Bőrápolás Avonnal

Nem tudom, hogy mikor alakult ki pontosan, illetve mi váltotta ki, de egy ideje az arcbőröm átváltott száraz üzemmódba. Ha nem is a teljes felület, de foltokban mindenképp, és megmondom őszintén, hogy nem feltétlenül élvezem, még smink nélkül sem, hogy kb. foltokban hámlik, válik fel a bőröm, húzódik, néha még a korrektor sem esik jól... És be kell vallanom, hogy nincs megszokott arcápolási rutinom. Használok alkalmanként tápláló arcmaszkokat, de olyan igazi, bevált, többlépéses arcápolási szokásom nincs. Viszont az Avonnál a hónap elején megjelent a Nourish arcápoló termékcsalád, ezért úgy gondoltam, adok egy esélyt, hátha.*

A termékcsaládban egy olajos micellás víz, egy arctisztító olaj és egy vitamindús krém található. 


Igazából lelövöm a poént, a kedvencem ebből a termékcsaládból a micellás víz. Egy jó sminkeltávolító mindig jól jön, és szeretem, ha egy terméket a komplett smink eltávolítására használhatok, és ez nálam alapvetően csak a szemsminket jelenti, hiszen az arcomon maximum kevés korrektor és highlighter van, se alapozó, se BB-krém, se kontúrozás, semmi ilyesmi, így a nagy része a sminknek a szememre koncentrálódik. Nem csíp, nem lesz tőle érzékeny a szem körüli terület, emellett jól eltávolítja a teljes sminket.

És épp ez hiányzik az olajos arctisztítóból, hogy esetleg a szemem környékét is áttörölhessem vele, mert sajnos arra nem alkalmas - megtapasztaltam, hogy kissé kellemetlen érzés, még úgy is, hogy a szemembe nem ment bele. Így igazából az arc más területeinek áttörlésére tökéletes, vagy ha valaki a szemére amúgy is valami spéci eltávolítót használ, az arcra tényleg jó ez. Nem érzem utána egyébként olajosnak a bőröm.

A termékcsalád harmadik újdonsága a krém, ami nem nyújt extra hidratáltságot, de az én bőrömnek jelen pillanatban tökéletes. Hamar beszívódik, nem nehéz, nem zsíros, de nem is az a vizes-túl könnyed típus. Shea vajat és természetes olajokat is tartalmaz, így ténylegesen táplálja, hidratálja az arcbőrt, ami utána hosszú ideig puha lesz. És így néz ki:


Összességében teljesen jó szolgálatot nyújtanak, a krémet reggelente, a micellás vizet pedig esténként használom, az olajos arctisztítót lehet, hogy majd a visszatérő matt tartós rúzsos időszakban fogom tudni jobban bevetni (és előreláthatóan sikerrel, tekintve, hogy az olajos lemosók a folyékony matt rúzsok ellenségei).
Ti használtok Avon termékeket a napi bőrápolási rutinotokban?

*A termékeket kipróbálásra kaptam, de a poszt a tapasztalataimon alapul.

Megjegyzés küldése

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.