Fogápolósdi - a kedvenc fogkefém

Korábban már biztos esett arról szó vagy itt, vagy akár instagramon azzal kapcsolatban, hogy mennyi macera van a fogaimmal. Nem állítom, hogy a fogápolás mintaképe lennék, de a napi legalább 1 fogmosást tartom, és alapvetően igyekszem is vigyázni a fogaimra, és vannak is bizonyos termékek, amikből nem vagyok hajlandó engedni.

Még talán 2015-ben volt az első találkozásom a Curaprox márkával, egy Pixibox rendelés során. Akkor egy mini kiszerelésű fogkrém volt, ami a dobozban lapult, és őszintén szólva, eléggé szerettem a hatását, viszont aztán elfelejtődött az egész. Végül még 2019 nyarán tartottam egy fogorvos-turnét, amikor szükségem lett egy szuper-puha fejű fogkefére, és így esett a választásom egy Curaprox 5460 Ultra Soft típusú fogkefére. Az 5460 a nevében a sörték számát jelzi, tehát egy igazán tömött és puha fogkeféről van szó. Igazából ez egyrészt jól jött az akkor kiműtött bölcsességfogak helyeinek tisztítására is, illetve alapból is érzékeny a fogínyem, szóval nem volt hátrány ilyen tekintetben sem, szóval adios fogínyvérzés. Egyébként egyszerre mindig kettő fogkefével rendelkezem, egy utazáshoz, táskába dobós darabnak (van védőfejük, illetve be is szoktam "csomagolni" ezen felül), egy pedig az otthoni használatra. Szóval egy ideje csak ezt a típust használom, és nem is vagyok hajlandó lecserélni.

Lassan szerintem érik majd egy olyan poszt, amiben összegyűjtöm, hogy mik azok a termékek, amik mindig állandó részei az életemnek, és nem is próbálkozom már mással, és ez a fogkefe biztosan benne lesz.


A fogkrémeket általában gyakrabban váltogatom (mármint a fogkefét is szoktam cserélni, de a márka és a típus állandó, csak a színe nem), fogkrémből viszont ami épp megtetszik, de igyekszem olyat választani, ami megfelelően tisztít, és optikailag fehérít is. Ugyan nem dohányzom, de kávézni szoktam (bár nem állítom, hogy egyébként extra kávéfogyasztó lennék, kis mennyiség, az is sok tejjel felöntve, napi 2-3 alkalommal, ha épp rámjön), úgyhogy nem árt egyébként sem. Jelen pillanatban a Beverly Hills Formula aktív szenes fogkrém a "tesztalany", már próbáltam a Perfect White Goldot és egy másik típust is, de annak sajnos nem tudom a nevét, viszont eddig a Perfect White Gold az, amit teljes szívből ajánlani is tudok. Ezzel az aktív szenessel sincs probléma, szépen tisztít, csak az "aranyos" szerintem jobban fehérít.

Összességében egyébként, a legfőbb dolog, amit mondani tudok a fogápolással kapcsolatban, hogy vigyázzatok a fogaitokra, és becsüljétek meg, mert baromi drága mulatság tud lenni, és hát nem túl esztétikus a normálisnál x-szel kevesebb foggal létezni a mindennapokban.

Megjegyzés küldése

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.