Bio-Oil - Plusz gondoskodás a bőrnek

Hetekkel ezelőtt lehetőséget kaptam arra, hogy kipróbáljam a Bio-Oil olajat, illetve az újabb, zselé állagú kiszerelést is. Nálam mostanában ismét a száraz bőr, illetve a néha beköszönő pattanások után fennmaradó hegek jelentik a problémásabb dolgokat, így leginkább ezekre is tudom használni a Bio-Oil termékeket.


Amit a márkáról tudni érdemes:

1987-ben a Bio‑Oil elsőként alkalmazott olajat a hegek és striák megjelenésének javítására. Akkoriban a boltok polcain szinte minden termék vagy krém, vagy testápoló volt, így a terméket a piac komoly kételyekkel fogadta. Napjainkra a termék piacvezető lett a világon a hegek és striák nyomainak eltüntetése terén.

A termékekről:
Bio-Oil Bőrápoló olaj

A Bio‑Oil® Bőrápoló Olaj az első termékek egyike volt a világon, amelynek kapcsán egy olajat klinikai vizsgálatnak vetettek alá, ahol bebizonyosodott, hogy valóban alkalmas a hegek és striák megjelenésének javítására.
Gél száraz bőrre
Ha olajat és vizet önt egy pohárba, az olaj a víz felszínére száll fel, ahol megakadályozza a víz elpárolgását. A bőr hasonló módon őrzi meg a nedvességtartalmát: egy láthatatlan olajos réteget hoz létre a felületén. A bőr kiszáradásának megelőzésére az a legjobb módszer, ha pótoljuk ezt a réteget. A száraz bőrre szánt hagyományos termékek (krémek, testápolók és vajak) erre a célra átlagosan körülbelül 20%-nyi olajat, viaszt vagy vajat tartalmaznak. A Bio‑Oil® Gél Száraz Bőrre ezzel szemben 84% olajat tartalmaz. Száraz bőrre érdemes használni, de nem az arcon. 
 


Fontos tudni, hogy a két termék nem ugyanaz, nem ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, és az összetevőik sem 100%-ig megegyezőek, épp ezért a két termék teljesen más területeken alkalmas.


Striáim vannak, konkrétan a melleimnél és a hasamon, és igen, látszanak pl. bikiniben, de megmondom őszintén, sosem zavartak. Világéletemben nekem az volt a fejemben, hogy a testem részét képezik, így nem is harcoltam ellenük egy percig sem. És most sem tervezem. Illetve még arra is gondoltam, hogy esetleg a bárányhimlő után fennmaradt "lyukak" ellen is felveheti valószínűleg a harcot, ha a striákra is jó, de végül ezekkel is úgy voltam, hogy nem bánom. 'Együtt nőttünk fel', maradnak. Viszont a kezeimen, lábamon vannak különböző száraz területek, így erre a Bio Gél tökéletes megoldás.

Ellenben a hegek pl. az arcomon tudnak zavarni. Főleg, amiket még korrektorral sem tudok elrejteni. És a tapasztalatom, hogy bizony elég jól segítenek abban, hogy a meglévő hegek ne jelentsenek hosszú távon társaságot az arcomon, főleg, amikor 3 is volt egymás mellett, és szinte egyik napról a másikra segített abban, hogy eltűnjenek, szóval őszintén szólva engem eléggé meggyőzött a Bio-Oil. 


Miután felviszem őket a megfelelő célterületre, hagyok egy kis időt a beszívódásra, de megmondom őszintén, van, hogy pár perccel utána pl. már sminkelek az adott területre, és a Bio-Oil tökéletesen együttműködik a sminktermékekkel. Nem csúsznak el rajta, és ha nem kerül rá sminktermék, akkor sincs az az olajos, zavaró érzet. Illetve, ha már smink, és van az arcomon pl. valami kis sminkpötty, az olaj annak az eltávolításában is szuperál - nyilván nem sminklemosásra pazarlom el a terméket, de jó érzés, hogy ebben a plusz esetben is kéznél van.

Mindig tiszta kézzel viszem fel a megtisztított arcbőrre - szerintem így a legkönnyebb mindkét formulát célzottan eloszlatni a bőrön, illetve az adagolása is végtelenül egyszerű így. Az olajból nekem kis kiszerelésű, valószínűleg mintatermék érkezett, viszont ez is rengeteg ideig elég lesz, a gélből pedig teljes kiszerelést, ami szintén hosszú időre lesz hű társam a bőrápolásban.

Megjegyzés küldése

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.