Nem túl SABLON?

Szerintem abszolút megvan a maga varázsa annak, amikor a semmiből, lépésenként építget fel az ember egy szép blogot. Időközben elsajátít pár kódot, vagy ha azt nem is, legalább megtanulja az alapokat, mit hova illesszen - engem eléggé érdekel ez a téma, és bár nem vagyok nagy szakértője, de az idők során azért sikerült saját és más blogon is kamatoztatni ezt a kevéske tudást.



Azonban idővel többre vágyik az ember néha. Vagy több tudásra, vagy amennyiben ez annyira mégsem opció, akkor több külsős megoldásra. Én kicsit beleuntam a blog csinosítgatásába, úgy éreztem, hogy elértem a határaimat, már nem tudtam többet beletenni anélkül, hogy esetleg órákat, netán napokat kellett volna szánnom kódok keresésére, az alkalmazásuk mikéntjére és még meg is valósítsam ezt.

Itt jött képbe az, hogy nosza, vegyünk egy sablont. Ingyenesek között már évekkel ezelőtt is nézelődtem, de valahogy sosem volt egyik sem az, ami nekem kell. Nem akartam hatalmas összeget rászánni, de egyébként a pár ezer Ft-os sablontól kezdve a több 10ezer Ft-osig (sőt, a bejegyzés írása közben találtam olyat is, ami 100e Ft felett van, bár ez már egészen abszurdnak hangzik, de egyébként senki tudását nem vonom kétségbe, ha ezek ennyit érnek, biztos van is bennük ennyi munka) bőven találni, így biztos mindenki rálel arra, ami az ő igényeinek megfelel.

Annyi biztos volt, hogy én nem akartam full fehéret. Szépek, sőt gyönyörűek az ilyen blogok, de az én ízlésemnek kicsit sterilek. Szerettem volna, hogy legyen a sablonban szín, de ne legyen túl színes, és legyen kicsit bohókás. Végül az Etsy-n kötöttem ki, ahol Blogger, Wordpress sablonok közül is lehet válogatni, rengeteg tehetséges eladótól. Ami még plusz pont, hogy lehet Paypallal fizetni, nekem ez sokkal szimpatikusabb megoldás, mint a sima kártyás fizetés, de ez már csak egyéni kérdés.



Az én választásom végül az Alpaca (mennyire cuki már) nevű sablonra esett. Egyszerű, de szép és bájos a maga módján, illetve minden feltételemnek tökéletesen megfelelt. Az előző, általam az évek során összehozott kódhalmazról (hívjuk sablonnak :D) készítettem egy gyors biztonsági mentést, majd feltettem ezt.

Őszintén szólva elég hamar megvoltam az egésszel, nagyjából mindenhova sikerült mindent precízen beillesztenem, kivéve két dolgot nem tudtam egyedül megoldani, ehhez az eladó segítségét kellett kérnem, de még pár órán belül válaszolt is - külföldi eladóknál érdemes figyelembe venni az időeltolódást, mikor én megvettem és elkezdtem felépíteni a sablont a blogra, nála délelőtt 11 volt, szóval nem az éjszaka közepén sikerült szerencsére zaklatnom a problémáimmal. :)

Sok sablonnál egyébként a csomagba, amit megvesz az ember, belekerül egy "használati útmutató" is, aminek a segítségével azok is boldogulnak, akik abszolút a semmiből vágnak bele, csak egy minimális nyelvtudás nem árt, ebben a pakkban viszont nem volt, ezért végül Gabi, az alkotó segített megoldani, amit én nem tudtam.

Voltak widgetek, amiket töröltem, mert számomra nem voltak fontosak, ilyen például a Pinteresten kitűzött képekről szóló "my last pins" nevű. Nem használom ilyenre a Pinterestet, így ennek nem is lett volna túl sok értelme, azon túl, hogy egyébként szép maga a widget.

Ami még nagyon tetszik, hogy kategórianézetben "csempeszerűen" mutatja a bejegyzéseket, így jóval átláthatóbb, szerintem legalábbis, bár nyilván sokkal szebb lenne, ha egységesebb képekkel kezdődnének a bejegyzések...

Bejegyzések szempontjából igazából örülök, hogy megvettem, mert így sokkal egységesebb képet tudok adni a posztoknak is, legalábbis most úgy érzem, hogy a már megírt bejegyzéseknél is tudtam követni egy, általam kialakított rendszert, ami illeszkedik a sablon képéhez is. Így kicsit felnőttebb a blog. Majd meglátjátok. :)


A mobilnézet is teljesen okés, szép, egyben van, és ha bejegyzést szeretnék előnézetben megtekinteni, akkor is tökéletes.

Összességében számomra abszolút megérte megvenni ezt a sablont, és remélhetőleg nem kap el valamiféle újítási láz, hogy aztán ne tudjak majd dönteni, mert ez így most abszolút megfelel az ízlésemnek, bár biztos lesz a későbbiekben olyan, hogy ismét Gabihoz kell fordulnom, de az már a jövő zenéje. :)

2 megjegyzés

  1. Nagyon szép lett a blogod és várom az új posztokat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Igyekszem értékelhető tartalommal megtölteni a későbbiekben is.
      A te blogod is igazán csinos lett, és a névválasztás is tetszik! :) Úgy látszik, ez egy megújulós időszak.

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.