AVON | Luxe matt hatású alapozó

*Tesztelésre kapott termék


Ez a második alkalom, hogy alapozóról készül bejegyzés a blogon. Kicsit fura még számomra is, nem túl gyakran használok alapozót, viszont néha nekem is szükségem van rá,  ezért úgy gondoltam, miért ne? :)  Lássuk is.


Az AVON Luxe családba tartozó matt hatású hab állagú alapozójáról lesz ma szó. Dobozban érkezik, ami be van csomagolva, és a dobozon belül is buborékfólia védi az alapozó üvegét. Maga az üveg, amiben az alapozó helyet kapott, nagyon minőségi, és a teteje is szemet gyönyörködtető. Egyszerű és mégis csodás. Gyűjti az ujjlenyomatokat, így fotózás előtt is muszáj voltam áttörölni, annyit tapiztam előtte. Az üvegben 15 g termék kapott helyet, mivel én nem vagyok az a típus, aki még a boltba is alapozóban megy, ezért viszonylag sokáig elég lesz számomra.


A nude bodice nevű árnyalatot választottam, remélve, hogy kicsit sötétebb lesz, mint a már meglévő alapozóm, és végülis sötétebb, de épphogy egy minimálisan. Igazából a téli bőrszínemhez majdnem hogy tökéletes, úgyhogy annyira nincs probléma (a meglévő alapozóm sajnos még a téli bőrszínemhez is világos) :) A tégelyes megoldás nem túl higiénikus abból a szempontból, hogy az ember vagy kézzel próbál meg belenyúlni és úgy felvinni az arcra, vagy inkább ecsettel - én ez utóbbi voltam, egy lapos alapozóecsettel felvittem különböző területekre, majd egy nagy pufi fejű alapozóecsettel pedig eldolgoztam a jobb oldalon, a bal oldalon pedig szivaccsal.


Az alapozó valóban könnyed állagú, már-már tényleg habos, nagyon tetszik, még sosem próbáltam ilyet korábban. A fedése az enyhétől a gyenge közepesig építhető. Ahogy feljebb írtam, próbáltam ecsettel és sminkszivaccsal ( Avon alapozószivacs - a Beauty Blender hasonmás ). Szivaccsal könnyedebb fedést, míg ecsettel az erősebbet (ami ugye a gyenge közepes) fedést érhetünk el, nekem mindkettő egyaránt tetszett. A pirosságot nagyrészt elfedte, nagy bőrhibám pedig nincs (a bárányhimlő miatt megmaradt "krátereimen" kívül, de azzal nem tudok mit kezdeni - és nem is akarok :D), szóval leginkább egységes bőrszínt kapunk. Valóban matt hatású, de nem az a durván matt, hanem talán még egészségesnek mondanám. A száraz területeket (a korábbi hidratálás ellenére) viszont kiemelte, de ez az én hibám, sajnos nem fordítok kellő időt az arcbőrömre, de igyekszem ezen változtatni. A végén nem került rá mattító púder, mivel számomra így is elég matt, nem akartam tovább "szárítani" a látványt. Nagyjából 4-5 óra elteltével a homlokom kissé átfényesedett (szóval ezt esetleg lehet korrigálni mattító púderrel), de máshol ez nem  volt jellemző.



Nektek van bevált alapozótok?

3 megjegyzés

  1. Nem használok alapozót, csak púdert, ha van pár folt, arra korrektort. Nekem is van egy himlőhelyen, érdekes, arra sosem teszek korrektort. Régebben Catrice alapozóm volt, de tényleg éves szinten kb. ha ötször felkentem, azért nem tartok itthon, hogy rám romoljon. Elég zsíros a bőröm, le is dobja az alapozókat, púderral meg maszkszerű lesz, főleg, ha újrapúderozom. Aztán le is törlöm, ha orrot fújok, szóval nekem a mindennapokra nem kell. Avon terméket nem szoktam arcra kenni, a legtöbben komedogén anyag van vagy parfüm. Ha ebben nincs, az jó :)

    VálaszTörlés
  2. Alapozó nélkül élem az életem. Az Alverde porcelánvirágos CC krémje bőven elég nekem. Ha fontosabb eseményre megyek, akkor a szemem alatti - nem túl jelentős- karikákat az Art Deco camouflage-val likvidálom teljesen. Hál' Istennek anyutól örököltem a bőröm :D

    VálaszTörlés
  3. Nekem rendkívül problémás a bőröm. Tinikoromtól fogva mai napig szenvedek pattanásoktól, piros foltoktól.... Alapjában véve nagyon zsíros a bőröm, most, hogy jöttek ezek a hidegek meglepő módon ekezdett hámlani a kiszáradástól. :-7 A Pixiben található Uriage krém kevésnek bizonyult az utóbbi időben, így váltotam egy régebbi Pixi kiadásban kapott krémre, a Schüssler 8-as, ásványi sós krémjére vízhiányos bőrre. Azt kell mondjam, ez egy csodaszer! Kicsit sűrű, mégis nagyon hamar beszívódik, és egyből matt, de ápolt bőrt kapok. Alapozónak most a L'Oreal újdonságát, a True Match Geniust fedeztem fel, valóban nincs szükség korrektorra és púderre sem mellette, közepes a fedése, ami nem maszkszerű. (-:

    VálaszTörlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.