Fenty Beauty | Folyékony matt ajakrúzsokra fel - vagy ne?

 Igen, ez egy abszolút rúzsos időszak (és még nincs vége, de a szülihónap az szülihónap), és a Rare Beauty mellett nemrég két Fenty Beauty folyékony matt rúzsra is lecsaptam - az egyik a STUNNA LIP PAINT LONGWEAR FLUID LIP COLOR Uncuffed árnyalatban, a másik pedig a FENTY ICON VELVET LIQUID LIPSTICK Riri árnyalatban. Ah, mik ezek a hosszú nevek. Szóval, ha Sephora, akkor igyekszem olyan termékekre lecsapni, amiket itthon nem, vagy csak nehézkesen lehet beszerni, és érdekelnek. És a rúzsok mindig érdekelnek.



Szeretem azokat az árnyalatokat, amiket hétköznap, egy sportosabb szettel is komfortosan viselhetek, de egy nőiesebb, vagy elegánsabb öltözéket is kiegészíthetek velük. Nos, az Uncuffed és a Riri pont ilyenek. Míg a Riri inkább a rózsaszínes-mályvás vonalat képviseli, addig az Uncuffed a barnás mályvás vonalat erősíti. A leírás alapján nem, de ha a szememnek hiszek, akkor meg de.



Mindkettőt nagyon könnyű felvinni az ajkakra. Teljesen más a két applikátor kialakítása, de ez valószínűleg a két teljesen különböző állagnak is köszönhető. Míg az Icon Riri egy "habos", krémes rúzs, addig a Stunna Uncuffed nagyon folyékony, kicsit "vizes-olajos?" állagú. És meglepően szerethető, könnyen kezelhető mindkettő. Az Uncuffed árnyalatot alaposan fel is kell rázni használat előtt. Egyébként az applikátor mindkét esetben kb. megfelelő, épp jó mennyiséget vesz fel.

(ez a kép nem színhű, nem tudom, mi történt, a lényeg a két applikátor)

Igyekeztem bőven tapasztalatokat gyűjteni a poszt megírása előtt.
Kezdem az Icon - Ririvel. Az állaga nagyban hasonlít a Rare Beauty Lip Souffléra. Ugyanúgy mattra szárad, viszont a végeredmény talán kicsit kevésbé púderes. Nem szárítja az ajkakat, ami valószínűleg az állagnak is köszönhető, és nem is fog rátapadni az ajkakra, ami azt jelenti, hogy abszolút nem tartós. Már egy sima ivás során is elkezd kopni, az evéssel ez méginkább igaz - talán működhet késsel-villával való étkezés során, de pl. egy hamburgert nem ezzel fogsz enni...


A Stunna - Uncuffed árnyalattal elég vegyes tapasztalatokat szereztem. Az első tapasztalataim az alábbiak voltak (próbáltam legalább írásos verzióban dokumentálni Kamillának, szóval szerencsére nem kell az emlékeimből táplálkoznom): nincs púderes finis, ténylegesen mattra szárad. Ellenben percekkel a felvitel után a kézfejemen hagyott még nyomot egy próba alkalmával. Aztán ettem is egy szendvicset és ezzel véget is ért az első közös alkalom a rúzzsal. A következő alkalmakon már sokkal jobb volt a helyzet. Ami fontos, hogy mindkét alkalommal alaposan felráztam, mert nem akartam, hogy esetleg miattam bukjon el a teszten. Az ivás csak igazán minimálisan kezdte meg, nem látványosan, és ettem is a viselése közben, ami szintén nem okozott problémát. A probléma valószínűleg a felvitt anyag mennyiségében rejlett és azóta mindig igyekszem csak keveset felvinni belőle, így sokkal, de sokkal jobb. Abban nem vagyok biztos, hogy pl. egy pirosat ne kezdene meg látványosabban akármi, de ezzel az árnyalattal én most tök jól elvagyok így. 

Hogy megbántam-e őket? Nem. Tudom-e őket teljes szívből ajánlani? Szintén nem. És valószínűleg nem is igazán fogok a Fenty Beauty ajaktermékei közül többet vásárolni, de a márka többi vonala még lehet jó. Majd egyszer. :)

Megjegyzés küldése

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.