HAJ-baj | Kívánságlista a hajamhoz

A hajamnak megvan a saját története - régebben, talán 20-22 éves koromig nagyon szép, dús hajam volt. Hol rövidebb, hol hosszabb, de alapvetően nem volt vele különösebb probléma. 13 éves korom előtt szögegyenes volt, aztán az akkor bekövetkezett hormonális változások miatt úgy döntött, hogy hullámos lesz, meg néhol göndör, hogy ne legyen egyszerű.

 Aztán elkezdtem vasalni is, meg a gyulladt (nem csak bölcsesség)fogak hatására a hajam minősége leromlott, és nagyon sokat el is vesztettem belőle - sajnos a fogak erre is ki tudnak hatni, én pedig nem örököltem túlzottan jókat, és nem is kezeltettem őket mindig időben (ilyet soha, de soha ne tegyetek), úgyhogy sajnos ez lett a hajam veszte.
Viszont egy ideje már igyekszem figyelni rá, hogy a hajvasalás, festés mellett is ápolt legyen. Mert a szép szőke hajnál csak egy fontosabb van: az egészséges és szép szőke haj.
 Hiszek abban egyébként, hogy ez megoldható otthoni ápolással is, csak meg kell találni a hajunknak megfelelő termékeket, akár kencékről beszélünk, akár kütyükről. Készítettem magamnak egy kis kívánságlistát, és majd meglátjuk, mit hoz a jövő :)

 A L'Oreal Schwarzkopf vonalból 2 termékcsalád, a Blond Me és a Mad about Curls tűnik számomra, vagy inkább a hajamnak érdekesnek, előbbi amiatt, mert szőkített vagyok, utóbbi pedig a hullámos, néhol göndörebb tincsek miatt keltette fel az érdeklődésem. Mindegyikben van sampon, kondicionálók, maszk, különböző ápoló termékek, így egy teljes rendszer kialakítható velük. Azt nem tudom, hogy egyébként pl. ha keveri az ember a különböző "rendszereket", mennyire hatásos 1-1 termék.



A Schwarzkopf Professional vonalon belül maradva még az Osis+ termékcsalád, ami érdekes lehet a hajam számára. Korábban már próbáltam a szőke hajra való szárazsampont, és merem állítani, hogy az egyik legjobb, amit eddig használtam - tartós hatás és finom illat, mindez színezett por formájában (ebben a bejegyzésben olvashattok róla). Többféle hajformázó termék is található ebben a termékcsaládban, a szárazsamponon kívül a hajegyenesítő szérum és a hullámos hajra való hajformázó krém, ami nekem érdekesnek tűnik.



Ti milyen termékeket használtok a hajatokra? van komplett rutin, vagy épp, ami a kezetekbe akad?

Megjegyzés küldése

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.