Kedvenceim szőke hajra


Valószínűleg senkit nem ér meglepetésként, ha azt írom, hogy már évek óta szőke vagy szőkés a hajam (és néha vannak csak hajszínezős kitérők, amiket aztán megbánok, és bárcsak gyorsabban kopna ki, de végül hetekig-hónapokig tartósak, ki érti ezt?!). Bármennyire is szeretném, hogy attól a pillanattól, hogy kilépek a szalon ajtaján, addig a pillanatig, hogy újra Max kezei közé kerül a hajam, tökéletes maradjon a szín és állapot, az ilyen reménykedések sajnos teljesen feleslegesek. :D Úgyhogy most két olyan termék következik, ami számomra működött, működik (nagyon is működik!).

Hamvasító sampon annyi van a piacon, hogy nagyjából Dunát lehetne velük rekeszteni, ellenben működőképes sampon elég kevés. Nálam is áll a polcon legalább 2 olyan, amit elhasználok, mert samponnak jó, csak hamvasítani nem fog soha. Mielőtt megveszek egy sampont egyébként, egy csomó értékelős oldalt megnézek. Ha van külföldi, azt is. És még így is csomószor veszek olyat, ami semmire nem jó - és ez nem csak samponra igaz, és épp ezért próbálok mindig mindenről részletesen, a lehető legőszintébben írni, mert baromi rossz, ha az embert félrevezetik, bár nyilván megesik az is, hogy más működik nekem, meg más fog másnak.


A Lee Stafford Beach Blondes sampon eddig az egyik legjobb, amihez szerencsém volt - már elhasználtam, és a Notinon épp nem elérhető (korábban ott vettem), de ez az a típusú, amit még biztosan újra veszek. A legtöbb hamvasító extrém módon szárít - ez is, de nem olyan mértékben, így sokkal könnyebb egy kondival vagy más hajápolóval kordában tartani. Volt már olyan tapintása a hajamnak sampontól, hogy legszívesebben sírva fakadtam volna, hogy az. Erős lila árnyalatban pompázik, és nem mondom, hogy kevés kell belőle - sajnos én amúgy sem tudok az ilyen típusú termékekből keveset használni, mert szeretek biztosra menni. De a pigmentek "teltek". Egy használattól nem lesz sárgából egyből hamvas, viszont nagyon szépen, fokozatosan működik. Emellett, a matrica is jelzi, hogy Vegan Friendly, így jó opció lehet bárkinek. Emellett az illatával sincs probléma, bár mivel tényleg érdemes plusz ápolót használni hozzá, ezért annak az illata úgyis elnyomja majd. Nem állítom, hogy ha az ember egy egész hajápoló rutint akar ebből a márkából, akkor az feltétlenül pénztárcabarát lesz, de nekem a sampon szuper volt.



A Syoss márkával kicsit hullámzó a kapcsolatom, ellenben ez a termék az, amit számtalanszor újra és újra vettem. Ez lényegében egy toner, és a leírása alapján akár 8 mosásig is tart a hamvas hatás, nálam ez annyira nem igaz, ellenben gyönyörű, hamvas hajat csinál minden alkalommal. Ez a mennyiség a mostani hajhosszommal számolva nagyjából 3-4 használara elég. Kék színe van, és amikor eldolgozom a hajon, kicsit balzsamos hatása lesz, elveszti a telt árnyalatát, mégis jól működik. Megmosom a hajam, felviszem a mennyiséget, és általában 30-40 percet szoktam rajta hagyni a hajamon. Az első használatkor 10 percet hagytam, de nem láttam semmi változást, utána bátrabb voltam... Majd lemosom, és nem kell utána plusz balzsam, mert puha utána a haj, szóval nekem ez duplán bevált. Nálam nagyjából 1-2 hétig tart a hamvasabb hatás, utána kicsit észrevehetően (legalábbis én látom/beképzelem, ki tudja), sárgulgat a haj, de könnyedén kordában lehet tartani.


És lényegében ez a poszt még egy kívánságlistás poszt is, mert nem szeretnék csak ennél a kettő terméknél "leragadni" (de elhagyni sem akarom őket), bővíteni szeretném a hajápolási termékeket:

  • mivel a Lee Stafford márka samponjával eléggé elégedett vagyok, szívesen kipróbálnám ebből a vonalból a hajápolókat, például ezt a kiöblítést nem igénylő sprayt
  • emellett hamarosan elfogy a hajolajam is, így utánpótlásként a Natura Siberica Oblepikha olajat néztem ki, már nézegetem egy ideje a márka termékeit
  • és a legnagyobb bűnöm, hogy nem használok hővédőt, így egyelőre a Tony&Guy Prepet néztem ki, de majd meglátom.


Egyébként hamarosan Black Friday, így érdemes lehet körülnézni előre a Notino oldalán, beszívezni a szükséges (és kevésbé szükséges, de jó ha van!) termékeket, hogy gyorsabban tudjatok majd lecsapni rájuk. Biztos, ami biztos. Nálam is mindig van egy jól (...) összeválogatott lista, természetesen csakis a legszükségesebb termékekkel. Ezek általában rúzsok. :))

Megjegyzés küldése

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.