Téli manikűrök | I. Madáretető - kismadár


Az elkövetkezendő 4 vasárnapon, a tavalyihoz (1, 2, 3, 4) hasonlóan egy-egy télies manikűr fog kikerülni a blogra. Viszont nem igazán szeretnék ünnepieset alkotni, tényleg inkább maga a tél az, ami ihletadóként fog működni. Szerettem volna kicsit kimozdulni a megszokott mintákból, persze olyan manikűröket is fogtok látni az elkövetkezendő időkben, a Manicute-nál pl. 18-án a mézeskalács lesz a téma, illetve Bella decemberi színkihívásán is biztos alkotok majd megszokott mintákkal, de ez a 4 vasárnap csak és kizárólag a télről, mint évszakról fog szólni (habár lehet, hogy így 24-én 2 poszt is kikerül, ha már szenteste lesz). 


Az első vasárnapi manikűrt a havazás, a madarak, és ehhez kapcsolódóan a madáretető alkotják. Imádtam minden egyes mozzanatát az alkotásnak, a rétegezést, ahogy a hópelyhek külön-külön rétegeken kapnak helyet és ez hogy ezt sikerült fotókon is megörökíteni. Meg úgy az egészet. Sajnos arra nem vagyok képes, hogy realisztikusan fessek meg dolgokat, de azt hiszem, magamhoz képest így is elégedett lehetek a végeredménnyel.


Sajnos step-by-step nem készült, mert a folyamatos alkotás volt számomra a lényeg most, de leírom, hogyan készült. Alapként felfestettem egy szürke lakkot 1 rétegben (jól fedő, Avon Head in clouds), majd erre felvizezett akrillal sárga, narancs és kékes színpacákat vittem fel (igazából lehet sima átmenetet is készíteni, amilyen színnel csak szeretnétek), erre pedig fedőlakk került. Ezután szintén felvizezett fehéret maszatoltam el itt-ott, hogy tompítson a színeken még. Majd itt már elkezdtem hópelyhezni, ezután fedőlakk, megint hópehely, megint fedőlakk. Majd megfestettem a faágat, madarat és az etetőt, ezután ismét fedőlakk következett, majd hópelyhek és a végén mattító fedőlakk - és nem lett vastag a végeredmény egyébként. :))

Amiket használtam:
*Lecenté D2 ecset
*fehér, fekete, kék, sárga, narancs, barna, okkersárga akrilfesték
*Sally Hansen Insta-Dri fedőlakk
*Trend It Up mattító fedőlakk
*pontozó a pelyhekhez





Nekem (az összképen túl) a gyűrűsujjam a kedvencem, főleg az utolsó képen, annyira hangulatosra sikeredett - és ezt most mindenféle beképzeltség nélkül írom, rég voltam ennyire elégedett manikűrrel. Persze lehetne tökéletesíteni, finomítani, de azt hiszem, a jelenlegi szintemhez képest szuperül megoldottam a "feladatot". :)

Nektek hogy tetszik?

7 megjegyzés

  1. Hát ez eszméletlenül gyönyörű, a kis cuki madárka a kedvencem 😍❤

    VálaszTörlés
  2. Na jó, erre nem is lehet mit írni azon kívül, hogy zseniális! Komolyan le a kalappal, a kis vörösbegy és az etető is tökéletes!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Nagyon örülök, hogy ennyire tetszik, nagyon jólesik, amit írtál!

      Törlés
  3. Szerintem is nagyon jól sikerült, olyan szépek!! (-: Kész műalkotás. (-:

    VálaszTörlés
  4. tényleg eszméletlen gyönyörű lett, a madárka az ékköve az egésznek, de minden, a háttér, a színek, a fotók, azt hiszem az idei alkotásaid közül ez jön be a legjobban <3 imádom!

    VálaszTörlés
  5. Jajjj ez valami meseszép lett! *.* Nagyon-nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.