Sablon 3.0

Három dolog van, amin állandó jelleggel változtatni akarok, mert megtehetem - mármint, mert ezeket mindig könnyű változtatni: a szobám, a hajam és a blog. Hadd idézzek kezdésként az előző, sablon témájú posztból: "Vágytam egy letisztultabb külsőre, ahol jobban össze tudom hangolni a későbbi posztokat, külső tekintetében." Azt hiszem, a jelenlegi sablonnal ezt most 100%-ban sikerült kimaxolnom. Ennél már kevésbé lehetne egyszerűbb, de azt hiszem, most erre volt szükség. Valami semmire, ami jól néz ki, könnyű kezelni. Azt hiszem, ez a Snowdrop névre hallgató sablon tökéletesen hozza is. 


Egy kis időt eltöltöttem a megfelelő sablon kiválasztásával - ez legfőképp mindig az ár behatárolásával kezdődik, és most úgy voltam, hogy mivel egyébként is egyszerűt szeretnék, az ára se legyen extra. Mindig etsy-n nézelődök, könnyű keresni a megfelelő blogmotorra való sablonok között, és mivel az előző alkalmak esetében is sikerrel jártam, így eléggé pozitívan álltam hozzá. A végén már csak kettő között kellett dönteni, a másik versenyző a Dahlia nevet viseli. Viszont végül a tényleg lehető legegyszerűbb nyert.

Ez a sablon alapvetően az álló képekre épít, főleg, ha megnézzük a blog főoldalát, már ott a posztok előnézete is álló képekké vágja a bejegyzések képeit. Szóval a későbbiekben valószínűleg célszerű lesz áttérnem erre a megoldásra, csak azt nem tudom, hogy ha majd megint sablont váltok (mert hát megtörténik, újra és újra), akkor azzal hogyan fognak működni. De ez már a jövő problémája.

Az előző két sablon esetében a készítők mindig a rendelkezésemre álltak kisebb problémák esetén és természetesen segítettek is - ehhez általában hozzáférést kell nekik biztosítani, de sosem éreztem azt, hogy ne merném rájuk bízni a blogot. 


Szeretem egyébként a posztok összképét is, olyan "kedves" számomra. Egyszerű, jól átlátható, semmi felesleges flanc. És egyébként még a posztok címének, meg a blog nevének betűtípusa is tetszik, és bár próbálkoztam fejlécekkel egyedibbé varázsolni, most egyelőre jó így.

Amit egyébként nem felejtenék el, sem úgy összességében, sem pedig megemlíteni, hogy idén 10 éves a blog. 10. Emlékszem az elejére. Hogy fogalmam sem volt, milyen nevet kapjon. Hogy hogy nézzen ki. Volt pár lakkom és ennyi. De majd a "születésnapján" biztos megemlékezem róla sokkal jobban is, de hát 10 év...

A korábbi, sablon tematikájú posztokat itt találod:


Megjegyzés küldése

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.