LFP! | Hungarikumok

Ismét egy LFP! fordulóhoz értünk, a mai téma kitalálója Cinc (és nem Noémi, bocsi :D). Bevallom, elég sokat gondolkodtam, hogy mit is alkossak, mert tényleges hungarikumok közül szerettem volna választani. Így sajnos a Rubik-kocka és sok más is kiesett, és hát az én kreativitásom határa is végleges. Először Herendi-porcelánt szerettem volna a körmeimre varázsolni, de megannyi kudarc után úgy gondoltam, pihentetem a témát, majd hirtelen szerda lett, és hát nem volt mit tenni, meg kellett alkotnom másnapra a manikűröm. Végül biztonsági játék lett, nem volt kedvem semmi bonyolulthoz, így lett a mai témám....


A halasi csipkéről részletes kifejtést itt olvashattok.

Sajnálom, hogy végül se időm, se kedvem nem maradt semmi kreatívabb manikűrhöz. Bár bevallom, a végeredmény kicsit kárpótol, mert nekem nagyon tetszik - s bár nem tipikus halasi csipke minta (egy BPS lemeztől ilyet nem is várnék...), de remélhetőleg elfogadjátok a választásom és a kész manikűrt is.

Felhasznált termékek:
  • Milani Cosmetics Lady-Like sheer
  • Colour Alike Kind of white S (nyomdalakk, de az egy réteges szuper fedés miatt ő lett a fehér köröm)
  • MdU White
  • Manhattan mattító fedőlakk
  • BPS BP-02


Mindkét kezemen 4 nyomdázott, és egy teljesen fehér köröm lett végül. Mondhatni negative space manikűrt alkottam, a Milani sheer lakkjának köszönhetően van is alap, és mégis olyan kellemesen áttetsző maradt. Nagyon szeretem ezt a lakkot, már-már univerzális, annyi manikűrben szerepet kap nálam és mégsem unalmas. A nyomdázott körmeimre 2 réteg Lady-Like sheer került, azután a nyomda, a végén pedig Manhattan mattítóval zártam. Eléggé fogyóban ez a fedőlakk, és eddig konkrétan utáltam, mert bár kb. harmadszor vettem újra anno, de sosem mattított úgy, ahogy én elvártam. Most meg, hogy lassan újat kellene venni, működik. Nem is értem. No mindegy. Íme a kész manikűr:





Ne felejtsétek el megtekinteni a lányok alkotásait sem:

15 megjegyzés

  1. Nagyon csinos manikűrt festettél :)

    VálaszTörlés
  2. Húú, nagyon szuper lett! És nem hiszem el, de ugyanazt a témát választottuk, én is a Halasi csipkét választottam!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Akkor már hárman vagyunk, Barbi is a halasi csipkét választotta :D

      Törlés
  3. Csodaszép lett a manikűr! :)
    Úgy látom nem voltam túl egyedi a mintaválasztással, én is a Halasi csipkét választottam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Én sem gondoltam volna, hogy ennyien választjuk majd :D

      Törlés
  4. Csodálatosan szép manikűr, a csipkeminta nagyon közel áll a szívemhez!

    VálaszTörlés
  5. Nagyom elegáns! Ma nekem is csipkemanim van, csak a Her rose adagio az alap.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csodaszép az a lakk, biztosan nagyon jól néz ki a manikűröd! :)

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.