Elő a lábakkal!


 Ha nyár és jó idő, akkor ideje előkapni a szandálokat, papucsokat a szekrényből, a téli lakhelyükről. A szép lábbelikhez pedig érdemes egy ápolt lábfejet passzintani. Szerencsére többféle módszer/termék is fellelhető már akár online is, amivel a lábápolás gyerekjáték!

Azon túl, hogy nyilván a pedikűrös egy igazán professzionális megoldás, házi praktikák, otthon is könnyedén használható termékek is a segítségünkre vannak a lábápolásban. Akár krémek, maszkok, különböző eszközök is bevethetőek a száraz, repedezett vagy csak szimplán egy kis extra ápolást igénylő lábfejek formába hozásában. 



Már nem csak az arcunkra, hanem kimondottan lábakra is lehet kapni "maszkot", igazából ezek lényegében bőrhámlasztó zoknik. Korábban már én is próbáltam, méghozzá az L'Biotica márkától, és bevallom, szerettem a hatását. Ápolják a lábat, tényleg gyengéden, mégis hatékonyan hámlasztanak (legalábbis, ami kifejezetten hámlasztó hatású), hidratálnak és mindezt úgy, hogy különösebb energiabefektetést tettünk volna. Meg szerintem mókás. Ráadásul a Mad Beauty Disney Princess Cinderella hámlasztó maszkkal simán hercegnős hangulatba kerülhetünk - igen, néha a csomagolással is könnyen megvehető vagyok. :D



Természetesen különböző eszközöket is bevethetünk a "karbantartáshoz", például elektromos sarokreszelőket, de akár habkövet is. A bőrkeményedést hivatottak eltávolítani, és akár a Magnum Natural habkő is egy tök jó választás lehet - legalábbis nekem egyébként szimpatikusabbak az ilyen megoldások, mint az elektromos verziók.



Egy igazán jól hidratáló krém sosem árt, akármelyik testrészünkről van szó, és a lábat sem hanyagolhatjuk el. A L'Occitane krémekből eddig csak kézre valót próbáltam, és számomra elég meggyőző volt, így a L'Occitane Karité is jó választás lehet, viszont most például a CeraVe krémek is eléggé hódítanak.

Egyébként érdemes lehet akár különböző bőrradírokat is bevetni, bár ezt nem kifejezetten csak a lábfejre célszerű, hanem akár a lábszárakon is bevethetőek, egy kis frissítés sosem árt. 

Ha van bármi, ami nektek bevált már termék, és nincs a listában (vagy ha itt van, akkor is), jöhet, mindent szívesen fogadok, ami segíthet az edzőcipős időszak után kicsit felfrissíteni a lábakat. :D 

Megjegyzés küldése

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.