December színei | Ezüst

Amikor megláttam Bellánál a december színei kihívást, úgy gondoltam, hogy mindenféleképp alkotnék, ha nem is az összesre, de pár színre becsatlakozom. Azért szeretem a színeken alapuló kihívásokat, mert maga a téma nem megszabott (jó, azon belül, hogy értelemszerűen most télies manikűrök legyenek :D), viszont épp ez a nehézség is, hogy egy adott színhez kell kitalálni a mintát, viszont épp ezért kihívás a kihívás. De mutatom is, hogy én mit alkottam.

Az ezüsthöz leginkább a fagyos-jeges, havas téma, illetve a díszek passzolnak, de ez utóbbi eléggé ünnepi, én pedig egyelőre még nem tervezek kimondottan ünnepi manikűrt készíteni, így maradt a hó, mint színhez és évszakhoz tökéletesen passzoló motívum.



Ahogy készült:
2 rétegben felvittem a körmeimre a Different Dimension Rejoice-t, erre pedig egy vékony réteg fedőlakkot tettem. Aztán kezdtem a gyűrűsujjammal. (Egyszerűbb lett volna, ha alapvetően fehér körömlakk van azon a körmömön, de pontosan csak az alap felfestése után körvonalazódott, hogy milyen minta is lesz rajta, ezért) Fehér akrilfestékkel felfestettem az "alapot", nem ügyeltem arra egyébként, hogy tökéletesen fedjen, mert úgyis utána még minta kerül rá, illetve korrigálható. Majd egy újabb réteg fedőlakk jött. Ezután megfestettem a fákat nagyon sötét szürkével (igen, feketének tűnik, de direkt nem feketével festettem), és a havas oldalukat pedig nagyon világos kékes-szürkés kikevert akrillal. Ezután újabb vékony réteg fedőlakk következett. Egyébként azért fedőlakkozok ennyiszer, mert ha rontok és törölni szeretnék, akkor csak az aktuális rétegen kell javítanom, és nem nyúlok bele még véletlenül sem az alatta lévőkbe. Majd jött a fenti havas része a fáknak, meg a nap és a fák közti sárgás rész, illetve az árnyékok. Maga a talajon lévő hó sem tiszta fehér egyébként, abban is van szürke, kék, sárga, narancs, ahogy épp sikerült. Néhány faág került még a fákra, majd fedőlakk, és tádáá. A középső és mutatóujjon lévő szimpla bogyós ágaknál csak megfestettem barnával magát az ágat, majd itt-ott átmentem rajta egy sötétebb barnával, ezután egy réteg fedőlakk következett. Felkerültek a bogyók és a végeikre a fekete bigyók (nem tudom, hogy hívják pontosan :D), majd "behavaztam" az ágat fehérrel és végül itt is fedőlakk került a végén rá. A kisujjon a csipkebogyókat megfestettem naranccsal, majd szintén hó. A hüvelykujjamon pedig nincs minta.
A folyamatok közben egyébként fényesre száradó fedőlakkot használtam, azon könnyebben tudok javítani, ha kell, mint mattra száradón, a végén viszont mattítottam mindent. 

Amiket használtam:
*Different Dimension Rejoice (itt írtam róla bővebben)
*Sally Hansen fedőlakk
*Lecenté D2 ecset 
*fehér, kék, fekete, barna, narancssárga, sárga akrilfesték
*Trend It Up mattító fedőlakk




Ha van kedvetek, csatlakozzatok ti is! Bellánál megtaláltok mindent a kihívásra vonatkozóan :)

5 megjegyzés

  1. úristen ez az erdő free hand valami eszméletlen szép lett *.* persze a többi is, de ez az erdő, haaaaah /*irigykedő sóhaj

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nem bonyolult, csak gyakorlás kérdése, úgyhogy hajrá-hajrá :))

      Törlés
  2. Már írtam Instán is, de naaagyon-nagyon jó lett! :) A bevezetőddel pedig teljes mértékben egyet értek.^^ Tetszik az új fejlésed. :3

    VálaszTörlés
  3. Most nézem, hogy nem írtam... akkor csak akartam és elmaradt... Nagyon szuper lett a manikűr, nagyon tetszik, olyan szépeket alkotsz:)

    VálaszTörlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.