Bottega Verde | A természet inspirálta kozmetikumok

 *promóció

Pár héttel ezelőtt lehetőséget kaptam arra, hogy válasszak két terméket a Bottega Verde olasz natúrkozmetikai márka kínálatából. Viszonylag sokféle opciót kínál, többféle bőrtípusra, én meg biztonsági játékos vagyok, így két, kávé alapú terméket, egy szilárd sampon/tusfürdőt és egy bőrradír/tisztítót választottam. Viszont mielőtt róluk írnék, mindenképp megejtenék pár mondatot a márkáról is.

A Bottega Verde egy gyógynövényekkel foglalkozó családi vállalkozásként kezdődött, ebből lett egy világszerte népszerű natúrkozmetikum márka. Legnagyobb inspirációja a természet, és emiatt is elsődleges a természetes összetevők megléte a termékekben, de azon túl, hogy pozitív összetevőket tartalmaz, érdemes azt is kiemelni, hogy mit nem, ezek pedig a felesleges kémiai anyagok. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy nincs is bennük egyáltalán, de a meglévők nem feleslegesek és hatékonnyá teszik magát a terméket. Ami biztosan nincs bennük, az a paraffin, vazelin, formaldehid és parabén.

Szóval, amiket én választottam, azok a Caffé Verde vonal két tagja. Ez a termékcsalád a zöld kávéra és annak jótékony hatásaira épül. Segít az öregedési folyamatok lelassításában és a sejtregenerálódásban, magas antioxidáns tartalma van, és felveszi a harcot a narancsbőrrel, javítja a vérkeringést.


Szóval, amiket választottam, egy szilárd sampon/tusfürdő és egy szintén szilárd testradír. Végül úgy gondoltam, együttesen fogom őket használni, a sampon-tusfürdő kombónak a második részét fogom igazán kihasználni. 

Külön-külön nem írnék mindkettőről termékleírást, a webshopot mindenképp belinkelem még, érdemes egyébként is körülnézni a kínálatban, mert ahogy írtam feljebb is, többféle bőrtípusra is kínál megoldást.

Ami elsőként szembetűnő egyébként, hogy mindkettőnek elég erőteljes illata van és ez a bennük lévő illóolajoknak köszönhető. Méretéből adódóan egészen praktikus mindkettő, akár utazáshoz is, főleg, hogy nem folyékony termékek, nem történik baleset. A kis méret egyébként nem jelent gyors "elfogyasztást", a sampon/tusfürdő akár 45 alkalomra is elegendő, úgyhogy nálam még biztosan kitart egy jódarabig, tekintve, hogy egyébként a kádfürdőt preferálom, és ahhoz nem igazán szoktam "szappanszerű" terméket használni, viszont a tusolásokhoz nagyon jól jön. A radírban lévő darált kávészemcsék jól radíroznak, és nem karcolnak, nem sértik fel a bőrt. Normál bőrhöz kellő hidratálást nyújtanak a termékek, extra szárazhoz mindenképp használnék plusz testápoló terméket, akár a márkától, főleg ebből a termékcsaládból, így együttesen extrán fejtik ki a hatásukat. 

Mindenképp érdemes körülnézni a webshopon. Lehet kor alapján, illat, hatás és a termék típusa (például krém, olaj, stb) szerint is szűrni, így biztosan mindenki megtalálja az igényeinek és bőrének megfelelő termékeket.

Megjegyzés küldése

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.