Bio-Oil Natúr - természetes ápolás a bőrnek


Alapvetően nincsenek különösen nagy bőrhibák az arcomon. Az elmúlt, igencsak hosszú maszkos időszak sem kimondottan viselte meg a bőrömet, amiért nem lehetek eléggé hálás. Viszont csomószor "dolgozom" magam ellen, a rendszertelen és nem feltétlenül egészséges étkezéssel, csokival, nassolással, kevés vízfogyasztással. Így néha bizony kialakul 1-1 pattanás, illetve szárazabb terület is az arcomon, és sajnos a pattanásokat előszeretettel piszkálom, mert hát szeretnék tőlük minél hamarabb megszabadulni, így ami marad utánuk, az seb, meg foltos bőr - és nem, sosem tanulok...

Épp ezért örültem nagyon, mikor lehetőséget kaptam a Bio-Oil legújabb terméke, a Bio-Oil Natúr kipróbálására, amit ezúton is köszönök. Előző alkalommal is nagyon szerettem a márka olaj, illetve gél állagú termékét, így kíváncsi voltam, hogy vajon ez a verzió mennyire hatékony.


"A BioOil® Natúr akkreditált, ISO 16128 természetes kozmetikum tanúsítvánnyal rendelkezik, teljes körűen ellenőrzött termék. Klinikailag bizonyították, hogy már két hetes rendszeres használat után jelentős javulást mutat a bőr állapotán, csökkenti a hegek és striák megjelenését. Arcra és testre egyaránt alkalmazható, jól beépíthető a bőrápolási rutinba."

Viszonylag sokrétűen használható, a test szinte egész területén - a száraz bőrön és hegeken túl jól működik például körömbőr ápoló olajként is, a striákra is jó hatással van, de például napégésre is alkalmazható, rovarcsípések helyén is, májfoltokon és pigment foltokon is.

Én általában a mellkasomon, illetve a fent említett problémáim miatt az arcomon szoktam használni. Mindig esténként viszem fel, fürdés és arcmosás, sminkeltávolítás után, hogy sehol ne legyen semmi szennyeződés, természetesen tiszta kézzel/ujjal. Néha megesik, hogy reggel sikerül alkalmaznom, viszonylag hamar beszívódik, de érdemes azért várni egy kicsit sminkelés előtt. Amúgy abszolút nem marad olajos érzet a bőrön, nem fog csillogni-villogni. Szinte nincs illata, egy nagyon kevés és az is eléggé természetes, viszont tartalmaz illatanyagot, így mindenképp érdemes átnézni az összetevőlistát használat előtt.


Hatását és működését tekintve számomra megegyezik a korábbi változattal, nyilván azonnal nem tud semmit eltűnteni, és ezt nem is ígéri. A nagyobb foltoknál hosszabb idő kell, a kisebb hegeken viszont elég hamar tud segíteni, a folt jellegétől függően a halványításban és/vagy eltüntetésben is. 

Csupa-csupa ténylegesen hasznos olajat tartalmaz, például jojobaolajat, melynek gyulladáscsökkentő hatása miatt van nagy szerepe, vagy a gránátalma mag olaj, ami a striák kialakulásának megelőzésében, megjelenésük javításában vállal jelentős szerepet. A levendulaolaj bőrnyugtató és bőrpuhító hatású, a pacsuli olaj pedig többek között például szövetregeneráló hatással bír. 

"Mivel egyre nő a kereslet a 100%-ban természetes összetevőkből készülő, bőrápolási termékek iránt, a BioOil kifejlesztett egy terméket hegekre és striákra kizárólag természetes olajok felhasználásával. A Bio-Oil Natúr természetes bőrápoló olaj fejlesztése több mint 10 évig zajlott, míg végül a tudomány és a természet erejének együttes felhasználásával sikerült az eredeti bőrápoló olaj hatékonyságát egy teljesen természetes alapanyagokból készült termékben leképezni. A BioOil® Natúr bőrápoló olaj klinikai vizsgálatainak eredményei megmutatták, hogy a termék ugyanolyan hatékony, mint a BioOil hegekre és striákra készült eredeti terméke – így először bizonyosodott be egy természetes készítményről, hogy hatásossága egyezik egy a kategóriájában vezetőnek számító termékével."

A termékek (merthogy többféle kiszerelésben, illetve csomagban is kapható) online is elérhetőek, a Ceumedika webshopon.

Megjegyzés küldése

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.