemembe" mondja - volt már, hogy azon gondolkodtam, abbahagyom a blogírást, mert nekem ilyenre nincs szükségem. 

Mitől válik unszimpatikussá számodra egy blog?
Blogon történt dolgok miatt blog még nem vált antipatikussá számomra, de ha a bloggerból vagy bloggerinából "kiszeretek", akkor a blogját sem olvasom olyan lelkesedéssel, vagy leginkább sehogy. Hiába csinál valamit jól, vele az egész ellenszenves lesz számomra, és így a blogot sem tudom olyan érdeklődéssel tovább követni.

Mik azok a "hibák", amiket szerinted a bloggerek gyakran elkövetnek az oldalukon?
Mostanában a leggyakoribb és legáltalánosabb "hiba" szerintem az, hogy nagyon sok blog konkrétan egyformán néz ki. Szeretem én is a letisztult blogokat, nem erről van szó, de a lényeg az, hogy a blog kinézete és tartalma összhangban legyen a blog írójával - és ne más blogokéval. Számomra ez a legszembeszökőbb, és ha hibának végül is nem lehet nevezni, de manapság mindenki (kinek nem inge) annyira egyedi és trendi szeretne lenni, hogy végül "egyenruhába öltöztetve, sablonszerűen" írják a blogot, pedig a blog az egyik legszuperebb hely arra, hogy az ember nagy közönség előtt megmutathassa, milyen is valójában.

Mesélj a tetkó(i)dról! 

Egyelőre egyetlen tetoválással rendelkezem, ezzel a kis sávban sebes arcú Minnie fejjel a mellkasom bal oldalán. Minnie egér a legkedvencebb rajzflim karakterem, de fogalmam sincs, honnan jött ez az egész "rajongás" iránta. Sajnos már nem néz ki ilyen jól, mint ezen a képen, úgyhogy ha egyszer majd egy tetoválószalon felé veszem az irányt, biztosan fogok rajta javíttatni. Van egyébként még pár ötletem, ami az újabb tetoválásokat illeti - ilyen például az elefántfej a bal alkaromra, nagyon szeretem az elefántokat, vagy Batgirl a mellkasom másik felére, de a Minnie annyira fájt, hogy egy ideig a mellkasra való tetováltatást biztosan hanyagolni fogom. No meg persze valami lakkozással kapcsolatos is be fog csúszni egyszer, de ez még a jövő zenéje :)



Kezdő lakkmániásoknak milyen technikákat ajánlanál? Mit próbáljak ki legközelebb, ha egyszerű, mutatós eredményt szeretnék elérni, de nem szokványos egyszínű lakkozást szeretnék?
Mutatós tud péládul lenni egy, a blobbicure technikával készült manikűr, de akár water decal-lel (vizes matricával) is könnyen fel lehet dobni egy egyszínű lakkozást, és a végeredmény mégsem unalmas. A számomra legkedvesebb technika viszont mindig is a nyomdázás marad - ami bár kicsit több gyakorlást igényel, viszont utána a vele készíthető manikűrvariációk száma végtelen lesz :)

Honnan jött a blog címe? 
(egyébként ez az egyik kedvenc blogcímem :D)
Köszönöm! :)))
Egyszerűen képtelen voltam olyan, kreatív címet kitalálni, ami valóban kapcsolódik a lakkozáshoz, de lehetőséget hagy arra, hogy ne csak ezen az egy témán belül írjak, ha úgy adódik. Végül ez volt az egyetlen értelmes, ami eszembe jutott, bár akkor még Unaloműzés alapfokon volt a cím (a második születésnapon változott meg). Úgy gondoltam, hogy akármit is készítek a blogra, az eléggé alapszintű, viszont két évnyi "gyakorlás" és fejlődés után már úgy érzem (mindenféle egoizmus nélkül), hogy az alapszintet sikerült magam mögött hagynom, ezért is lett végül középfokon. 

Mennyire vagy elégedett a bloggal? Van-e olyan, amin változtatnál? (akár dizájn, akár új téma behozása)
Általában nagyon és egyáltalán nem. Ez a kettő mindig váltakozik. Ha újítok valamin, akkor "fúúú dejó", és nagyon büszke vagyok magamra, de egy kis idő elteltével újabb és újabb változtatásokat szeretnék eszközölni, mindig van valami, ami sosem tetszik, ami nem illik az új, szebb és jobb képbe. Most egyelőre nincs semmi, amin úgy érzem, hogy változtatnék, de a fejléccel mindig csak addig vagyok elégedett, amíg kikerül - utána mindig van valami jobb ötletem, amit megvalósítanék, de azt viszont nem szeretném, hogy állandóan más fejléce legyen a blognak - így is évente 4-5-ször változik :D

Hogy jött a blogírás ötlete? 
Az egész sztori 2013. augusztus 22-én indult, amikor épp itthon unatkoztam. Nem volt itthon senki, csak ültem egyedül a számítógép előtt, meg néha belepillantottam egy-két blogba, és konkrétan hirtelen elhatározásként úgy döntöttem, indítok én is egyet. Ha nem olvas majd senki, akkor amolyan fejlődési napló lesz, ha pedig egyszer valaki rátalál és majd olvas, akkor pedig nagyon boldog leszek, és lesz értelme valóban folytatni és így nem csak saját magamnak írom majd ezt az egészet. Végül ott tartok, hogy imádom ezt az egészet, a bejegyzéskészítés folyamatát a fotózással (előtte az alkotással) és a szöveg megírásával együtt, az olvasókat, akik nélkül valóban nem tartana itt a blog, ahol, mindig van egy kedves szavuk, még akkor is, ha adott téma nekik valamiért épp nem kedvez, úgy érzem, minden egyes ebbe fektetett perc megéri és bőven megtérül. Nagyon sok kedves embert ismertem meg így (becsúszott pár nem kedves is, de ez megesik), ahogy a bejegyzés legelején írtam, jó érzés ehhez a közösséghez tartozni, még akkor is, ha néha cicaharcok, viszályok tarkítják.

Hetente átlagosan kb. mennyi időt fordítasz a körmeid csinosítgatására?
Sokat, nagyon sokat. Ha azt nézzük, hogy készítek manikűröket a Pet'la facebook oldalára és a blogra is (és ezek gyakran nem fedik egymást), és ezeket a manikűröket nem is mindig viselem, hanem készült még egy harmadik vagy negyedik is, akkor valóban nagyon sok idő jön ki. Vannak napok, amikor "pihenek", nincs ihlet vagy kedv, de ez általában a többi napon bepótolásra kerül.

Hetente mennyi időt fordítasz blogolásra?
Nincs behatárolható időkeretem, minden attól függ, hogy épp van-e témám, kedvem, időm a blogra. Amikor lehetőségem van rá, olyankor egyszerre több bejegyzés is elkészül, arra az esetre, ha netalán beütne egy ihlethiányos időszak, legyen mit posztolni. Van, amikor több nap is kimarad, van, amikor szinte minden nap van valami a blogon, úgyhogy ez abszolút változó.

A lakkok imádatán kívül volt valami személyes indíték, ami miatt elkezdtél blogolni? Miért pont lakkok?
Igazából, azon kívül, hogy épp unatkoztam, úgy gondoltam, jó lenne megtudni, hogy ebben mennyire leszek kitartó. Korábban volt sok "hobbim", általános iskolában jártam furulyázni és zongorázni, de ezek 2-3 év után abbamaradtak, aztán végül a rajzolgatáson és olvasáson kívül nem volt semmi hobbim éveken át, így én is szerettem volna valami olyan elfoglaltságot találni, ami talán hosszabb időre leköt. És hát sikerült, eddig úgy tűnik :)
Azért lakkok, mert bár elég kis lakkmennyiséggel rendelkeztem a blog kezdetekor, imádtam a kis körmeimet lakkozni, újabb és újabb manikűröket készíteni. Végül a kis kosárkányi lakkból polcnyi lett, és legtöbbször van is miről írni :) De hogy alapvetően mikor és miért kezdtem el igazán szeretni a lakkokat, ez jó kérdés...


Ismersz mást is, aki sünt tart háziállatnak?
Személyesen sajnos nem, de neten keresztül igen. Annyira nem elterjedt szerintem itthon afrikai fehérhasú törpesünit tartani, pedig cuki kis állatkák és bár kell velük foglalkozni, de korántsem igényelnek annyi törődést, mint más "rendes" háziállat.


Melyik az a lakkos márka amelyiknek szívesen tesztelnél?
A kedvenc lakkmárkáim azok, akik lakkjait nagyon szívesen tesztelném - ha meg lenne hozzá minden feltétel részemről. Sajnos, amíg nem rendelkezem megfelelő minőségű képeket készítő eszközzel, (vagy abszolút tökéletes photoshop készséggel :D), addig igyekszem minden ilyen vágyat elhessegetni :)

Egy álomlakk, amire már nagyon régóta fáj a fogad?
Egy sem jut eszembe. Sok lakk van, amit szeretnék, ami jó lenne, ha megtalálható lenne a készletemben, ilyen pl. a Loboutin lakk, de olyan, amire nagyon, sőt, eszméletlenül vágynék, nincs. Szerencsére :)

Ha felkérnének egy collab lakkra, akkor az milyen lenne?
Az érzés maga lenne a csoda, de a lakk... Hmm, azt hiszem, biztosan lenne benne valami arany és rózsaszín, de a komplett kép még nem állt össze. Szerintem az arany az holo pehelyként jelenne meg és a rózsaszín az pedig valami szórt holo alap lenne :)

Impulzusvásárló vagy, vagy átgondolt?
Impulzusvásárló voltam, de még mennyire, viszont az elmúlt nagyjából fél évben ez megváltozott, és mindent átgondolok legalább 10x, hogy biztosan kell-e nekem. De általában nem kell.


Köszönöm a lehetőséget és a kérdéseket!

8 megjegyzés

  1. Hát fantasztikus lett ez poszt :) Köszi,hogy megválaszoltad a kérdéseimet :)
    (Én is imádom az elefántokat,hihetetlen állatok,és tisztelettel nézem őket,persze alapból imádom az állatokat,de őket különösen szeretem.... :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm és a kérdéseidet is! :) Természetes, hogy megválaszoltam őket, hiszen ez volt a "feladat", no meg amúgy is megválaszoltam volna :D
      Hát igen, az elefántok az egyik legcsodásabb lények a Földön :)

      Törlés
    2. Hát,láttam olyat,hogy nem mindenki válaszolt a kérdésekre :/

      Törlés
    3. Majd biztosan bepótolják :) De én úgy is indultam neki, hogy ha kérdeznek, akkor már ez a minimum, hogy megtisztelem a kérdezőt azzal, hogy válaszolok :)

      Törlés
  2. Hol lehet jelentkezni? Nem csak választanak a meglévő blogokból?
    Tetszik a bejegyzés!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Nem, a csoportban az üzenőfalon van valamerre egy felhívás, és ott kommentben lehet jelezni a részvételi szándékot:)

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.