Karl Lagerfeld | Karl Lagerfeld for Her


Még mindig nincs benne újdonság, de imádom kihangsúlyozni, hogy mennyire szeretem a parfümöket. Egy jól megválasztott illat nagyon sok mindent meg tud változtatni, legalábbis szerintem. Épp emiatt szeretem időnként számomra újdonságokkal frissíteni a készletem. 
A Karl Lagerfeld Karl Lagerfeld for Her  parfümje csak úgy megtetszett. Csinos külső, a leírás alapján kellemes belső, úgyhogy nem igazán hezitáltam.

A külsőt tekintve több dolog is tetszik. A doboz letisztultsága, a dombormintás szélek, hogy fekete fehér az egész, de mégsem unalmas. A Karl fejét formázó kis minta több helyen visszaköszön. Egyrészt a logóban, a doboz belsejében, és a kupak tetején is. A dobozon megjelenő domborminta az üvegen is helyet kap, szerintem elég különleges, pedig mennyire egyszerű? Szeretem, valami ennyire részletesen egyben van. Szerintem hosszú ideje ez az első olyan kozmetikai termék, ahol a külső minden tekintetben lenyűgöz.


Természetesen a belső mellett sem mehetünk el szó nélkül, nem is szeretnék. 
Az első beleszagoláskor megnyeri magának a citrom és a zamatosan édes, mégis bársonyos őszibarack kombinációjával. Kis idő elteltével az illat még jobban kibontakozik, így feltárja a gazdag rózsa, mámorító magnólia, valamint a frangipáni édes és üde illatának lenyűgöző akkordjait. Az ámbrával és fás akkordokkal társuló pézsma pedig intenzívvé teszi, és igazi tökélyre emeli az illatkompozíciót.

Karl Lagerfeld zseniális divattervezői munkássága ennek a szexi női Eau de Parfum-nek az esetében is megmutatkozik. A Karl Lagerfeld for Her parfüm olyan kifinomult, elegáns stílussal társul, melyből a merészség sem hiányzik. Nem csupán a tartalom, de maga az üvegcse is egy igazi művészi architektonikus alkotás, melyet bárhol is helyez el, mindig a luxus érzését árasztja maga körül."
Mostanában talán kezdenek a virágos illatok belopózni a szívembe. Mármint ezt biztos nem a tavasz hozza, mert korábbi tavaszokon ilyen nem nagyon volt. Nem azt mondom, hogy felnőttem hozzájuk, hanem inkább változott az ízlésem. Még mindig szeretem a gyümölcsös, édes illatokat, de a virágos illatokban találom meg mostanság azt a pluszt, amit keresek. Ad egy másféle löketet. Ugyan ez a parfüm is tartalmaz gyümölcsös illatjegyeket, valahogy (sok más parfümmel egyetemben, amik szintén tartalmaznak) nem igazán jönnek elő rajtam, a citrusos jegyek talán, a virágos-fűszeres illatjegyek dominálnak a legtöbb, hasonló felállású parfümben.

Szeretem, mert viszonylag tartós, ruhán és bőrön is egyaránt. Egy újrafújás azért nem árthat a nap közepén, és egyébként simán lehet táskába dobós darab, mert a kupakja, ha tényleg megfelelően rögzítve van (ha nem, akkor viszont tud fájni például a lábra ejtés...). 


Összességében ez egy kívül-belül szuper darabja a gyűjteményemnek, extrán különlegesnek azért nem mondanám, de ha valaki szereti a virágos, enyhén citrusos illatokat, egy jó választás lehet. És szép darabja a kollekciónak.

Megjegyzés küldése

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.