Kedvencek a mindennapokban | I. "Zöld" kozmetikumok

 Vannak termékek, amik például egy napi rutin említésekor nem jönnek szóba, mégis szinte minden egyes nap használom őket, vagy például nagyon szeretem használni őket, de nem mindennap van rájuk szükség, ennek ellenére mégis itt a helye. 

Abban nem vagyok biztos, hogy mindnek külön-külön posztot szánnék, de így egyben, egy amolyan "szeret" posztként teljesen jól összepasszolnak. Azért zöldek, mert a dizájn zöld és ez is egy közös pont volt. Semmi extra, csak eszembe jutott.

  • Egy ideje nem lakkozom, úgyhogy mindenképp kellett valami, amivel tudom erősíteni a körmeimet, erre pedig tök jól jött a CND RescueRXx keratinos körömerősítő toll. Konkrétan mindenhol van egy belőle, a táskámban, az irodában, az asztalomon otthon. A körmeim köszönik szépen, nagyon jól vannak, és ugyan azt nehezen viselik, ha rájuk csapódik a bevásárló kosár füle (elég szerencsétlenül jött ki), nagyon jól megvannak lakkozás nélkül és végre újra erősek.

  • A dottore S.O.S. krémmel még termékminta formájában találkoztam először, és őszintén szólva, ha ezentúl mindössze csak egyetlen krémet tarthatnék, mindegy, milyen célból, az fixen ez lenne. A kidörzsölődött, irritált bőrfelületet nyugtatja és segít regenerálódni és ez nem hangzatos szöveg, hanem konkrétan az életem megmentője. Kidörzsölődött combok, egyéb bőrfelületek legjobb barátja szerintem már legalább egy éve, ha nem több.

  • Az essence krémet még Dii ajánlására vettem meg, nem is tudtam előtte a létezéséről. Az utolsó darabot hoztam el belőle a DM-ből és egyébként bevallom, hiányozni fog, ha elfogy. Nem tud semmi extrát, de pont jó. Nincs most semmi különös bőröm, de kell neki a táplálás és ez a krém tudja, amit kell.

  • A Balea B.H.A savas hámlasztója teljesen jó termék, még nekem is, pedig én nem vagyok egy kimondottan tudatos bőrápoló. De szeretem, hogy a bőröm mindig puha. Hetente pár alkalommal használnom, legfőképp esténként, sminklemosás, arctisztítás után. Az esetek többségében a vattakorongos megoldást választom, arra teszek pár cseppet (mondjuk 5-6 cseppet), és úgy áttörlöm vele a bőröm, és heti 1-1 alkalommal pedig rendesen kézzel viszem fel a bőrre. Ne kérdezzétek, nem feltétlenül van logika benne. De működik, legalábbis én így érzem. A Peeling Cleansert is beszereztem már, az 0,8% A.H.A savat és 3% PHA-t tartalmaz. Nem vagyok expert a témában, de elvileg ez is jó a bőrömre. Igyekszem mostanában minden ilyennek alaposan utánanézni, és nem kevergetni semmit. Szerencsére a bőrömnek jöhetnek az AHA, BHA és PHA hámlasztók is, mind nyújt megoldást valamire. Persze csak mértékkel. És hát ugye fényvédelem!
    (ui. egyelőre nem tudtam eldönteni, mennyire táskabarát, mert hol csöpög, hol nem. bár nem tudom, ezt hova cipelném magammal.)

Megjegyzés küldése

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.