Cirque | Urbanized


Tavaly megvettem a S-He mustársárga lakkját, amit egyébként szerettem is, aztán egyszer csak felszívódott a lakásban, egyébként ez nálam (nem mondom, hogy normális, de) normális... Az a lakk, amit épp nagyon, de úgy igazán nagyon szeretnék felkenni, egyszer csak nincs meg, és majd rá pár hétre vagy hónapra, mikor vagy nem aktuális (már feltéve, hogy valaki bizonyos árnyalatokat csak meghatározott évszakokban visel pl), vagy nem szeretem kategóriába megy át, vagy épp nincs kedvem felkenni, tuti előkerül. Na, a S-He-ről egyelőre ezt nem tudom elmondani, még mindig nincs meg, így muszáj volt keresnem valami alternatívát (nem akartam újra megvenni, mert akkor tuti előkerül - törvényszerű). Sok üzlet (nem vicc, tényleg rengeteg üzletet végigjártam/tunk - ha olvasod, köszönöm a kitartó elviselést, ami a társaságomat és a mustársárga lakk hajkurászást illeti :) ) után az egyetlen, amire azt tudtam mondani, hogy na igen, ezzel tökéletesen elégedett leszek, az a Cirque Urbanized nevű darabja. 


A történet egyetlen keserű pillanatát az okozta egyébként, hogy a standon drágább a(z egyébként sem túl olcsó :D) lakk, mint a webshopban, de ezzel nem az eladókat akarom hibáztatni, hiszen ők csak azt teszik, amit felsőbb utasításra kapnak... Na mindegy, ez van. :)

Az Urbanized a 2017-es Metropolis kollekció tagjaként látott napvilágot. (A 2016-osból a Fast fashiont tudhatom a magaménak, lehetne egy ilyen "évente 1 Metropolis kollekciós lakk beszerzése" kihívás számomra, ezt legalább tudom teljesíteni.) Sárgás-mustáros, "krémes" lakk, könnyű vele dolgozni. A Cirque lakkok ecsetét nem különösebben szeretem, kicsit bénának érzem őket, de lehet, hogy ezzel csak én vagyok így (egyszerre tartom őket merevnek és esetlen, tartás nélkülinek). Már egy rétegben is egész jól fed, kettőben pedig tökéletes. Viszonylag fényesre szárad, a száradási sebességéről viszont nem tudok nyilatkozni - a gyorsszárító fedő hozzánőtt a kezemhez, sorry.

Imádom magában viselni, sőt. Leginkább csak magában imádom viselni, zavar rajta minden díszítés, esetleg 1-2 plusz színt tudok mellé elképzelni, meg elviselni, de önmagában igazán szerelem. Persze ennek ellenére készítettem már vele manikűrt, mert hát micsoda poszt lenne a lakkról szóló manikűr nélküli poszt itt (költői kérdés volt), szóval a bejegyzés végén meg is találjátok ((: Nem az az egyetlen, ami vele készült, és közel sem tökéletes, de mutogatható.






A minta a Moyra Textures lemezen található, egy kétféle mintát tartalmazó MINTA egyik része, felnyomdáztam, a körmeim végét kifestettem, és a "vízszintes" íves sávot megerősítettem akrilfestékkel. Azután szaggatott vonalakkal akrilfesték segítségével körvonalaztam a körmeimet, és kész is. Nem mondom, hogy időigényes mani, csak picit macera. Mindenféleképp negative space-t szerettem volna, jobb és egyszerűbb ötlet híján ez valósult meg.

Ti hogy álltok a mustársárga lakkokkal, illetve az évszak szerinti lakk/árnyalat viseléssel?

4 megjegyzés

  1. Szép mani, nekem jobban tetszik ez a lakk mintával. Őrület, hogy neten olcsóbb a lakk üzleten belül, mint a standon!!! A S-he megvan, nem nagyon szeretem, egy nap alatt felválik, nem is pattogzik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy azon gondolkodtam, hogy ha megrendeltem volna és a standos átvételt választom, akkor mihez kezdtek volna az árral. :D Na mindegy, a lakk ettől függetlenül szerelem. ((:
      Amúgy örülnék, ha azért felbukkanna a S-He otthon valahol, hiányzik :D

      Törlés
  2. Glamour-napokon akartam megvenni a She-t, de aztán meggondoltam magam, hogy biztosan kell-e nekem ez a lakk, úgyhogy végül egy lilás árnyalatot vettem meg. A te körmödön jól néz ki ez a szín, de még mindig nem vagyok biztos benne, hogy kell-e ez a szín nekem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ha nem érzed égető szükségét, és valószínűleg egész életedben max 1-szer kennéd fel, akkor valószínűleg NEM a válasz. :D De ha használnád nail artok alapjaként, és esetleg önmagában felkenve is tetszene (netán van valami mustársárga ruhadarabod, ami mellé passzintható), akkor érdemes lehet elgondolkodni rajta. (: Mondjuk Joy-napos kuponnal, hátha akad olyan, amit be tudsz erre váltani.

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.