Szemüveg sztori | A második felvonás

 Az első "részt", egy másik típusú kerettel, bár nem folytatásos történet, de itt olvashatod. Előzőleg 2019. októberében rendeltem szemüveget a firmoo.com webshopból, dioptriásat, tekintve, hogy tudom a szükséges lencse adatait (igen, mindent, amit ki kell tölteni). Nagyon megtetszettek a keretek és úgy gondoltam, hogy nem baj, ha van backup szemüveg. Úgyhogy le is adtam a rendelést 2022. július 6-án.


A megrendeléstől a kézhezvételig:
  • Július 7-én már kész volt a szemüveg, és szállításra is készen állt. Ezután kicsit bejárta a világot - egyébként a márkáról meg voltam győződve, hogy amerikai, de kínai. Mindegy, a lényegen nem változtat jelenleg. Szemüveget szerettem volna, olyat, ami tetszik és gyorsan, és lehetőleg pénztárcabarát megoldással.
  • Folyton figyeltem egyébként a nyomonkövetést, de a végén már két oldalhoz volt két linkem, és abszolút nem tudtam kiigazodni, pedig nem tartom magam hülyének ilyenekhez.
  • 2022. július 15-én pedig már a kezemben tartottam - mindezt úgy, hogy semmi értesítő nem jött arról, hogy csomagot kapok. A várható szállítási időt egyébként júlis 20-ra lőtték be, az 2 hét lett volna a megrendelés leadásának dátumától számítva, szerintem az is bőven optimális.
  • Egyébként a csomagra az van írva, hogy a DPD hozza, de szerencsére kiadták kerékpáros futárnak, nem volt kedvem már dealelni velük, az előző eset után, amikor nem hívtak, nem tudtam, hozzák-e aznap, nyilván elérhetőség, semmi nem volt, és este fél8ig vártam a munkahelyen. Mindegy. :D
Egyébként az oldal nagyon jól végigvezet a rendelés folyamatán, kényelmes innen rendelni. Mindenről pontos információ van, az ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll (nyilván angolul lehet velük kommunikálni), teljesen pozitív benyomásom van az egészről.

A szemüvegről:
  • Az egész egyben 41,94 dollárba került, erre jött rá a szállítási költség (jelenleg csak Express shipping választható, 11,95 dollár), és egy kezelési költség 4,95 dollárért. Ez így 58,84 dollár. LENNE, HA. Néha ki lehet fogni jó akciókat az oldalon, és a keretem például teljesen ingyen volt a rendelésben, így lett a végösszeg 32,85 $, aznapi árfolyamon 13600 Ft körül fizettem.
  • Ismét nem volt vám a terméken, valószínűleg azért, mert Magyarországra már (ha nem csalnak a nyomonkövetési információim), Hollandián keresztül érkezett - de ebben nem vagyok biztos, a lényeg, hogy nem volt rajta vámkezelési költség.
  • EZ a szemüveg érkezett. Nagyon sokféle található az oldalon, és egy csomó fixen nem jön szembe az utcán.
  • Van egy kódom is, 50% kedvezményt ad a keretekből, ha esetleg érdekes lehet. A kód W8V2A1. És a link a webshophoz.
  • A szemüveg lencséjén van kékfényszűrő, tekintve, hogy sokat ülök kijelző előtt, de lehet ebből valami spécit választani, van olyan filter, amitől kevésbé vagy nem is párásodik, és biztos vannak egyéb opciók, amik másnak hasznosak lehetnek.

Amiben érkezett, az egy fémes külsejű bubifóliás boríték, azon belül pedig ez a narancssárga, műanyag szemüvegtok volt megtalálható. A közepe kicsúsztatható, abban lapul egy szütyő.


Az előző alkalommal megfejtettem, hogy a szütyő egyébként szemüvegtörlő kendőként is funkcionál, és imádom, puha, de nagyon jól tisztít - de nyilván csak ebben nem érdemes táskába vagy bárhova tenni a szemüveget. Egyébként ennek gyönyörű színe van, kicsit zöldesebb, de sehogy nem adja vissza a kép.


És maga a szemüveg. Teljes mértékben olyan, mint a képeken. Szerencsére minden szemüvegnél fel van tüntetve minden pontos méret, és az előző szemüveg tökéletes viszonyítási alapján működött (azt pedig az azelőtti, de nem firmoos szemüvegemhez képest "mértem").


Nagyon tetszett, hogy szokatlan, van keret és nincs is. Mindenképp feketét szerettem volna, azért, mert ezzel a felemás megoldással nincs egységes keret, nem túl sötét, de mégis kitűnik. És ahogy felvettem, aznap már kapta is a dicséreteket. :D

Az oldalon van lehetőség "felpróbálni", virtuálisan természetesen, és bár ott annyira nem éreztem igazinak, mindenképp kitartottam mellette és végül szerkesztett képeken is jól állt. :D

És ilyen felvéve:
(ne kérdezzétek, miért merednek így a szemeim, de ez volt a legértelmesebb kép még így is)




Az egyetlen bosszantó dolog a sztoriban amúgy az, hogy a 2019. októberében vásárolt szemüvegem 27,9 dollárba került, azért akkor fizettem 9000 Ft körül, a mostani ugye 32,84 $ és 13600 forint. Dollárban a különbség csak 5, de forintban már 4ezer... Tudom, ez nem pont az a hely, ahol ezt érdemes kibeszélni, de a tény önmagában bosszantó. 

Ha kihagytam valami infót, ami esetleg érdekes lehet, jöhet kommentben. :)

4 megjegyzés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.