Szemüveg sztori | Firmoo

 Már rég megérett bennem az elhatározás arra, hogy új szemüveget csináltatok, de bevallom őszintén, több tényező is közrejátszott abban, hogy nem mentem el optikába/szemészetre. Amit mindenképp leszögeznék, a poszt nem szponzorált, nem támogat engem a cég, fizettem mindenért - de így is jóval kevesebbet, mint ha elmentem volna egy üzletbe. Viszonylag hosszú poszt lesz, de igyekeztem mindent leírni, amit tapasztaltam - az élmény még elég friss, így talán mindenre is emlékszem.


13 éves korom óta vagyok szemüveges, és világéletemben optikában vagy szemészeten készültek a szemüvegeim. Legjobb emlékeim szerint ez az új az 5. szemüvegem. Az első 2 vékony, keret nélküli szemüvegek voltak, a 3. szintén egy fémkeretes, mint az új, csak egy ronda verzió. Igazából nagyon szerettem volna egy fekete keretet, de középsuliban pont feketém volt minden, az öltözködésem, a hajam, a sminkem, így a szüleim nem engedték. Végül a 4. szemüvegem egy sötétebb keretes lehetett, pont olyan, amilyet akkor kerestem. Viszont sok dolgon átment már szegény, így szükségét éreztem egy újnak.

A rendelésről:

• A Firmoo cégről már évekkel ezelőtt is olvastam, különböző blogokon, láttam a sok-sok reklámot, végül most jutottam el oda, hogy akkor belevágok egy online szemüvegrendelésbe. Amit tudni érdemes, hogy rendelkezem a lencsém adataival, így dioptriás szemüveget tudtam rendelni, tehát nem egy "kamuszemüveget" hordok nap, mint nap. Az volt a célom az online rendeléssel, hogy ne kelljen egyelőre sehova se mennem:

- egyrészt kényelmesebb
- a vírusos, megbetegedős időszakban egyébként is kihagynám
- és az anyagi okok is jelentősen befolyásolják azt, hogy van-e "kedvem", így igyekeztem megtalálni azt a megoldást, ahol minőségit kapok, de kedvező áron. Bevallom, nekem nem kell mindenféle hiperszuper márka.

• Természetesen amikor már erősebb szemüvegre lesz szükségem, vizsgálatra mindenképp elmegyek majd, de azt hiszem, hogy a szemüvegkészíttetést meghagyom a továbbiakban is az oldalnak.

• Az egész úgy kezdődött, hogy felnéztem, és beregisztráltam. Ekkor érkezett egy email, amiben egy ingyenes keretre jogosító kuponkód volt, és volt egy megadott link, ahol választhattam a keretek között. Végül amin nagyon vacilláltam, az elfogyott, így kipróbáltam, hogy vajon más keretekre is működik-e az oldalon belül. Működött. Kiválasztottam a megfelelőt, ezután megadtam a lencsék adatait - fontos, hogy a sorrendre ügyeljetek Ki lehet választani különböző extrákat is, én kértem kék fény szűrőt, mivel a munkám géphez köt, így kell, hogy a szemem ne terhelje annyira.

A számok:

• A rendelést október 15-én adtam le, és maga a szemüveg pedig október 27-én, este 7-kor érkezett meg. A webshop szerint nyomonkövetési számot október 21-én kaptam. Nagyjából bejárta az egész világot, Kínát, Angliát is.

• Arra fontos odafigyelni, hogy a megrendelt szemüveg értéke szinte minden esetben több lesz, mint a vámhatár. Mivel a termék nem EU tagállamból érkezik, ezért simán vámeljárás alá vonhatják, az enyém "csak" a 27%-os adóba esett volna, vámköltséggel még nem lett volna terhelhető.

• Szóval, az összesen, szállítással, lencsével, kerettel együtt 53,98 dolláros szemüveg végül 27,9 dollárért érkezett. A vámhatár egyébként 22 euró, ez nagyjából 25 dollár. Ami miatt mégis meg mertem rendelni, mert a cégtől kapott tájékoztatás szerint, ha a vám összege 20 dollár alatti, akkor teljes mértékben állják, ha 20 dollár és a szemüveg értéke közötti, akkor a felét, és ha több, mint a szemüveg ára, akkor segítenek a visszajuttatásban. Azt tudni kell még ehhez, hogy segíteni nem utólag tudnak, hanem ha még nem intéztünk el semmit a vámon, így amint jön az értesítés, hogy a csomag vámeljárás alá került, nekik kell szólni, hogy HELP. :))

• A szállításhoz kizárólag az express shipping opciót lehet kiválasztani, ami körülbelül 12 dollár.

A szemüvegről:

• Ez egy fém, szerintük szürke, szerintem bézs árnyalatú keret. Jól illeszkedik az orrnyeregre, nem nyom, kényelmes mindenhogy. A szemüveg pontos adatait itt olvashatjátok (szárhossz, lencse szélessége, teljes szélesség, lencsék távolsága).
• Első látásra szerelem volt kézbe véve is. A csomagban egy műanyag tokban és kis tasakban érkezett, így azért viszonylag védve volt. 
• Masszívnak érzem, valószínűleg jobban fogja bírni, mint az előző, műanyag keretes szemüvegem, de tegyük hozzá, hogy ez negyedannyiba került, mint az előzőm.
• Az orrpapucsok sajnos azok a tipikus hajba beleakadósak, míg az előző szemüvegemen egybeolvadt a kerettel, így ezt fejtetőn nem sűrűn fogom tartogatni. :D
• A kékfényszűrő tök jól teszi a dolgát, nem érzem, hogy elfáradna a szemem munka közben, pedig nagyjából 9-17 között csak a kijelzőt bámulom...


Így nézett ki online a szemüveg:

És így a valóságban:
A szín a fényviszonyok miatt eltérő, de egyébként kb. pont ugyanaz az egész, mint a "gyári" fotón.



Abszolút elégedett vagyok.

Nem tudom, hogy kihagytam-e bármi olyat, ami számotokra érdekes lehet, ha igen, jöhetnek kommentben a kérdések, észrevételek. :)

UPDATE:
Időközben lett egy kis felfedezésem, amit instán már meg is osztottam korábban, csak ide még nem került ki: a kis tasak, amiben érkezett a szemüveg, egyben törlő is. imádom, hogy ilyen 2in1 megoldás, méghozzá elég jó is. főleg, hogy tényleg mindig nálam van, így nincs szükség plusz 1 termékre. még akkor sem, ha az egy pici tisztítókendő.



Felvéve:
 

9 megjegyzés

  1. Hm, ki kéne próbálni nekem is *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nagyon az elején vagyok a szemüveg viselésének, de egyelőre simán tudom ajánlani. Csak a méretekkel tényleg tisztában kell lenni, nem csak a lencse adatokkal, különben simán nagy lehet maga a keret :D Nekem megvolt az előző szárán a meret egy darabig, de lekopott, végül tudtam a típus nevét és online kidobta. :D

      Törlés
  2. Felbátorodva a bejegyzés olvasása után gyorsan megrendeltem egyet én is november 16.-án. Mivel náluk black friday volt, igy a postázásra kellett fizetnem és még valamire (gondolom manopera) 5 dollart. A végösszeg igy 28,95 dollar lett, ami 24,45 euro. Remélem átcsúszik a vámon. Amúgy a teljes szemüveg díjmentes volt így. Amennyiben beválik és tetszik a minőség tuti az egész családnak innen fogunk rendelni.
    Szóval nagyon de nagyon köszi! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit! :D Remélem, hogy neked is jó tapasztalataid lesznek, nekem eléggé bejött a dolog :D Egyébként sajnos utólag vettem észre, hogy van UK oldaluk, de ott nem néztem körül, hogy van-e ugyanez az "ingyenes" (nyilván soha nincs semmi ingyen :D) akció, de mondjuk annál legalább nem fenyeget a vámveszély. Szurkolok, hogy megúszd te is és a szemüveg jó legyen :D
      Biztos, hogy a későbbiekben rendelek majd én is még, de az már kizárólag egy szemészet látogatása után lesz, csak nem ebben a hülye időszakban...

      Törlés
    2. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a mi a véleményed. Megérkezett? :D Izgatott vagyok, már a te szemüveged miatt is! :D

      Törlés
  3. Bocsii a késői válaszért. Igen, picit késve,de megérkezett. Óriási méretre, régebb picit kisebb volt és nem gondoltam 2 mm ilyen sokat számít. Súlya is van, a szára picit csalódás, olyan mintha Rayban koppintás lenne vagy bármely más napszemüvegé.
    Összességében én nagyon elégedett vagyok vele. Ennyi pénzért ajándék volt :D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy összességében azért pozitív a benyomás, bár sajnálom, hogy azért nem 100%-ig tökéletes. :/ Milyet rendeltél?

      Törlés
  4. Nagyon hasonló a tiedhez, az S0172-et. :D lilát irnak,viszont világosbarna :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól néz ki, de ez valóban érdekes, a másik lila opció meg konkrétan csak sima átlátszó :D

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.