Körömápolás MOST

A köröm- és bőrápolás az elmúlt években is fontos szerepet játszott az életemben, annak ellenére, hogy mióta Budapesten élek, a körmeim állapota az esetek 99%-ában siralmas volt, aztán még allergiás is lettem valamire, ami valószínűsíthetően a körömre való termékekben lévő összetevők közül kerül ki... De ettől függetlenül, igyekeztem kihozni a helyzetből a lehető legtöbbet.

Az elmúlt években (szóval, amióta a blog létezik, azaz már 9 éve...) viszonylag többféle kézápolási termék megfordult a kezeim között, és mindig mindent nagyon szerettem, de valahogy, ahogy idősödtem, a többségük már nem tartott velem. Nem azért, mert nem jók, hanem, mert mindig kipróbáltam valami újat, ami esetleg jobb volt, vagy könnyebben elérhető, és így aztán a régiek kezdtek feledésbe merülni.

Úgyhogy a poszthoz tartozó képek elkészítése utáni legfontosabb feladatnak azt éreztem, hogy visszakerestem azokat a posztokat a blogról, ahol a köröm- és bőrápolás kapta a fő szerepet. Mindig kíváncsi vagyok, hogyan alakul 1-1 rutin, és hát ez a sajátommal sincs másképp. Időrendben pedig be is linkelem őket. 

Lényegében ez a poszt egy "Mi kell a manikűrhöz?" frissített, talán egyszerűsített verziója. Abban az időszakban még friss körmösként nagy volt a lelkesedés és hatalmas a lendület, de be kell látni, hogy annyi mindent az emberek nagy százaléka nem fog otthon tartani egy kis készletben, mint ami abban a posztban szerepel. :D Valószínűleg felesleges is. És azt sem állítom, hogy 100%-ban ezekre van mindenkinek szüksége, amiket én betettem a posztba, de ezeket legalább tudom ajánlani.

Szóval, a kezdőképen viszonylag sokminden látható, és nem, még arra a mennyiségre sincs igazán szükség. Ami viszont szerintem elengedhetetlen:
  • egy jó reszelő (lehetőleg ne fém, és természetes körömhöz való legyen)
  • egy minőségi bőrvágó olló - ez nem fogja cincálni a bőrt és szépen, határozottan el lehet távolítani szükség esetén az elhalt bőrt
  • egy bőrfeltoló/bőrkaparó - fém, ha biztos vagy abban, hogy nem teszel kárt a saját körmödben és narancsfapálca, ha inkább óvatosan cselekednél
  • bőrápoló olaj és kézkrém
Talán ennyi lenne a listám, ha a lehető legkisebbre kellene minimalizálni. Vagy talán akkor olló, reszelő és olaj. Ennél kisebbet már nem tudnék. :D Viszont mutatom, hogy mik azok, amik nekem tényleg igazán beváltak.


  • Az aranyozott Szilágyi bőrvágó olló már 6 éve tart velem és sajnos rá is férne egy kis élesítés, mert be kell vallanom, nem voltam mindig igazán gondos és volt, hogy leesett párszor. Meg hát amúgy is, az évek alatt azért érdemes lenne megéleztetni.
  • A Staleks Smart 10 type 3 olló pedig az elmúlt hónapok nagy szerelme. Éles, jól kézreáll, viszonylag hosszú a vágófelület, könnyű vele dolgozni. Ezt már mindig tokban tartom.
  • Körömreszelőből érdemes mindig természetes körömhöz való szemcseszámút választani, ezek általában a 240/240 és 180/240, amik nem durvák és nem puhák, hanem A pont jók. Nekem a következő (mert hát mindenképp szükségem van már legalább egy újra, a régi állapotát elnézve) egy Staleks Exclusive 42/7-1 lesz, egy kellően "lapos", hogy könnyen odaférjen vele az ember a körömhöz, és nagy reszelőfelülettel rendelkezik. 
  • Ez a bőrkaparó CND-s, úgy felszedi a letapadt bőrt a körömről minden rásegítés nélkül, mint a huzat, de épp ezért könnyű is felsérteni a körömfelszínt vele, így elsősorban nem ezt javasolnám otthonra. Mindkét végén kis "kúpok" vannak, azzal szedi fel az elhalt bőrt, viszont otthoni felhasználásra nem feltétlenül ezt ajánlanám. Amint lesz megfelelő javaslatom helyette, már egészítem is ki a posztot.


A másik két csodatévő a RescueRXx és a SolarOil. Korábban az Eveline 8in1 volt a nagy kedvenc, ha körömerősítésről volt szó, de aztán elkezdett nem működni. Kentem és semmi. Sőt, lejött a lakk egyben, és nem értettem, úgyhogy felhagytam a használatával. A RescueRxx-et már 6 éve ismerem, és tudom, hogy működik, nem véletlenül van a piacon hosszú ideje, de valamiért azt éreztem, hogy nekem nem fog használni. Az elmúlt hónapokban beütött egy kis allergia, és semmit nem tudtam a körmeimre kenni, így muszáj volt mással erősíteni, ha már a színes bevonatokat nem tudom erre a célra használni, így jött képbe ez a keratinos körömerősítő. És láss csodát, mert én valóban csodának érzem, a körmeim erősebbek és hosszabbak, mint az elmúlt 4 évben bármikor.

A SolarOil pedig a cseresznye a tortán lévő kis habon. :)) Szuper illata van, gyorsan beszívódik, mégis jól táplál. Tele van természetes olajokkal, nem hagy maga után egy plusz réteget, ha beszívódott. Szóval mindenképp olyan bőrápoló olajt javasolnék, ami inkább természetes összetevőkkel és vitaminokkal van tele. 

A köröm most (dehogy most, nyilván a poszt kikerülése előtti napokban sikerült a középső ujjam teljesen beszakítani, így ez már csak a közelmúlt):

Nem tökéletes, nincs szép természetes mosolyvonal, itt-ott befogta valami, de hihetetlenül boldoggá tesz, hogy ismét ilyenek. Mintha csak 2017-ben lennék. :) Egyébként leszögezném, hogy a poszt egy percig sem reklám. Mármint nyilván színesen "reklámozok", ajánlok olyan termékeket, amiket egyébként szeretek és konkrétan a napjaim része, de nem szó szerinti reklámról van szó. Ezt csak szerettem volna leszögezni így a végén. 

2 megjegyzés

  1. Nagyon szépek most a körmeid! (tudom-tudom, nem a legújabb állapot). Jók ezek a posztok, mindet szerettem olvasni, hogy ki hogyn, mivel ápol. (-: Én bőrvágót azt a csípőfogó-szerűt szeretem, ollót nem tudok jobb kézzel használni. :D És t üvegreszelő, igaz, nagyon nem mindegy, milyen, de évekig kitart. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam az üvegreszelő hátrányra, hogy könnyen törik. :D Igen, a kis csípő cucc is hatékony tud lenni, a lényeg, hogy megfelelően vágjon és ne tépje a bőrt. Én is szeretem az ilyen posztokat, másoknál is, simán lehet, hogy valami újdonságra vagy praktikusabb termékre találok, meg pont ezért szeretem készíteni is, hátha valaki pont itt talál arra, amiről nem is tudta, hogy keresi. :D

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.