Szemöldök Szekció | Termékek, amiket a szemöldökömre használok



A szemöldök egy eléggé kritikus pont az arcomon. Sosem vagyok vele elégedett, legalábbis 99%-ban nem, és az az 1% az, amikor valamiért smink, meg minden nélkül is eszméletlen jó a szemöldököm.
Mindenesetre próbálok vigyázni rá, ápolni és megfelelően formázni, mert mint tudjuk, a jó szemöldök keretet ad az arcnak, a rossz szemöldökre meg túl sok példát látunk, nem akarok egy lenni közülük :DD


Szemöldök ápolás:
Ahhoz, hogy normálisan nőjön, van egy szuper szérumom, amit igazából minden este kellene alkalmazni a tökéletes hatás érdekében, nálam ez általában 2-3 naponta történik meg. Minden esetben a megtisztított szemöldökre kell felvinni, legalábbis esténként már felesleges otthon sminket viselni, és hát valószínűleg amúgy sem néz ki jól a sminktől bebarnult applikátor.

Szemöldök formázás:
A formázás fontos. Ehhez pedig elengedhetetlen egy minőségi szemöldökcsipesz, ami 2 szál kiszedése után nem kopik el, kiszedi a legrövidebb, legvékonyabb szemöldökszálakat is. Persze vannak másféle technikák, például a cérnás szemöldökszedés, vagy van, aki pengével távolítja el a felesleges szálakat, de nekem mindezek közül a csipesz a legkényelmesebb és legegyszerűbb módja a megfelelő forma kialakításának. 

Kitöltés tekintetében többféle megoldással is próbálkoztam, volt már szemöldök ceruzám, krémes-géles tégelyes formázóm, tekerős ceruza megoldás, filces, aminek a feje 3 részben végződött, hogy "szálakat" lehessen vele készíteni, illetve még vannak azok a zselék, amik a szálakat színezik és rögzítik, de a szemöldök alatti területnek nem adnak színt, ezt általában célszerű utolsó lépésként alkalmazni a területen.

Jelen pillanatban nekem két konkrét termékem van, amit nagyon szeretek, más kérdés, hogy az egyik a jelenlegi (ugyan már kicsit lenőtt, de még nagyon nagyrészt szőke hajamhoz) sötét, a másik pedig lényegében pont jó, de akár külön-külön és együtt is szoktam őket használni.
A szemöldököm nincs szőkítve, így egyébként irtó furán néznék ki, ha szemöldököm színénél világosabb lenne a színező termék. 

Szóval, az egyik, amit használok jelenleg, a NYX Tame & Frame Brow szemöldök formázó pomádé - se nem zselé, se nem krémes, se nem poros, nem tudom, fura, de jól használható állaga van. Ebből az Espresso árnyalattal rendelkezem, a másik pedig a Maybelline Brow Ultra Slim automata ceruza, Medium Brown árnyalatban. 




Ahogy a procedúra zajlik:
Mint írtam, igazából esténként kezdődik az egész, egy megtisztított szemöldökkel, majd erre kerül a szérum. Ezután alvás, reggel pedig a tiszta szemöldök kerül terítékre - ha szükséges, akkor először a szemöldökcsipeszhez nyúlok. Igen, nálam ez általában akkor program, amikor látom, hogy kezdenek elburjánzani a dolgok. 
Ezután jöhet egy átfésülés, majd az épp megfelelőnek ítélt színező/formázó használata. A ceruzásat abból a szempontból jobban szeretem, ha számomra egy minimálisan könnyebb vele dolgozni, abból a szempontból, hogy még akkor is vékony a feje, ha épp elkopott a "hegy", míg ecsetből sajnos spéci vékonnyal nem rendelkezem. 
Miután elkészült a választott forma (mostanában tényleg így megy, hogy eldönthetem, mi a forma, amit szeretnék, mert kiszedtem a szemöldököm végét, így az ívet én alakítom ki, és hát nem hátrány, ha olyat készítek, ami látszódik is a szemüvegkeret mögött), átmegyek a szemöldökzselével is, hogy a szálak fixen a helyükön maradjanak egész nap.
A nap végén pedig kezdődik minden elölről, jóesetben nem csak 2-3 naponta, a szérummal.

Ezek azok a termékek jelenleg, amikről semmi pénzért nem mondanék le a szemöldökformázási/ápolási rutinom kapcsán, így bátran ajánlom mindenkinek, és simán lehet, hogy megéri várni rájuk a Black Friday akciókig.



Megjegyzés küldése

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.