IsaDora | Egy manikűr rövid élete...


Az IsaDora Magyarország jóvoltából 3 új lakkot mutatok meg nektek a mai bejegyzésben. Nagyon örültem, mikor megjött a csomagocska, benne 3 lakkal és egy arcra való primerrel, ez utóbbit egyelőre még nem próbáltam ki. Viszont a lakkoknál úgy gondoltam, hogy egy posztban kapnak helyet, és egy manikűr készült mindhárom felhasználásával.

Az első termék nem kimondottan lakk, hanem egy peel off base. Mivel a Miss Sporty nekem nem vált be (csak bőrre, de oda tökéletes), kíváncsian vártam, ez vajon hogy fog szuperálni. A következő két termék pedig az Autumn Rebels kollekció tagjai. A sötétbordó szépség a 265 számot viselő Dark Decadence, a másik pedig a 211-es matt fedőlakk. A termékek ecsete teljesen megegyezik a korábbi IsaDora posztban mutatott lakkok ecsetével. 


A manikűr első lépéseként felkentem a körmeimre a lehúzható alapot. Érdemesebb vastag rétegben felvinni a körmökre, úgy könnyebb eltávolítani a későbbiekben a lakkozást - persze ez egyben azt is jelenti, hogy ne számítsunk hosszú életű manikűrre, de hát valamit valamiért. A tejfehér bázis egy idő után átlátszó lesz, utána mehet rá a következő réteg...



... vagyis a szín. Két rétegben vittem fel a körmeimre a bordó lakkot. A száradása teljesen átlagos. Már egy rétegben is majdnem tökéletesen fed, ám néhol foltos volt, viszont egy második réteggel már tökéletesen orvosolható a helyzet. Fényesre szárad, de gél hatásúnak nem kimondottan nevezném. A bőrt akkor befogja kissé, ha eszetlenül, összevissza dörzsölgetve mossuk le a lakkot a körmünkről, de akkor sem vészesen. A lakkok kupakján látható egy kis ábra, miszerint a két réteg szín után 3 percet várjunk, utána pedig mehet a fedőlakk...




... szóval nagyjából ennyit vártam a fedőlakk felvitele előtt. A fedőlakkot igyekeztem viszonylag vékony rétegben felkenni, kisebb-nagyobb sikerrel ez meg is történt. Elég hamar bemattul, nem csak nevében matt. Ugyan nem ígéri, viszonylag mégis gyorsan megszárad. A matt fedő egyébként a második nap vége felé kezd a körömvégeknél fényesedni, de a köröm többi részén nem lesz különösebb változás.




Úgy gondoltam, kipróbálom, hogy a nyomdázást mennyire keni el a fedőlakk. A peel off base-t kentem a bőrömre vékony rétegben, majd egy fehér lakkal a körmeimre "varázsoltam" az EDM02 lemez egyik szépséges mintáját, úgy gondoltam, hogy ez a minta szuperül mutatna a bordó alapon. A fedőlakk akkor keni el a mintát, ha az ecset is hozzáér a mintához, viszont ha csak a fedőlakkot terelgetjük a körmünkön, akkor semmi gond nincs. Innen pedig már csak egy lépés van hátra...


... ami nem más, mint az eltávolítás. Nos igen, így sikerült, szerintem ez elég jól bemutatja, hogy a peel off igenis működőképes. Egyedül a mutatóujjamról sikerült bénán leszednem, hála a rajta található vékonyka zselé maradványnak (amitől azóta megszabadultam), ahhoz jobban tapadt az alap, de a többi körmömről szépen, egyben lejött. 


Sajnos a glitteres lakkok alatti peel off teszteléshez már nem járt napsütés, hó annál inkább, szóval ezek már lápafénynél készültek.




A peel off base szuperül működik, ha nem is 100%-osan, de elbánik a glitteres lakkokkal is, a bordó lakk gyönyörű, igazi őszies darab, a matt hatás szerelmeseinek pedig ez a fedőlakk szuper választás lehet - legalábbis ha tényleg csak a matt hatást vesszük alapul, tartósság szempontjából nem tudom, mennyit dob a manikűrön. Jelen állás szerint mind a három terméket csak ajánlani tudom nektek!

8 megjegyzés

  1. én zseléről egyáltalán nem tudom eltávolítani a peel-off alapokat, de az eddig nem jutott eszembe, hogy a zselé miatt lehet :D akkor felhagyok a próbálkozással és beletörődöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor végül még haszna is volt annak, hogy volt a körmeimen egy kevés. Nem gondoltam volna, hogy az a kis információ is fontos lehet :D De egyébként jó lenne, ha zselén is működne, arról sem leányálom lemosni pl. a glitteres lakkokat :/

      Törlés
  2. nagyon szimpatikusnak tűnik nekem a posztod alapján ez a 3 lakk! ez a sötét bordós-barnás szín egyszerűen gyönyörű + lemattítva... hát valami álomszép! a nyomdázás is nagyon illik hozzá, tényleg szuperül mutat ezen az alapon! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy így látod! :) Ez a minta szerintem is tökéletes ehhez az alaphoz, de biztosan készítek majd még másmilyen mintával is manikűrt :) Na meg ez a bordó valami elegáns, ünnepi manikűrben is csodásan mutatna :)

      Törlés
  3. Szép a kész manikűr! A sima alapról is két nap alatt lejön nálam a lakk, nem is merek lehúzhatót felkenni emiatt. Még sosem volt IsaDora lakkom, nem is nagyon láttam drogériában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos csak a Douglas üzletekben érhető el a márka, érdemes esetleg még a Douglas webshopban körülnézni, de szerintem ott inkább a sminktermékek vannak csak jelen.

      Törlés
  4. Válaszok
    1. (: Örülök! Szerintem jól feldobja a blogot :)

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.