NUUD | Dezodorról le!


nuud-napló 2. rész - az elsőt megtaláljátok Instagramon!

Van bevált dezodorom. Viszont nagyon szeretek kísérletezni, szeretem érteni a dolgok mikéntjét, és engem is hajt a kíváncsiság, a miértek. Így amikor lehetőséget kaptam arra a pibu.hu webshoptól, hogy kipróbáljam a nuud anti-odor terméket, eléggé lelkes lettem. A nuud nem dezodor. Nem gátolja meg az izzadást. Amiben viszont igazán jeleskedik, az a szagok semlegesítése, és természetesen pont ez a feladata. 

"Helló, ez itt a nuud. Vegán anti-odor, amely a varázslatnak köszönhetően 3-7 napig hatásos. A friss hónalj az életünk; friss, mint egy jegesmedve kerti parti. Ez azt jelenti hogy alumínium, parabén, kőolajszármazék és más káros anyag mentesen friss. Se sók, se olcsó illatanyagok. Nem használunk sprayt és más flakonokat, csak bioműanyag tubust, mely cukornádból készült. "

Jól hangzik, nemde? Van még.

"Rendkívül hatékony
• mikro-ezüst tartalma semlegesíti a baktériumokat, így gátolva a szagok képződését
• egy használattal akár 3-7 napig hatékony. A sport, az aktív életmód és a zuhanyzás nincs hatással a nuud hatékonyságára
• nagyon koncentrált: a 20 ml tubus 10 hétre elegendő
• szabadalmaztatott összetétel

Teljesen ártatlan
• nem tartalmaz alumíniumot, illatanyagot, káros kémiai anyagokat, alkoholt
• állatkísérlet mentes, 100% vegán
• nem tömíti el a pórusokat, nem hagy foltot
• bioműanyag, cukornádból készült tubus, lebomló karton csomagolás
• fenntartható gyártás és forgalmazás

Dióféléket (mandula olaj) és kókuszt (kókuszolaj) tartalmaz.
"

És még mit? A poszt végére beillesztettem az összetevőlistát.


Nagyon tetszik az egész elképzelés. Nem állítom (sajnos), hogy mindent 100%-ig megteszek, hogy egy élhetőbb világot teremtsek magam körül, de a kis lépések is számítanak - és a nuud a különleges csomagolásával, a vegán megoldással, az egész elgondolással egy szuper lépés szerintem. 

A felvitele végtelenül egyszerű - a tiszta bőrfelületre a tiszta kezeddel viszel fel egy vékony réteget. Nem kell több. A 15 ml is sokáig elég, bár ez értelemszerűen függ a felvitt anyag mennyiségétől és attól is, hogy milyen gyakran kell újrakenni. (Sajnálom, igyekszem redukálni a "felvinni" szó használatát.) Én 1-1 kisebb borsónyit használtam a két hónaljamra, tényleg nem kell belőle sok.

Igazából ennyi. Ezután a hatóanyagok szépen kifejtik a hatásukat. Az izzadást nem gátolja a termék, a szagokat igen. Bevallom, a legelső reggel elég kényelmetlenül éreztem magam, amikor nem nyúltam a szokásos dezodorom után, kicsit olyan rizikósnak éreztem elindulni anélkül, főleg, hogy egyébként baromi jó idő volt. Azt nem mondom, hogy például egy 30 fokos időszakban is ezután nyúlnék 100%-ig, mert borzasztóan zavar, ha izzadok, mindenesetre az év többi részében, amikor az időjárás kellemes, a termék számomra nagyon jól működik és egy idő után már nem okoz problémát reggelente sem, mert természetes, hogy ott van, akkor is, ha nem látom, nem érzem, nincs semmi "nehéz" érzet. A krémnek egyébként van egy jellegzetes illata, amit nem tudok hova tenni. Nyilván felvitel után nem érződik, és hirtelen nem is tudom mihez hasonlítani, nem lesz a kedvenc illatom, de egyébként semmi különös. A ruhán pedig nem hagy nyomot, így ott sem látszódik. Egyébként a krém színe szürke, de a hónaljon már nem marad ilyen színű - fura is lenne szürke hónaljjal mászkálni mondjuk egy trikóban... :)

 A második reggeltől már abszolút természetes volt az, hogy "véd", pedig előtte este igyekeztem az alaposnál még alaposabban lefürdeni, hogy a "tesztelés" tényleg alapos legyen. Egyébként érdemes kitapasztalni, hogy hány nap az, amennyit "elbír" a hónalj ezzel a termékkel, és arra a napra időzíteni a szőrtelenítést, amikor mindenképp újrakenné majd az ember, így nem kell idő előtt kenegetni és nincs pazarlás sem. Nálam ez nagyjából 4-5 nap. Biztos van, akinek ez akár 7-8 is lehet, de 2-3 is. 



Még pár, szerintem érdekes információ a termékkel kapcsolatban - természetesen ezeket nem én találtam ki, nem az én tapasztalataimon alapulnak, a cég oldalán találtam. :D
- A nuud mindenkinél működik, kortól és nemtől függetlenül - az viszont változó, hogy kinél mennyi ideig. De ez nagyjából mindennel így van, egyénenként változó.
- A különböző kiszerelésű termékek csomagolása egyforma méretű, csak a beltartalom más. A márkánál fontos szempont volt, hogy egyféle csomagolás legyen, és az se legyen káros a természetre.
- Amennyiben testradír, vagy szőrtelenítés történik az adott területen, ahova a nuudot felviszed, mindenképp érdemes újra használni a terméket, de egyébként a tusolás, illetve a feljebb is említett tényezők nem befolyásolják a termék működését.

Az összetevőlista, ahogy ígértem. Egyébként mindegyiknek van leírása a Krémmánia oldalán, így ha rákattintatok az összetevőre, kaptok egy linket, rajta szuper magyarázattal.

Végeredményt tekintve, nyilván nem értem 100%-ig a működési elvét, de azt igen, hogy a mikro-ezüst remekül teszi a dolgát. 20-25 fok felett már nem érzem komfortosnak (engem zavar, ha jobban izzadok a megszokottnál), de ősztől tavaszig bármikor simán használnám csak a nuudot, és nyugodt szívvel merem is ajánlani.

2 megjegyzés

  1. Én továbbra is kíváncsi vagyok erre a termékre. :D Lehet, hogy fogok rendelni és kipróbálom, bár most úgy gondolom talán majd az ősszel, mert nyáron nem tudom nálam hogy telejsítene.... A másik, hogy nyáron sajnos kétnaponta szőrtelenítek, míg télen kicsit ritkábban..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a gyakori szőrtelenítés sajnos nem teszi túl hatékonnyá a terméket, legalábbis ami a napokig tartó hatást illeti. Nálam is befolyásoló tényező ez, meg hát a 30 fokban izzadás az engem már borzasztóan zavar, akkor is, ha a terméknek köszönhetően nincs szag. Talán még a max 23 fok az, ameddig bevállalnám, de hát már most is több van. :D Egyébként meg tényleg szuper. Szerintem engem lepett meg leginkább a saját tesztelésem. :D

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.