Lakkozósdi, újra

 Talán egy éve lassan ismét szerettem volna belevágni a körömlakkozásba, de őszintén szólva, a körmeim konkrétan hulladék minőségűek voltak. 2014-től kezdve fokozatosan nőttek és erősödtek meg a körmeim, hála Eleninek, meg az általa ajánlott Eveline Cosmetics Total Action 8in1 körömerősítőnek.


Aztán 2018 tavaszától a körmeim hanyatlásnak indultak. Sok stressz, költözés, 2x új munka, ősszel ismét költözés, szerintem az étkezésem, folyadékbevitelem sem volt túlzottan értékelhető, úgyhogy ez mind-mind kihatott a körmeim minőségére. Szóval konkrétan pár héttel ezelőttig a lakkozás nekem amolyan ideig-óráig tartó úri huncutság volt, mert amit felkentem, néha már reggelre lepattant, jobb esetben csak a lakk, rosszabb esetben vitte a körmöm egy darabját, meg a szívemét is. 

Szóval, most vagyunk időben a jelenben, pár hete elkezdtem olvasgatni a krémmánián a véleményeket és az Eveline Cosmetics Total Action 8in1 Sensitive típusú erősítőről egész jókat olvastam, ráadásul nem évekkel ezelőtti vélemények voltak, hanem ideiek is. Úgy voltam vele, hogy veszíteni nem fogok semmit, elkezdtem használni. Sajnos a körmeim eléggé barázdáltak lettek, aminek nem kimondottan örülök. Ez a lakk vékony réteget képez, így ahhoz, hogy teljesen egységes felületet kapjak, 2-3 vékony réteget szoktam felvinni. Fontos, hogy sosem a körömfelszínt bufizzuk le, hanem ki kell tölteni a felszínt, akár barázdakitöltő lakkal, bármivel. És ami meglepő egyébként, hogy nagyon jól tart. A 3 napos körmeimet egy minimális körömvégi kopással mostam le, sehol egy lepattogzás, felválás. 

Úgyhogy most már jöhetnek a körömlakkok, bár nem eszetlenül, halmozni nem fogok. De ideje lesz pár új, különleges darabot beszerezni majd.


És aki követ instán, már láthatta ezt a lakkozást, de mindenképp be akartam ebbe a posztba is illeszteni, hiszen a hosszabb körömhöz nagyobb lakkozósdi és alkotási kedv is társult, így született meg ez a negative space-nyomdás őszi manikűr.

Az alábbi, holografikus, ásványos lakkozás pedig vasárnap készült. Végre előkaptam olyan lakkokat, amiket már évek óta nem, úgyhogy a későbbiekben biztosan várható pár lakkozós, manikűrös poszt még. Csak maradjon a körmöm minősége olyan, amilyen most :))



6 megjegyzés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.